Kisalföld logö

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -1°C | 12°C Még több cikk.

Püspöki áldás az aulára Hunyadi János iskolában Sopronban

Gyerekek szavaltak, énekeltek, sőt, volt, aki saját költeményét mondta el, de még a tanárok is dalra fakadtak - nem is akárhogy - pénteken a Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola aulaavatóján.
Az iskola új közösségi térrel bővült, amiről Rajnai Károly igazgató elmondta: a szülőket és gyermekeiket illeti a köszönet, ők tették ugyanis lehetővé, hogy több mint egy évtized alatt összerakhatták az építkezés árát. – Az első öröm akkor ért bennünket, amikor megérkeztek az építők, a második amikor elmentek – mondta félig tréfásan. Az iskola közössége úgyis tudja, hogy a tervezettnél később fejeződött be a nagy munka, a végeredmény ugyanakkor mindenkit kárpótol.

Szemerei János püspök áldotta meg az aulát, azt kívánva az iskola közösségének, hogy ne csak találkozások és együttlétek helye legyen a tágas tér, hanem olyan hely is, ahol érdemes a jó szóra figyelni, ahol lelkiekben is gazdagodhat mindenki, aki betér.
Az új aula igazi, tágas közösségi tere lesz az iskolának. Fotó: Magasi

A Kisalföld a beruházás megkezdésekor már írt a fejlesztésről, akkor az igazgató elmondta, háromszázmillió forintos önerős beruházásuk eredményeként egy több mint ötszáz négyzetméteres aulával, nyolcvan négyzetméteres szülői váróval bővül az intézmény és teljesen megújult az utcai főbejárat is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tűz a kocsibejáróban: teljesen kiégett a Toyota Sopron-Tómalmon, palack is robbant - fotó

Tűz a kocsibejáróban: teljesen kiégett a Toyota Sopron-Tómalmon, palack is robbant - fotó
Eddig tisztázatlan okból tűz ütött ki a Papucsvirág utcában, egy autóbeállóban. Az építmény… Tovább olvasom