Kisalföld logö

2019. 07. 22. hétfő - Magdolna 19°C | 31°C Még több cikk.

Prostitúció Sopronban: 30 euró a tarifa

Az ország keleti feléből érkeznek azon prostituáltak, akik az osztrák klienseknek ajánlják fel szolgáltatásikat. Megoldást a türelmi zóna kijelölése jelenthetne.


A rendőrök egy soproni panzió tulajdonosát és feleségét hallgatták ki a hétfőn, mivel felmerült a gyanú, hogy panziójukat üzletszerű kéjelgés elősegítésére, rendelkezésre bocsátották prostituáltaknak. Gyanúsítotti kihallgatásuk során elismerték tettüket.

A törvény szerint bűncselekményt követ el az, aki épületet üzletszerű kéjelgés céljára bocsát rendelkezésre, amelynek büntetési tétele akár 3 év is lehet - közölte a Soproni rendőrkapitányság.

Úgy tudjuk, az érintett panzióban hasonló okokból már korábban is volt razzia.

A nyugatmagyar.hu információi szerint a prostituáltak és futtatóik az ország keleti feléből érkeznek Sopronba. Az ügyfelek kilencvenkilenc százalékát ausztriai férfiak teszik ki. A tarifa 15-20 euró között mozog, a teljes szolgáltatásért az utcán azonban 30 eurót is elkérhetnek. A kliensek azonban nem ritkán bűncselekmények áldozatai is lesznek.

Úgy tudjuk, az elmúlt hónapban zsarolás, valamint lopás miatt is intézkedniük kellett a rendőröknek. Sőt, az egyik külföldit meg is verték.

- A rendőrség a lehetőségeihez mérten mindent megtesz a helyzet felszámolása érdekében - fogalmazott Aranyos Gábor őrnagy, a soproni rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője. - Az eljárás végén az ügyeket átadjuk a bíróságra. A büntetés pénzbírság, vagy elzárás lehet.

A szakemberek szerint megoldást az jelenthetne, ha türelmi zónát jelölnének ki a városban, valamint emelnék a büntetési tételeket. Hiszen most akár fél nap alatt ledolgozzák a "lányok" a kirótt összeget. S ők aztán újra és újra megjelennek Sopron utcáin.

A nyitókép illusztráció. Fotó: erdon.ro.

Olvasóink írták

68 hozzászólás
 • 68. Karcsika 2012. január 27. 14:05
  „Ma reggel a Táncsics M. utcában vetkőztettek le egy férfit ezek a pillangók a sric..jükkel együtt, és vették el a férfi több mint 100 000 Ft-ját.
  Erről miért nem lehet olvasni itt?”
 • 67. kekefefe 2012. január 27. 08:44
  „46.kadinka / Te jól tájékozott vagy, telitalálat a hely megjelölés!!!!!
  Egyébként arra mindenki gondolt, hogy adózik a panziós ezekből a bevételekből????”
 • 66. scilla 2012. január 26. 10:23
  „Igazember, persze, hogy megértelek, vannak ilyen rendőrök is, biztosan, meg mások is. Nekem is ökölbeszorul a gyomrom, mikor kocsival megyek, hogy ne állítsanak meg, pedig eddig nincsenek velük rossz tapasztalataim, hálistennek, eddig még nagyon kedvesek és korrektek voltak, úgy látszik, ilyenekkel hozott össze a jósorsom. Igaz, szabályos vagyok, meg minden, de hát őskövület Suzukimban az nem talál hibát, aki nem keres, már amennyire értek hozzá. Egyszer büntettek meg, Csornán, a fene egye meg, gatyám ráment egy sárga lámpára :( Nem láttam a dög lámpát a hóesés és az előttem araszoló teherautó miatt - de ez őket nem izgatta (tudom, persze, valamilyen szinten jogos, de nekem nem hiányzott). Ettől függetlenül azt mondom, ők is emberek, különbözőek, és nyilván vannak köztük olyanok, akiknek nem annyira vészes a munkája (bár szerintem még a közúti ellenőrzés is lehet stresszes, vannak fura helyzetek, amikből ki tudja, mi sül ki...), de összességében tuti, hogy stresszes, már maga a felelősség, beszámolási kényszer, mittomén. Szóval, még mindig úgy látom, hogy csak kívülállónak olyan egyszerű - persze, nemcsak az ő munkájuk, bárkié, hiszen mindenhol van felelősség, határidő, sok helyen emberekkel való kapcsolat, ami bizony sokszor tud nehéz lenni. No, nem én fogok ebben igazságot tenni, az már tuti, hálistennek nem is dolgom :) Csak a véleményemet írtam le. Abban persze, teljesen igazad van, hogy az ember pl. éppen a rendőröktől várna el példamutatást, egyértelmű - de hát, mondom, ők is emberek....

