Kisalföld logö

2018. 12. 19. szerda - Viola -5°C | 3°C Még több cikk.

Roham a gumisoknál

Téli gumiabroncs ügyében a havazás hírére megrohamozták a gumisokat az autósok Sopronban.
Téli gumiabroncs ügyében Sopronban az első erősebb havazás hírére megrohamozták az autósok a szakműhelyeket. A városban akadnak olyan szervizek, ahol már csak december elejére fogadnak előjegyzést.

Sopronban a zordabb időjárás beköszöntével megugrott azok száma, akik téli abroncsra cserélik kocsijuk nyári gumijait.
– A téli gumi használata biztonságosabb közlekedést eredményez – fejtette ki Rosta Antal, a megyei közlekedésfelügyelet soproni kirendeltségének vezetőhelyettese. – Speciális összetételüknél fogva ezek a gumik a hideg időben is megtartják az úttesthez való tapadási képességüket.

A nyári gumik ezzel szemben megmerevednek, csökken az úthoz való tapadásuk. A téli gumiabroncsok bordázata szintén a havas, latyakos útviszonyok közötti biztonságosabb közlekedést szolgálja.
– A múlt heti meteorológiai előrejelzések hatására elleptek bennünket a téli gumiabroncsot kérő autósok – említette Kiss Róbert, a Csengery utcai gumiszerviz tulajdonosa. – A legtöbben úgy hozzák gumijaikat, de akadnak, akik nálunk választanak készletet. Minőségtől függően, a 7200 forintos téli gumi éppúgy kapható, mint a terepjárókra való 30–40 ezer forintos. A fölösleges várakozás elkerülhető, ha a munka időpontját telefonon egyeztetik az ügyfelek.

A Suzuki márkakereskedés azon szervizek közé tartozik, ahol minden autótípusnál elvégzik a gumicserét. Nickl László szervizvezető elmondta: ezekben a napokban az erre váró kocsisor a Bánfalvi úton kígyózik, ezért is lenne szerencsés, ha előre időpontot kérnének a gumicserére érkezők.
– Harminc éve autózom, de csak tíz év óta használok téli gumit – mondja Kozák Tamás postai alkalmazott. Szerinte a téli gumi bár sokat segít ilyenkor a közlekedésben, ettől függetlenül a jég jég marad: mindenképp indokolt tehát az autósok és a gyalogosok részéről a fokozott óvatosság.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tizenhárommilliós utat kapnak

Sopronban a Thirring utcában többen méltatlankodnak: a kivitelező előzetes tájékoztatása szerint egészen más szerkezetű út épül meg, mint amit a tervező papírra vetett. Az önkormányzat állítja: jobb minőségű utat kapnak, mint amit először kértek. A nyertes új változat a meglévő útpálya felmarását, zúzalékkal történő kiegészítését és 10 centis cementes stabilizálását is tartalmazza. Tovább olvasom