Kisalföld logö

2019. 07. 21. vasárnap - Dániel, Daniella 21°C | 33°C Még több cikk.

Rókavadászat – lovasmegmozdulás Nagycenken - galéria

Hagyományőrző róka-hajtóvadászatot rendeztek Nagycenken és környékén. A lovasmegmozdulás a térség tradicionális magyar lófajtáinak megmérettetését is célozta.
Közel harminc – soproni huszár hagyományőrző egyesületi, harkai, kópházi, nagycenki, kapuvári, sopronkövesdi, peresztegi – lovas részvételével elevenítették fel a régi korok kísérő fogatos rókavadász-lovaglását.

Rókavadászat Nagycenken. Fotók: Magasi


˝2003-ban nemzeti kinccsé nyilvánították a hagyományos magyar lófajtákat. A mostani hajtóvadászat erdős-mezős terepviszonya, természeti és épített akadályainak sora, nemkülönben vágtája jó megmérettetést jelentett a kisbéri, a furioso, a nóniusz, a Shagya-arab és más magyar fajtáknak˝ – részletezte a puskalövés nélküli vadászat lényegét Halasi Endre nagycenki lovas, főszervező. Emellett persze más fajták is részt vehettek a hajtóvadászaton.

A rókafarkot a My Kera nevű lovat megülő Olteán Karina vállára tűzte a főszervező, Halasi Endre. Fotó: Magasi Dávid
A rókafarkot a My Kera nevű lovat megülő Olteán Karina vállára tűzte a főszervező, Halasi Endre. Fotó: Magasi Dávid

A rókafarkot a My Kera nevű lovat megülő dénesmajori Olteán Karina, a megyei díjlovagló-bajnokság helyezettje vállára tűzték ki, őt keresték-üldözték a többiek. A lovak mintegy ötven-hatvan kilométernyi távot tettek meg. A vágta győztese Horváth Bertalan sopronkövesdi lovas lett Ozora nevű, kisbéri fajtájú lovával, így az ő vállára került a rókafarok. A tervek szerint jövőre is megrendezik ezt a lovas társasági eseményt.


Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

72 óra munka kompromisszumok nélkül

Közintézményekben festettek, udvart rendeztek, temetőt gondoztak, időseket látogattak és szemetet szedtek Sopronban, Ágfalván és Nemeskéren fiatalok. Tovább olvasom