  Pega, bizony, hogy elmehetnének orvoshoz ezek a lányok! Éppen ezért is lenne megoldás egy kupi, ahol folyamatos az ellenőrzés - így csak terjesztik a nyavalyákat, és bajt hoznak mások fejére is. Akár a betegséggel, akár azzal, hogy razziáznak a szórakozóhelyeken, panziókban miattuk. Nem tudom, mit kell túlhisztizni ezt a kupi-kérdést, nem véletlenül hívják ősi mesterségnek, a büdös életben nem tudják kiirtani, hiába tiltják. És nyilván vannak, akiknek csak így adatik meg a szex élménye, hát legalább ne szifiliszes tündérekkel kellene tenniük...”
 • 65. pega 2012. január 26. 08:45
  „A heten jelentkezett egy lany sopronbol munkara... elmentünk orvoshoz .Megcsinaltak a ver vizsgalatot ket orat vartunk.SSZIFILISZES!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A pofamrol leegett a bör.Esstere csak kilenc rendör jött be a barba ellenörzesre.Hat csak igy tovab.Az oke hogy kint dolgoznak de a sajat erdekük is elmenni orvoshoz.Nem?”
 • 64. igazember 2012. január 26. 07:36
  „Na jo, A stersszröl ennyit,mert már a hajam elmegy töle::::Ha engem megállit kocsival a rendör ,akkor vajon melyikünk stresszel???????.SZEGÉNY RENDÖR ANNYIRA STRESSZEL;HOGY MAJDNEM ÖSSZECSINÁLJA MAGÁT;HOGY "jaj Istenem segits meg,nem birom,nehogy meg kelljen büntetnem" Dolgozna olyan helyen mint én dolgoztam,amikor a forró vasforgács belesült az arcomba.A trabantos képét meg kitették a falra(kapjátok el fiuk)mert lefényképezte öket amikor a mozgássérült parkolóban füzték a csajt.Magam is láttam ,amikor az erdélyi utcában parkoltam ,volt ott egy sex bolt ,kb egyóráig füzték a csajt,a kocsijukra támaszkodva.Vagy tán jó példamutatás,amikor a mélyparkolóban az osztályvezetö úr kefél másnak a kocsiján,utána meg ráküldi a csatlosait a kocsi tulajdonos hölgyére,nehogy feljelentést merjen tenni a horpadt motorháztetö miatt.új seprü jól seper,amig Öfelsége is be nem megy részegen a keritésen kocsival,mint egykori elödje.Valamit fel kell mutatni,hát most felmutattak,de én mondom a KURVÁK MARADNAK:csak a jó öreg Soproni bukik.”
 • 63. scilla 2012. január 25. 22:57
  „Lárika, egyetértek. Korábbi hozzászólásokban még részletesen ki is fejtették, miért lenne célszerűbb. Csakhogy megy az álszentség ebben is, ezerrel :(
  Rendőrséghez: vannak érvek pro és kontra, és egyéb - főleg a korábban nyugdíjazható - szakmákkal kapcsolatban is. Arra gondoltam, mi lenne, ha csinálnának ilyen nyílt napokat, és aki annyira ellenük van, magukkal vinnék az "eseményekre", hadd lássák, mi a munkájuk (rendőrök, tűzoltók, mentősök). Persze, nem azt mondom, hogy mindenkit, gondolom, mindenki nem is jelentkezne erre, de néhány embernek nem ártana pár napot együtt lenni a dolgukat végzőkkel. Akár balesetnél, bűnesetnél, rablásnál, betörésnél, neadjisten gyilkosság, vagy bántalmazás során, tűznél, víznél, betegségnél. Akkor láthatnák, átélhetnék azt, mivel foglalkoznak az adott hivatásosok. Mert míg csak azt látják, hogy sokszor büntetnek (és nem mindig kapják el azt, akit főleg meg kéne büntetni), meg hogy rosszulléthez mennek, vagy eső után szivattyúzni, hát addig nem fogják belátni, milyen stresszben dolgoznak. Hozzáteszem, annyi pénzért, amennyiért....”
 • 62. Kukac40 2012. január 25. 22:07
