Kisalföld logö

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Rendezvények a magyar kultúra napja alkalmából

A magyar kultúra napja tiszteletére Sopronban, illetve a városkörnyéki településeken pénteken több ünnepséget is szerveznek.

A soproni hivatalos rendezvény délután három órakor kezdődik a Kölcsey-szobornál. Ünnepi beszédet mond dr. Tillné Schmidt Edit, a Pedagógusok Művelődési Háza igazgatója, a Sopron Kultúrájáért-díj kitüntetettje. Műsort adnak a Handler-iskola diákjai.

A Soproni Kálvin Kör, a KÉSZ Soproni Szervezete és a Luther Szövetség a Nyugat-magyarországi Egyetem Közgazdaság-tudományi Kar Aulájában (Erzsébet utca 9.) este 6 órai kezdettel tart megemlékezést. Ennek keretében Ittzés János, a Nyugati (dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspöke tart előadást. Közreműködők: Fidelissima vegyes kar és Tóth András.

A Soproni TIT szervezésében Renner Kálmánné Tóth Mária A természet üzenete című kiállításának megnyitója után a Soproni Német Nemzetiségi Általános Iskola – DNÖ diákjai és a Bánfalvi Kórus Kulturális Egyesület műsora következik, majd Horváthné Török Bernadett középiskolai rajztanár, festőművész szabadegyetemi szemeszternyitó előadása (˝Magyar táj magyar ecsettel˝) hangzik el a TIT II. emeleti termeiben délután fél ötkor.

Fertőszentmiklóson a megemlékezést délután öt órai kezdettel rendezik a művelődési házban.

A fertődi városi könyvtárban Kenessei Károly muzeológus tart előadást ˝Egy halhatatlan lélek – gróf Széchenyi István élete és halála˝ címmel este fél hattól. Közreműködik Bors Anikó Radnóti-díjas versmondó és a J. Haydn Zeneiskola tanárai, növendékei.

Olvasóink írták

 • 3. canis 2010. január 21. 20:35
  „Sajnálom, hogy Sopron-Balf programjait mostanában rendszeresen "elfelejtik", mint történt a fenti írásban is.
  Ez a cikkíró figyelmetlensége is lehet, hiszen meghívót kapott a szerkesztőség.
  Mindegy.
  Szombaton (jan. 23-án) 16 órára vár mindenkit a Pro Kultúra balfi József Attila Művelődési Háza. A program Sopron honlapján megtekinhető.
  A tényekhez tartozik, hogy ez a rendezvény nem az első, igaz, az 1989-es országos kezdetekhez képest objektív okok miatt Balfon néhány évvel később vált folyamatossá, de 15 éve fontos és látogatott program.”
 • 2. egysoproni_ 2010. január 21. 18:15
  „A kultúra napján születtem :-)”
 • 1. ProKultúra 2010. január 21. 11:55
  „,,Hallgató" címmel Szalóki Ági koncertje lesz látható és hallható január 22-én, pénteken este 7 órától. A ´90-es évek végén berobbant, új népdalénekes generáció egyik legtehetségesebb és legsikeresebb képviselője a Magyar Kultúra Napja alkalmából lép fel a Liszt-központban.

  A Magyar Kultúra Napja alkalmából egész napos rendezvénysorozattal vár mindenkit a Gyermek- és Ifjúsági Központ január 23-án, szombaton. A programok összeállításakor minden korosztályra gondoltak a szervezők. A gyermekeket többek között kézműves-foglalkozásokkal, táncházzal, bábszínházzal, míg a felnőtteket kiállítás-megnyitókkal, valamint Kalotaszegi bállal várják, ahol a Fajkusz Zenekar gondoskodik majd a felhőtlen jókedvről. A program reggel 9 órakor kezdődik az Aprók táncával, illetve kézművességgel.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem bánja, ha lekörözik a tanítványai

Fendrik László munkájáért a közelmúltban átvehette a ˝Sopron kiváló pedagógusa˝ díjat. Tovább olvasom