Kisalföld logö

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -6°C | 1°C Még több cikk.

Régi-új igazgató a peresztegi iskola élén

Pereszteg - Koloszárné Varga Elvirát választották öt évre a Peresztegi Általános Iskola igazgatójává. A tantestület vezetője szeretné szélesíteni a foglalkozások kínálatát, hogy a gyerekek a soproni iskolák helyett helyben maradjanak.
Augusztus elsejétől öt évig Koloszárné Varga Elvira tölti be a Peresztegi Általános Iskola vezetői tisztségét. A pályáztatás során a szülői munkaközösség a másik jelöltet támogatta, de a pedagógusok és az iskola alkalmazottjai már a megválasztott igazgató mellett tették le voksukat. A képviselő-testület így szintén Koloszárné Varga Elvirát támogatta.

– A legsürgősebb, megoldásra váró probléma az üres pedagógusi állások betöltetése – beszélt céljairól az új igazgató, aki korábban 10 évig már vezette az intézményt. – A távlatokban pedig azt kívánom megvalósítani, hogy a falusi iskolások ne szenvedjenek hátrányt a városiakkal szemben. Olyan programokat és foglalkozásokat – szakköröket, nyelvtanfolyamokat – szeretnék indítani az intézményben, amelyek révén a helyi gyerekek ugyanolyan lehetőségekhez jutnak, mint a városi iskolák tanulói.

Meg szeretném állítani a gyerekek „elvándorlását" Sopronba és a nagyobb településekre. A gyermeklétszám júniusban 112 volt, ezt a lehetőségekhez mérten növelni kell.

Koloszárné Varga Elvira beszélt arról is, hogy a peresztegi iskola nagy előnye a többihez képest, hogy a harmincfős alsós osztályok helyett itt mindössze 15 a gyermekek osztályonkénti létszáma.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Támogatás ökoházhoz

Zsira - Térségünkben is mind jobban terjednek az alternatív fűtési technológiák. Az egyre emelkedő… Tovább olvasom