  „60. Sup7ra mivel jó pár évet dolgoztam az éjszakába nem kell bemutatni őket. Nem egyszer látni az elkerülő mellett tanyázó zsarukat, akik nem szólnak a bringásnak, traktorosnak, telefonálóknak, övnélkülieknek, parkolóknak. Soroljam még? Ez egy út a városba, kb 3 km, semmi több ezt gyalog is meg lehet tenni a szoli alatt. Az emberek nagyrészét nem érdekli, mire nincs pénz, ha ezt látja nap mint nap. Ha pedig a hívásnál tartunk, mennyi a felderítési százalékuk, az ölükbe esett, felnyomottakon kívül? Meg teszek mindent, hogy ne keljen hívni őket, ha kell már régen rossz. Nem azért hívunk rendőrt mert tudjuk, jól dolgoznak, hanem mert muszály. Tőlem mindenki olyan autóval jár, amilyennel akar, vagy tud. A kőműves DK miatt kőműves bármilyen dolgozó lehetne. Mennyivel nehezebb egy rendőri munka, mint bármi más? Mint mondtam, menjenek nyugdíjba, de a ledolgozott idő után kapják a pénzüket, ugyan annyit mint más. Vannak olyan beosztások az országba, amiben még el bírom fogadni, de egy papírtologató is ugyan olyan jogokat kap. Ezzel nem értek egyet én sem ugyan úgy, mint még nagyon sokan. A Panzióst cseszegetik mert próbál megélni, és adót fizetni? A többi bárost, a többi panzióst akik évek óta csinálják miért nem? A török, osztrák drogterjesztőket, és az ismert elosztó helyeket miért nem záratják be? Na ennyit a "hős" rend őreiről.”
 • 61. Lárika 2012. január 25. 21:35
  „Hogy ezzel mennyi baj van! Miért nem lehet úgy ,mint régen: kupi (kulturált) orvosi és hatósági ellenőrzéssel. Így minden érintettnek jobb lenne.
  Mint tisztes családanya, állok elébe minden vitának!”
 • 60. sup7ra 2012. január 25. 20:37
  „Kukac40!
  Miért kap annyi nyugdíjat?Ha az általad hozozz kőmüves szakmával példálózol,akkor azért,mert a kőmüves feltehetően nem annyire volt bejelentve,mint amennyit kapott.Persze ez igaz más szakmákra is.
  Nem mennek egy kört a városban?
  Drága város vezetésünk -ha jól tudom- jelezte annó,hogy a Tűztorony körüli építkezésnél elkél egy járőr.Na onnan kezdve egy járőr-ezt biztosan láttad-12 órában ott drosztolt.
  Egy ember kiesett a szolgálatból emiatt pl..Ember nélkül elég nehéz ám kiadni egy váltást,közben büntesse a szabálytalankodót,legyen jelen a városban, ezzel visszariasztva a bűnözőket.Sorolhatnám....
  Két-három járőrpárral, benzinmegkötéssel?Ha büntet és esetleg ismerősöd,akkor biztosan köcsög, mert a BMW-stb. nem bünteti,stb.Semmivel nem több lepapírozni -szerintem- egy osztrák szabálysértést,mint egy magyart.
  Bár szerintem falra hányt borsó,amit írok.
  Azért azt áruld el, ha ne adj isten gondba kerülné, akkor miért "ezeket" a nyugdíjra pályázó, autózó,csak tarffizó,stb. embereket hívod segítségül.
  Nem furcsa? :-)”
 • 59. Kukac40 2012. január 25. 16:23
  „DK ahogy mondod, a jelenlegi :) törvény szerint. Eddig se értettem miért mehettek el ennyivel korábban, és miért kaptak kétszer annyi nyugdíjast mint egy kőműves. Amióta nem mehetnek el nem is tesznek semmit. Eddig se vitték túlzásba, de azóta.... Többek közt ezért sem, szeretjük őket. Egyébként én elengedném őket, de vagy nyugdíj, vagy meló, minden a szolgálati idő szerint úgy mint másnak. Ha rendesen végeznék a dolgukat ez, és a hozzá hasonló cikkek nem lennének.”
 • 58. DK 2012. január 25. 09:16
  „Kukac a jelenlegi törvény közt, már egy rendőr sem mehet előbb el nyugdíjba, mint mondjuk egy kőműves.
