Kisalföld logö

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -5°C | 5°C Még több cikk.

Polgármesterek az őszi választásról

Sorozatunkban a Sopron környéki települések polgármestereit kérdezzük, indulnak-e újra az őszi önkormányzati választásokon.

Ivánkovics Ottó, Nagycenk polgármestere jelenleg első ciklusát tölti, s úgy véli, legfontosabb terveik valóra váltak. – Stabilizáltuk a pénzügyi helyzetünket, a negyedik esztendőben már fejlesztésekre is tudtunk költeni, így sikeresnek ítélem a munkát. Indulni szeretnék, hallottam már kihívókról is, de remélem, békés hangnemben zajlik majd a kampány és a legjobb nyeri el a választók bizalmát – fogalmazott.

Ivánkovics Ottó
Ivánkovics Ottó

Eső János, Egyházasfalu polgármestere is újra ringbe száll, szeretné befejezni a megkezdett beruházásokat. Reméli, a jelenlegi kormány jobban ügyel majd a kistelepülésekre, s könnyebben sikerül megőrizni a fizetőképességet, nem lesz akkora küzdelem az intézmények fenntartása, a falvak működtetése.

Eső János
Eső János

Und vezetője, Guzmits Ferenc egy ideig hezitált, de úgy döntött, a két évtizede megkezdett munkát nem hagyja abba, szeretné látni az eredményeket, a jelenlegi ciklusban elindított fejlesztések befejeződését.

Rádler István
Rádler István

Ugyanígy döntött a fertőendrédi Rádler István, a répceszemerei Radics László, a röjtökmuzsaji Kiss József, a petőházi Piskolti Béla, és Nagylózs polgármestere Marton Ferenc is. Mindannyian folytatják, amennyiben elnyerik a választók bizalmát.

Piskolti Béla
Piskolti Béla

Sarród, Nyárliget, Fertőújlak vezetője Turi Lajos ugyancsak végigdolgozna még egy ciklust, ha támogatják elképzeléseit.

Egyelőre hezitál Répcevis első embere. Kovács István úgy nyilatkozott, a végső döntés meghozatala előtt szüksége van még egy-két beszélgetésre, hiszen nem könnyű a következő négy esztendőről határozni, arról, mi történik majd az ember életében csaknem egy fél évtizeden át.

Pereszteg polgármestere, Práznek József viszont már döntött. – Harminckilenc évesen lettem polgármester, most ötvenkilenc éves vagyok. Sok minden történt az elmúlt két évtizedben, úgy érzem, éltünk is a lehetőségekkel. Ennek ellenére most biztosan nem indulok polgármesterjelöltként, önkormányzati képviselőként viszont megmérettetem magamat. A polgármestereknek járó korkedvezménnyel elmehetek nyugdíjba, s élek is a lehetőséggel.

Olvasóink írták

  • 1. zotyo 2010. augusztus 10. 18:29
    „Remélem Nyárliget és Fertőújlak összefog és keresnek egy fiatal agilis embert erre a posztra!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fészket építettek a széplaki gólyáknak

Egy ideje eltűntek a gólyák Fertőszéplakról. Ám idén egy fiatal gólyapár elfoglalta otthonát a… Tovább olvasom