Kisalföld logö

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -5°C | 2°C Még több cikk.

Ruhavásár jótékony céllal

A Soroptimist Klub november 28-án 9–12 óra között tartja hagyományos jótékony célú ruhavásárát a Hunyadi János Evangélikus Általános Iskola előterében.

A rendezvénnyel hátrányos helyzetű családokon, erdélyi gyerekeken segítenek.

Az 1996-ban alakult soproni Soroptimist Klub több mint tíz éve rendez jótékonysági ruhavásárt advent idején. A kispénzűek ilyenkor pár száz forintért jó minőségű holmikhoz juthatnak, a befolyt összegből pedig rászorulókat, pártfogoltjait segíti a jótékony szervezet.

– Ez az akció azért szerencsés, mert sok emberen segíthetünk. Akik vásárolni jönnek, azok is jól járnak, de az igazi nyertesek a kedvezményezettjeink, akiket a befolyó összeggel támogatni tudunk – kezdte dr. Simon Éva, a soproni Soroptimist Club soros elnöke. – A ruhákat, cipőket magunk is gyűjtjük baráti körben, de adományaikkal, pénzzé tehető dolgaikkal, kifejezetten a vásárra szánt csomagjaikkal segít a Kismartoni (Eisenstadt) Soroptimist Club is. A ruhákból adunk a Máltai Szeretetszolgálatnak, hogy ők is osszanak belőle a rászorulóknak. A vásáron értékesített dolgok árából a máramarosi gyerekeket segítjük, akikhez még karácsony előtt ellátogatunk.

A soproni hölgyek évek óta segítik az erdélyi fiatalokat.

Magánkirándulásból, baráti találkozásból alakult ki a mostani kapcsolat. Többször vittek oda ajándékokat és ide is elhozták már a gyerekeket. Könyveket, oktatási segédanyagokat visznek vagy küldenek nekik, hogy minél több magyar nyelvű ismeretet szerezhessenek az ottani
diákok.

A Soroptimist egy nemzetközi női civil szervezet, mely alakulásakor az egyenjogúság kiharcolását tűzte ki célul. Ma többnyire jótékonykodnak a hölgyek, de küzdenek a nők helyzetének javításáért, az erkölcsi méltóság elismeréséért, az emberi jogok érvényre juttatásáért, az egyenlőség megvalósulásáért, a fejlődésért, a békéért, a barátságért. Erősítik a nemzetek közötti barátságot, rendszeresen tartanak határokon átnyúló találkozókat. Tagjaik közé aktív hölgyeket fogadnak, olyanokat, akik munkájukban sikeresek, s megoszthatják tapasztalataikat a többiekkel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ausztriában kötelező a téli gumi

Sopronból gyakran indulnak Ausztriába az autósok hétvégi bevásárlásra, kirándulásra vagy az adventi… Tovább olvasom