  Tehát nem hinném, hogy annyira várnák...”
 • 57. Kukac40 2012. január 24. 21:48
  „56. sup7ra attól még, hogy nem tudnak önállóan döntést hozni, még nem fogjuk szeretni őket. A szabálysértés büntetendő, a korrupció büntetendő stb. stb. Ezek parancs függetlenek. Mellettük történik, és nem érdekli őket. Nincs benzinre pénz, de nem mennek gyalog egy kör a városba. Nem bünteti az osztrákot mert sok a papírmunka. Várják, hogy nyugdíjba mehessenek más nem számít. Persze köztük is van kivétel, de nagyon kevés.”
 • 56. sup7ra 2012. január 24. 20:26
  „Ha már a rendőröket szapulták többen.Egy dolgot jó lenne felfogni, ha a rendőrségre bejelentés érkezik, vagy egyéb úton információja van jogellenes cselekményről, akkor ki KELL vizsgálnia. Tök mindegy,hogy egy panzióról vagy egy neves hotelről van szó.
  Nem úri passzióból traffizik pl., hanem ez a felsőbb szintek elvárása kimondva-kimondatlanul.Kell a pénz!Az,hogy ennek az eredménye az,hogy rengetegen utálják őket,senkit sem éredekel.
  Tehát felesleges a végrehajtókat szidni, nekik "Parancs, értettem!" ,aztán mennek melózni.
  Sajnos ez sokszor ennyire hálátlan munka.”
 • 55. pega 2012. január 24. 20:24
  „En egy Night clubot vezetek Ausztriaba.A lanyok hetente jarnak orvoshoz es hat hetente vervetel.A vizsgalat eredmenyet bekell mutatni a rendörsegen es csak ugy dolgozhatnak.Rendszeres ellenörzes is van a barban.Mindig megnezik a lanyok papirjait.Kivancsi lennek az utcan allo hölgyek mikor voltak vizsgalaton.Sokan jöttek hozzam is jelentkezni sopronbol de amint meghalottak hogy belesznek jelentve es heti orvosi vizsgalat 23 euro. mar huztak is haza.”
 • 54. soproni 2012. január 24. 20:10
  „Panziós! Kitartás!A pletykálkodókkal több gondja lesz,mint a hatósággal.Sok sikert!”
 • 53. Panzios 2012. január 24. 18:45
  „Kuc kuc - jol megnevettettek a kis "Sherlock"-ok a panzio´helyét illetöen,még csak a közelében sem jártak,tegnap óta most nevettem elöször.Azt hiszem itt az idö bucsut venni egymástól,mert az ügyvédem igy is a fejemet fogja venni a szószátyárkodásomért.Amugy meg minden csoda 3 napig tart,holnapután már csak a rendörsegg emlékszik rám.Köszönöm azoknak akik megvédtek,azt hiszem ök vannak többen,. justitiácska-soproni-miracle-.igazember- Vonyarcz-botman-józanparaszt(aki nem is paraszt ,de mégis jo izes a beszólása)-Kukac40-aahh -pufi123 -stb,nekik azt kivánom soha ne kerüljenek ilyen bajba mint én.A legjobb ötlet diját -Vonyarcz ,kapja tölem 1:"mert mint tudjuk valaminek az elősegítése sokkal nagyobb bűn, mint az elkövetése...
  Ennyi erővel, ha valaki lelő egy embert, akkor tartóztassák le a fegyvergyár tulajdonosait ,,gyilkosság elősegítése" miatt. Ha valaki elüt egy embert, akkor az autógyár tulajdonosát, vagy az autókereskedőt, aki eladta." a Legjobb tömör humoros beszólás "rozinéni "-é a legjobb vicc dija:"CsabaKiraly"-t illeti meg a legjobb megfigyelö dija :taksony -t illeti,"ácsingóznak az ömw-től már majdnem a rendőrségig"utközben megkeresik a pénzt ,az út végén csak belépnek az ajton és átvehetik a cdekket. a leghülyébbnek járó dij pedig az enyém,mert belekeveredtem.Üdvözlök minden kedves hozzászólót és minden jót kivánok nekik.”
 • 52. Cloeon_dipterum 2012. január 24. 16:41
  „Vonyarcz

