Kisalföld logö

2019. 01. 18. péntek - Piroska -1°C | 8°C Még több cikk.

Saphir: Egyedül nem érdemes perelni

A soproni Hotel Saphir jelenleg, mint társasházi apartmanként üzemel. A károsultak pereskedhetnek, de ők már egyre kevésbé bizakodóak.

Mint arról portálunkon beszámoltunk, a rendőrség bűncselekmény hiányában lezárta a soproni Hotel Aqua Saphir ügyben indult eljárást. Megállapították, hogy nem történt hűtlen kezelés, mert még a gyanúja sem merült fel annak, hogy a szállodaüzemeltető kft. vezetése szándékosan megszegte volna vagyonkezelői kötelezettségeit és ezzel vagyoni hátrányt okozott volna a társaságnak. A hoppon maradt, a pénzüket előre befizető, és a pihentető soproni nyaralásról álmodozó vendégek polgári pert indíthatnak.

Egyedül ne

- Egyedül nem érdemes pereskedni, mert a kárunk átlagosan hatvan-nyolcvanezer forint - fakadt ki Blaskó Szilvia, az egyik károsult, aki több száz sorstársához hasonlóan nem tudott nyaralni Sopronban, a Hotel Aqua Saphirban. - Sajnos, mi panaszosok messze élünk egymástól az országban. Ahogy telik az idő, egyre nehezebb a kapcsolattartás. Bíztunk a rendőrségi nyomozásban, de azt bűncselekmény hiányában lezárták. Talán, akkor lenne esélyünk, hogy visszakaphassunk a pénzünket, ha jelentkezne egy olyan ügyvéd, aki kihívást lát az ügyben. S jutányos áron vállalná el a képviseletünket.

Blaskó Szilvia a hoteltől eddig semmiféle értesítést nem kapott. Bár, szerettek volna eljönni Sopronba, azóta ezt nem tudták megtenni, mert a családi kasszából nagyon is hiányzonak a feleslegesen kifizetett tízezer forintok.

Az ügy tanulságai

- Mi nagyon pórul jártunk, és most már azon hotelekkel szemben is bizalmatlanok vagyunk, akikkel szemben nem kellene. Mér csak ezért is ártott az ügy szerintem a turizmusnak. A jövőre nézve megoldás lehetne, ha létrehoznának egy alapot, amelyből a hozzánk hasonló károsultak megkaphatják a pénzüket, vagy annak egy részét. Ez lehet az eset tanulsága. Reméljük, a hatóságok is levonják a következtetést a maguk részéről.

A hotel már nem hotel

Portálunk információi a Löverek szívében, az uszoda mellett, a festői szépségű erdő alján lévő hotel nem hotel már. Jelenleg társasházi appartmanként üzemel. Felét már eladták, de az értékesítés továbbra is folyamatos.

Mint azt Vámosi Tibor tulajdonos elmondta, többször is keresték a korábbi bérlőket, hogy miként tudnák rendezni a 27 millió forintos tartozásukat, de eddig eredménytelnül jártak.

- Talán ők is a rendőrségi eljárás végét várták. Most, hogy a nyomozás lezárult, bízom benne, hogy megszületik a megállapodás - tette hozzá.

Olvasóink írták

 • 13. barka 2012. július 26. 11:43
  „Lucinka!
  1. Bizony lovagolunk, ugyanis ezek olyan durva stilisztikai (nem helyesírási!) hibák, amelyek nem kerülhetnének bele egy újságba! Tudjuk persze, hogy sem igény, sem pénz korrektorra - aki "kigyomlálná" a becsúszott hibákat...
  2. Elszomorító, de hozzá kell szokni. Ez ma Magyarország. Sajnos. :(”
 • 12. prakker 2012. július 25. 08:59
  „prdr. Csak apró figyelmeztetés. Kellő információk hiányában ne vádaskodj, mert az ip. címed alapján hamar megtalálnak, és akkor nagyon egyedül leszel. Hidd el Vámosi Úr nem olyan hülye mint amilyennek látszik. Minden le van papírozva.”
 • 11. Lucinka 2012. július 25. 08:20
  „De undorító hozzászólások vannak.Helyesírási hibán lovagolnak,mikor több embernek egy élet munkájával szerzett pénze tünt el.És még a perköltséget is talán nekik kell majd fizetni.”
 • 10. knifemaster 2012. július 24. 21:46
  „3. plaane 2012.07.24. 07:55
  Miért is? Melyik részét nem értetted?”
 • 9. bobo 2012. július 24. 20:11
  „"Porrtálunk információi a Löverek szívében, az uszoda mellett, a festői szépségű erdő alján lévő hotel nem hotel már."

  Valaki fordítsa már le magyarra ezt a mondatot!”
 • 8. barka 2012. július 24. 19:56
  „Egyetértünk, Tündenéne!
  Elkeserítő ez a szakmai dilettánsság...És nem először fordul elő!”
 • 7. Tündenéne 2012. július 24. 17:26
  „"jelenleg, mint társasházi apartmanként üzemel" - még mindig hibás. Segítek:
  vagy: "jelenleg társasházi apartmanként üzemel"
  VAGY
  "jelenleg mint társasházi apartman üzemel"

  És a vessző egyik verzióba se kell.”
 • 6. tomaszhun 2012. július 24. 13:56
  „ezen kívül a deák kúti patakot is gyakran megcsapolja az öreg:))”
 • 5. plaane 2012. július 24. 09:24
  „Igazából Vámosi úr fia sajnálható,aki nagyon tehetséges,de ha apja etikáját tekinti mintának,akkor a társadalom számára mélyen a lehetőségei alatt lesz hasznos tagja.”
 • 4. okostojas007 2012. július 24. 08:15
  „tanulságok....
  miért nem volt gyanús a mélyen a pici ár alatti ajánlat....( horgász is csalival fogja ....)
  ügyvéd és a jutányos ár az egymástól nagyon messze van ....
  ügyvédi óradíj kb 25.000. - ft / óra .......
  bíztunk a rendőrségi nyomozásban.... Magyarországon ??
  hozzánk hasonló károsultak - SOHA nem kapják meg .....
  álmodozó hotel vezetőt (idézve saly úrtól szabadon ) kerülni kell - az álmodozás az élet megrontója ...
  (”
 • 3. plaane 2012. július 24. 07:55
  „knifemaster - Üres fejjel nem kéne kritizálni...!”
 • 2. prdr 2012. július 24. 07:51
  „Társasházra ott Vámosi úr nem kapott volna engedélyt,ezért a terve ez volt,ami a szemünk elött teljesedésbe is ment.Bűntény nincs,társasház van,mellét feszítő sikeres vállalkozó van, - hogy igazság nincs? Kit érdekel? Vámosi urat(és a hozzá hasonló vállalkozó urakat,hölgyeket)biztos nem!Az ő etikai rendszerük ilyen!”
 • 1. knifemaster 2012. július 24. 06:33
  „Blaskó Szilvia a hoteltől eddig semmiféle értesítést nem kapott. bár, szerettek volna eljönni Sopronba, azóta ezt nem tudták megtenni, mert a családi kasszából nagyon is hiányzonak a feleslegesen kifizetett tízezer forintok.

  Üres zsebbel nem kéne urizálni....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felhőszakadás, jégeső Sopronban és környékén - Fotók, videó

Özönvízszerű esőzés nehezítette a közlekedést Sopronban és környékén csütörtökön délután és az esti… Tovább olvasom