Kisalföld logö

2018. 12. 10. hétfő - Judit 3°C | 7°C Még több cikk.

Premier: Szegény Lázár

Évkönyvekbe való színháztörténeti pillanatra kerül sor pénteken (október 18.) este 7-kor a soproni Liszt Ferenc Konferencia- és Kulturális Központban: az itt kialakított Kisszínházban először tartanak premiert.
A Kisszínházban Békés Pál – Rozgonyi Ádám Szegény Lázár című vígjátékát mutatják be.

– Mennyiben szegény ez a „Szegény Lázár", és mennyiben leszünk érzelmileg gazdagabbak, ha megtekintjük az előadást? – kérdeztük a Petőfi Színház főrendezőjét, Valló Pétert, a darab rendezőjét.

– Mindenekelőtt nagyon örülünk, hogy Sopronnak lett egy igazi kamaraszínháza, a Kisszínház, amely remélhetőleg jól fogja szolgálni a hazai és külföldi kortárs drámairodalom ügyét. Esténként száz néző előtt tarthatunk előadást. Nagyon bízunk abban, hogy a soproniak szeretni fogják a Kisszínházat.

– Reméljük, a Kisszínház bemutatói azokat is becsalogatják majd a Lisztbe, akik eddig nem igen kísérték figyelemmel a színházi eseményeket – mondta Valló Péter. – Ami pedig a Szegény Lázárt illeti, ő egy spanyol szakács, mégpedig az 1600-as évek ből. Élettörténete ettől függetlenül – vagy éppen ezért – nagyon erős áthallásokat tartalmaz napjainkra. Úgy érzem, a Kisszínház közönsége összetett érzelmekkel lesz gazdagabb az estén, hiszen a kesernyés felhangokkal megírt vígjáték egy különösen szép szerelmi történet keretében arról szól, milyen is volt az elmúlt években, évtizedekben Magyarországon élni, mi történt körülöttünk, önmagunkkal.
Nem szabad megfeledkeznünk a parádés szereposztásról sem: a kamaraszínház intimebb körülményeinek köszönhetően a közönség „testközelben" láthatja – többek között – Kaszás Attila, Kováts Adél, Kőszegi Ákos, Nemcsák Károly alakítását.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felfüggesztik a kilakoltatásokat

Az idő hűvösre fordultával az önkormányzatok november 1-jétől márciusig megkegyelmeznek a tetemes… Tovább olvasom