  Ezek szerint Te örülnél, ha eladnák a 16 éves lányodat küldföldre rabszolgának és soha többé nem látnád?”
 • 51. igazember 2012. január 24. 16:40
  „Hát igen egyesek túl sokat tudnak,de szerintem messze járnak az igazságtól.én is hallottam a város keleti részéröl,hogy ott történt,de azt mondom,EZ BIZTOSAN CSAK PLETYKA.Különben meg szerintem is csak rájuk tartozik,meg van a gondjuk,nem kell még tetézni.Találgatni lehet." 48. soproni " -val értek egyet, ocsmány dolog más kárán nevetni,mert mindenkit érhet baj, akár egy autobaleset,vagy bármi.Azért vagyunk emberek (és nem állatok) hogy segitsük egymást.A gyülölet nem vezet jóra.Bármelyik pillanatban megtörténhet bármelyikünkkel bármi,ilyen az élet.”
 • 50. Vonyarcz 2012. január 24. 16:37
  „47. Tapmancs: először is csak azt mondtam, hogy olyanok is vannak és olyanok vannak előtérben, és nem a legforgalmasabb utcákon sétálgatnak iskolába járó kisgyerekek között.
  Az meg tény, hogy az életszínvonal miatt olyan vidámak és nyugodtak, de mégis miért olyan az életszínvonal? Mert nyugodtan bármit megtehetnek, adót szednek, olyan dolgokra, amikre a mi országunk csak költi a pénzt, mert fizetni kell a rendőröket, akik prostikat meg titokban drogozgató embereket zaklatnak, és ilyen felesleges dolgokra megy el a munkaidejük nagy része, amit a cikkben is említett dolgozó vállalkozók pénzéből fizetnek.
  "A Vöröslámpás negyedhez ott is rengeteg bűntény kötődik, tájékozódni kellene mielőtt ilyeneket írsz." - bűnözők mindenhol vannak. És inkább neked kéne tájékozódnod, hogy ott nagyobb a bűnözés vagy nálunk? Én konkrét adatokat nem tudok, de biztos, vagyok benne, ha lennének, akkor ott lenne jóval kevesebb, és miért? Mert ott, ha egy prosti vagy strici kirabol vagy megver, megveret valakit, akkor azt könnyen elkapják, mert tudják ki az, hol dolgozik. Már csak ezért se érdemes nekik gyakran ilyeneket csinálni. Szóval te meg inkább gondolkodj, mielőtt ilyeneket írsz, és inkább maradj itthon, ha külföldön, a nyaralás alatt is csak a lezüllöttebb helyeket látogatod és ott is csak azt keresed, hogy hol és mibe lehet belekötni. És nem mellesleg minek jársz Amszterdamba, ha az is ugyan ilyen rossz hely, mint ami itthon van?
  "életszínvonal kicsit magasabban van a magyarnál, nem kell napi dolgokon aggódniuk, legfelebb azon hogy 2-szer vagy háromszor menjenek-e nyaralni egy évben és hova." - ha te ez elmúlt két évben többször voltál Amszterdamban, akkor szerintem neked se lehetnek komoly hétköznapi problémáid :). Persze ezt nem beszólásnak szánom, hanem inkább örülök, hogy vannak emberek akik jól élnek ebben az országban, csak vicces :).”
 • 49. rozinéni 2012. január 24. 16:15
  „46. csak nem te is oda jártál, hogy ilyen jól tudod?”
68 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Himnusz közös hitünk, akaratunk kifejezője

A költő alakját és a kort, amelyben ,,jelszavaink valának: haza és haladás" a Deák Téri általános Iskola diákjainak tartalmas műsora idézte fel a Kölcsey-szobornál. Tovább olvasom