Kisalföld logö

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -5°C | 2°C Még több cikk.

Rendőriroda nyílt a soproni vasútállomáson - videó

Eredményesebb lehet a bűncselekmények elkövetőinek elfogása, a vasúti szabálysértőkkel szembeni eljárások kezdeményezése, vagy a garázdaságot elkövetők elleni fellépés.
A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság és a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt. által kötött együttműködési megállapodás alapján, a vasúttal kapcsolatos rendőri feladatok hatékonyabb ellátása érdekében a vasúttársaság rendőrirodát biztosít az állomás területén.
 
A rendőriroda ünnepélyes kulcsátadásán Csizmadia Gábor rendőr dandártábornok a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, Szabó Jenő r. alezredes a Soproni Rendőrkapitányság vezetője, Kövesdi Szilárd a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt. vezérigazgatója, valamint Dr. Fodor Tamás polgármester úr vettek részt.
Csizmadia Gábor rendőr dandártábornok az ünnepélyes megnyitón hangsúlyozta, hogy a rendőriroda megnyitásának egyik célja a rendőrség közterületi jelenlétének további fokozása Sopron városában.

A fokozott rendőri jelenlét hatékonyabbá teszi a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt. megbízásából biztonsági szolgálatot teljesítő dolgozók munkáját is. Eredményesebb lehet a bűncselekmények elkövetőinek elfogása, a vasúti szabálysértőkkel szembeni eljárások kezdeményezése, vagy a garázdaságot elkövetők elleni fellépés. Összehangoltabbá válhat az illegális bevándorlókkal szembeni intézkedés, valamint az utazók szubjektív biztonságérzete is növekedhet a rendőriroda létesítésével.

A vagyonőrök és a rendőrök közösen felügyelhetik a kiemelt időszakokban a gépjármű, és gyalogosközlekedést, emellett hatékonyabb lehet a szabálytalan parkolások megszüntetése.

A vasúttársaság vezérigazgatója beszédében kiemelte, hogy a Soproni Rendőrkapitányság érintett munkatársait vasúti balesetvédelmi és munkavédelmi oktatásban részesítik, emellett a vasútállomáson korábban elhelyezett defibrillátor használatára is kiképzik őket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Visszaütött a gumikalapács az ideges soproni autósra

Visszaütött a gumikalapács az ideges soproni autósra
Börtönbe megy a sofőr, aki kiakadt egy másik autósra Sopronban. Tovább olvasom