Kisalföld logö

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -3°C | 4°C Még több cikk.

Piknik a Várkerületen

A Páneurópai Piknik 21. évfordulóján, augusztus 21-én, szombaton újabb piknikre vár mindenkit Sopron.

A belvárosban, a Várkerületen felépülő nagyszínpadon számos zenekar és produkció váltja egymást. A programok már délután háromkor megkezdődnek a gyermekek számára játszóházzal, aszfaltrajzversennyel. Műsort adnak a Kabócák és a Soproni Ifjú Fúvósok. Fél öttől a Sopron táncegyüttes és a Fajkusz-banda, hat órától a Strokes lép a színpadra. Hétkor kezdődik az LGT-emlékzenekar és Somló Tamás koncertje, őket követi este kilenckor a Tankcsapda. Az eseményt a VOLT Fesztivál szervezői rendezik, akik úgy vélik, a magasztos történelmi pillanatokra az emelkedett ünneplésen túl, egy jókedvű, tartalmas programmal is érdemes emlékezni.

A Soproni Piknik néven ismertté vált rendezvényt 2008-ban, a Páneurópai Piknik 19. évfordulóján tartották meg először. Emlékezve azokra a felejthetetlenné vált pillanatokra, amikor Sopronnál a vasfüggöny elbontását követően karnyújtásnyira került sok ember számára a szabadság.

Megemlékezés a kopjafánál és Európa-koncert

A hagyományoknak megfelelően pénteken 5 órakor a Páneurópai Piknik emlékparkban ünnepi köszöntő és koszorúzás lesz, majd bemutatják A Páneurópai Piknik és határáttörés húsz év távlatából című könyvet. A fertőrákosi Barlangszínházban este hét órakor kezdődik az Európa-koncert.

Olvasóink írták

51 hozzászólás
 • 51. máris 2010. augusztus 25. 17:06
  „CSAK A PUSKÁS JÁRT JÓL, JÓ KAPCSOLATAI VANNAK !!”
 • 50. truman 2010. augusztus 23. 19:20
  „Nagyon összevolt zsufolva minden,ezért nem kellet volna lezárni az egész várkert.A söre bérletet kellet venni utána megint sorba állni ez Sopron ez a szervezés egy nagy nulla.lementem Szombathelyre a hangulat fergetegesen jó volt 1000-szer többen voltak mégsem volt tömegnyomor,szép lányok voltak és az egész utca kivolt használva.Sopron példát vehetne róla.Ja és nem kellet várni 2órát egy sörre.Nem Sopront és nem a programot akartam szidni hanem a szervezést.És egy jótanács a válllalkozóknak,legyenek felkészülve legközelebb, mert nekem már nemtudtak adni poharat.ENNYI”
 • 49. coolzsu 2010. augusztus 23. 18:58
  „bocsi, visszavonva! vannak képek ! :)

  http://www.kisalfold.hu/kepek/pillanatkepek_a_soproni_piknikrol_tankcsapda_koncerttel_-_fotok_schaul_marci/2014914/2434327/”
 • 48. coolzsu 2010. augusztus 23. 18:51
  „a fura az, hogy eszméletlen sok fotós bóklászott ott! csak amíg a soproni szerkesztőséget nem is érdekli, hogy milyen és mennyi soproni hír van az újságban, addig ez elég reménytelen... már a youtoube-n is találtam videot...ppp”
 • 47. sme 2010. augusztus 23. 18:36
  „idegörlő, bocsi :)”
 • 46. sme 2010. augusztus 23. 18:35
  „Csak azt sajnálom és eléggé fel is húztam magam (megint), hogy a KISALFÖLD miért nem képes egy nyamvadt képet feltenni??? Annyira nehéz lett volna fotóst küldeni Sopronba? Majd a hétvégi Abba buliról Győrben kb 150 kép lesz, komolyan mondom idegörő. Mikor lesz már végre egyenlőség?? Miért kell fölöslegesen ilyen hülyeségek miatt szítani a két város népét?? És végül mikor fogják már fel a szerkesztőségben, hogy a soproni előfizetők pénzéből is élnek!!?? Cserébe pedig az emberek elvárják a normális és teljeskörű tájékoztatást a soproni eseményekről (nem csak a győriekről), én pl egészen addig nem tudtam, hogy hánykor lesz a Tankcsapda, amíg nem láttam kiplakátolva a városban. Különben meg jó volt a buli, le a kalappal a szervezők előtt, így kell megmutatni, hogy nálunk is van élet, persze a Volton kívűl :) .”
 • 45. coolzsu 2010. augusztus 23. 02:02
  „kedves egysoproni!
  igenis jó buli volt! és mint jereváni, ezúton cserkészbecsszóra kijelentem, hogy egy cseppet se zavart, ugyanis egy árva hangot se hallottunk belőle!... bár minket a plaza felőli zaj sem szokott zavarni, lévén nem vagyunk egy kötekedős család....ppp nekünk tetszett és kész! a kicsi gyereknek is, a nagynak is, a Strokes miatt még a nagymamának is! pont”
 • 44. zoltee 2010. augusztus 23. 01:52
  „Tisztelt Mindenki, címszavakban:

  1. Kiváló program volt, pedig nem vártam, de zeneileg, hangulatilag és szervezésileg tökéletes!

  2. Hangzavar: ugyan már, nemzeti ünnep, közösségi program, akinek ez nem tetszik, vonuljon fel az Alpokba remetének

  3. Lezárás: bemondás volt, maga az ötlet pedig egyszerű de nagyszerű: a tömeg elvezetését, vagyis MINDENKI biztonságát szolgálta az egyirányú forgalom. Nem is részletezem, hogy milyen kockázatok voltak ott: emlékezzünk csak az idei Love Parade-re!

  4. Színpad: először nem tetszett az elhelyezése, de estére rájöttem, több okból is a legjobb, legideálisabb megoldás volt: gyerekeknek szóló és zenei programok elválasztva voltak, és az Ötvös-Hátulsó utcák bevonásával, a Széchenyi tér és a Várkerület felé is összesen 4 (!) menekülő útvonal volt, és min. ennyifele lehetett elvezetni a tömeget: gondoljunk bele, a koncert után milyen könnyen kiürült a tér!

  Üzenem mindenkinek, aki csak fanyalogni tud és mindenben a kárt, meg azt keresi, a másik vajon ebből mit profitál, hogy: áh, nem is üzenek semmit. Maradok inkább úriember...”
 • 43. kukori! 2010. augusztus 22. 22:47
  „Csatlakozom coolzsu-hoz!Sajnálom,hogy itt mindenki csak fanyalogni tud és nem örülni!Üdvözlöm a Jerevánon lakókat,de ne meséljék már be nekem -aki egyébként a Kőfaragón lakik-,hogy nem tudtak pihenni tegnap este,mert mi pici gyerekkel itt semmi zavarót nem tapasztaltunk.Annyit azért megjegyeznék,a kirakodóvásárt jó ötletnek tartanám a következőkben.”
 • 42. pkajos 2010. augusztus 22. 22:30
  „bobo.. Nem jó a válaszod... Nem az Ötvös utcánál volt a lezárás, hanem a színpad oldalánál, a Torna utcánál- meg a ugyancsak a másikoldalon

  A Torna és az Ötvös u között volt lezárava -és a másik oldalon is. Valaki arra gondolt, hogy aki a Pannonia előtt "rekedt" maradjon is ott ? Ha erre gondolt, rosszul gondolta.. De hát 2 km sétával a színpad elé lehetett sétálni. Csak keveredést okoztak ezzel. A Várkerület legszűkebb pontjára tették a színpadot.. Nagy hiba volt... Nagyon amatőr munka, szervezés.. Talán jövőre ügyesebbek lesznek!”
 • 41. sopronkuldo 2010. augusztus 22. 17:53
  „Nekem tetszik,hogy nem Márió,Szikora Robi és többiek voltak. DE: a buli helyszíne szerintem a Páneurópai Piknik helyén lett volna a legjobb. Vásárral, emléktárgyakkal stb.Reggeltől kriminális volt közlekedni.Táblák nem voltak kitéve. Amennyit költöttek a forgalom elterelésére,tuti lehetett volna fedezni ingyen buszjáratokat. Ingyen reklám lett volna a busztársaságnak is.
  Gratulálok a szervezőknek.”
 • 40. bobo 2010. augusztus 22. 17:41
  „pkajos: nem kicseszésből lett lezárva a színpad 2 oldala mellett a közlekedés, egyszerűen akkora volt a tömeg már nem csak a színpad előtt, de az Ötvös utcában is, hogy nem lehetett még több embert oda engedni. Tény, nem volt előtte semmilyen tájékoztatás, honnan lesz érdemes megközelíteni a helyszínt, de a több ezer néző garantált volt, tehát aki számolt ezzel, az időben elindult és oda is érhetett.”
 • 39. bobo 2010. augusztus 22. 17:33
  „A ráadás: http://www.youtube.com/watch?v=S4kfnaNn7gs”
 • 38. Filtec 2010. augusztus 22. 17:09
  „Érdemes átfutni ezt a 8 oldalt.
  Programdömping.

