Kisalföld logö

2018. 12. 10. hétfő - Judit 3°C | 7°C Még több cikk.

Playboy-nyusziból kaszkadőr

A Playboy magazin tette ismertté a soproni Szűcs Ildikót, aki fotómodellévei után Magyarország egyik legnépszerűbb kaszkadőrnőjévé vált, de külföldre is gyakran szerződtetik.
A Kisalföld nemrég adott hírt arról, hogy győri lány győzött az idei Playmate-választáson. Ugyanezt a címet érdemelte ki 1992-ben a soproni Szűcs Ildikó, aki azóta sikeres filmes és kaszkadőrpályát futott be.

– 1992 hozta meg a sikert számomra, amikor ismeretlen vidéki lányból Playmate lehettem, a budapesti hidakon készített felvételekkel címlapra is kerültem – emlékezik az indulásra a soproni hölgy. – Néhány évig még lekötött a modellkedés, de már a kilencvenes évek közepétől filmekben is szerepeket kaptam. Jancsó Miklóssal is forgathattam és főszereplője voltam Grunwalsky Ferenc Utrius című filmjének. A kaszkadőrök világa azonban tíz esztendővel ezelőtt érintett meg. Ekkor találkoztam Piroch Gáborral, aki azóta is példaképem és jó barátom. Neki köszönhetem, hogy végül kaszkadőrré váltam.
Ildikó új szerepében már csak azért is jól érezte magát, mert a testmozgás szeretetét szüleitől örökölte, akik mindketten testnevelő tanárok.

– Manapság reklámfilmekben, de gyakran játékfilmekben is szerepelek – meséli a kaszkadőrnő. – Előfordul, hogy húsz méter magasból kell levetnem magam papírdobozokra, vagy verekedni, lóval, biciklivel elesni a rendező utasítására. Máskor felgyújtják az embert, vagy üvegablakon (valójában cukorüveg) kell átugrani. Eddig már többször is volt ínszalaghúzódásom és zúzódásom, de a félelmet minden újrakezdésnél sikerült leküzdenem. Az utóbbi években gyakran forgattam Németországban, ahol több sorozatban is szerepeltem. Máskor Melanie Griffith dublőre voltam. Aztán egy másik amerikai filmben, az „Aranygyapjú legendájában" dolgoztam együtt Denis Hopperrel.
Csodálatos érzés volt együtt szerepelni Madonnával, Antonio Banderasszal, Eddie Murphyvel és Rutger Hauerrel. A „Túl az életen" című filmben pedig Marc Dacascosszal állhattam kamera elé. – Időközben Szűcs Ildikó több hazai film forgatásánál mint felvételvezető is bemutatkozott. Jelenleg fiatal rendezők munkájából készülő alkotás megvalósításán fáradozik.

– Gyökereim Sopronhoz kötnek, nemrég egy osztálytalálkozón voltam – avat be magánéletébe Ildikó. – Egyébként Vácon élek a párommal, egy szép családi házban, kutyával és macskával, virágokkal.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar vállalkozók Burgenlandban

Az uniós csatlakozásról szóló magyarországi népszavazás előtt óriásplakátok hirdették, hogy… Tovább olvasom