Kisalföld logö

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -1°C | 12°C Még több cikk.

Renoválják a fertődi kiskastélyt

Milliárdos beruházással újítják fel az Esterházy-kastély jószágkormányzóságának épületét, az úgynevezett kiskastélyt és környezetét. A munkálatok december 31-ig tartanak.
– Alapvetően turisztikai célokat szolgál a három évszázadra visszatekintő jószágkormányzóság és területének átfogó felújítása. Mindez milliárdos nagyságrendű beruházást jelent  – részletezte Bodrogai László, az Eszterháza Központ főigazgatója.

–  Az úgynevezett kiskastélyon az utolsó száz évben semmiféle komoly renoválás nem történt. A mostani átfogó rekonstrukció során az alsó szinten állandó kiállítást, stilizált bemutatót valósítunk meg az Esterházy-kastélyban is tevékenykedett nagyszerű XVIII. századi díszlettervező,  Pietro Travaglia fellelt hagyatékából.

Az épület nyugati traktusában pedig gyermekfoglalkoztatót alakítunk ki. A majdani múzeumpedagógiai foglalkozások a közgyűjtemények és a történelem kiskorban való megkedveltetését célozzák. A fenti részen fogjuk elhelyezni az Eszterháza Központ irodáit, amelyek jelenleg a műemlékegyüttes keleti szárnyában működnek. Az így megüresedő kisebb-nagyobb termek a jövőben múzeumi egységekként hasznosulnak.

A kiskastélyhoz tartozó belső, szélmentes udvaron sokfunkciós, ötszáz fő befogadóképességű rendezvényteret hoznak létre, szökőkúttal. Lehetőséget ad az udvar mobil szabadtéri színpad építésére. Ezzel együtt megépül a mellette lévő Marionettszínház kiszolgálóegysége, öltözők, pihenők, vizesblokkok kapnak ott helyet. Az egykori jószágkormányzóság külső területén pedig 31 gépkocsit befogadó parkolót építenek. A tervek szerint a komplett beruházást idén december 31-ig fejezik be.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Milyenek vagyunk soproniak Isaszegről nézve?

Milyenek vagyunk soproniak Isaszegről nézve?
Sopronban járva megakadt a szeme az isaszegi Verseszkyné Sziki Évának az Ilyenek vagyunk, soproniak… Tovább olvasom