  http://bit.ly/aMpluJ”
 • 37. pkajos 2010. augusztus 22. 17:04
  „Jó volt az esti buli... De a Tankcsapda előtt az addigi közlekedési utat lezárták a szinpad két oldalán a rendezők. Csak úgy.. se kiírás, se bemondás sesemmi.. A Várkerületen gyalog sem lehetett közlekedni.. Akik a keresztben történő teljes lezárást le akarták küzdeni , a "határ" másik oldalára akartak pl 10-15 méterre átmenni jobbról, vagy balról más utcákba kellett átbotorkálniuk, 1-2 kilométert sétálni..

  Na ott aztán szidták mint a bokrot a pancser rendezőket, a Lobenwein Norbertet, a Polgármestert... - szegény szerencsétlen Fodort

  Norbi biztos át tudott menni, tudott önni-menni neki " papírja" van. Különösen a nem soproniak teljesen tanácstalanok voltak a kerülő utakkal kapcsolatban...

  Útbaigazítottuk őket, a Szent György utca felé, ha már a "profi" rendezők, markos legények csak lezárni tudnak, de tájékoztatni meg nem.. (Az egyik önkritikát gyakorolt, mondta, hogy tudja, hogy hülyeséget csinálnak, de hát ezt mondták..)

  Szóval a Tankcsapda a még viszonylag alacsony színpadon is messze magasan teljesített, nem ők tehettek arról, hogy ilyen szerencsétlen helyen és ilyen módon kellett a polgároknak és az ide látogatóknak szenvedniük..

  Ez nem a Volt fesztivál..., hanem a Várkerület. Amit ott Lobenweinék jól meg tudnak szervezni, az itt a belvárosban most nem igazán sikerült.”
 • 36. Csetneky 2010. augusztus 22. 16:58
  „Szerintem 23 óráig ki lehet bírni a zajt, a Tankcsapda meghívása pedig kifejezetten jó ötlet volt. Igaz - ahogy egy korábbi hozzászóló írta - néhányan nem igazán tudták, hogy hol vannak, de most legalább van összehasonlítási alapjuk és megtudták, hogy a Korda Gyurin, Lakodalom Lajoson, Fenyő Mikin és a Neotonon túl is van élet, illetve hogy gitárral is lehet zenét játszani. Ennyit már megért! Csak így tovább, ebben a szellemben!”
 • 35. soproni 2010. augusztus 22. 16:37
  „Azért ez nem volt semmi :) http://www.youtube.com/watch?v=35lL2bdFHnQ”
 • 34. mokus 2010. augusztus 22. 16:34
  „Jó buli volt. Én ugyan már nem tartozom a mai tinikhez (46 évemmel), de élveztem a zenét a hangossága ellenére is!! egy évben egyszer pedig a fanyalgók is kibírják!!”
 • 33. zorbas10 2010. augusztus 22. 15:20
  „Ez egy IGAZI NAGY BULI VOLT!
  Köszönjük ZOLI&NORBI!
  A fanyalgók meg menjenek a CSÁBA vagy tanyára esetleg vegyenek füldugót vagy lepjék meg az asszonyt....El lehet ütni az időt ha nem tudsz aludni.
  Adjak még ötletet?GYÖKÉR KISPOLGÁROK!”
 • 32. kefe70 2010. augusztus 22. 14:55
  „"Gall" Végigolvastam, többször is!!!! Te hol látsz augusztus 20-ra programot Sopronba????”
51 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Balesetek egymás után - milliós az anyagi kár

Két közlekedési baleset is történt is kedden este Sopronban és térségében. Súlyos személyi sérülés… Tovább olvasom