Kisalföld logö

2019. 03. 20. szerda - Klaudia -1°C | 10°C Még több cikk.

Petíció - Kiállás a soproni labdarúgásért

Szombaton délután fél négykor a Deák térri a II. Világháborús hősi emlékműtől indul a soproni szurkolók küldöttsége, hogy átadják petíciójukat a GYSEV-nek és az önkormányzatnak.

2008 év januárja tragikus fejezetként íródott be a soproni futball több, 110 éves történelmébe. Az akkor még élvonalban szereplő FC Sopron Futball Kft. felszámolásának kezdete azt jelentette, hogy több évtized után egyetlen városi csapat sem képviseli majd Sopront sem az NB I-ben, sem az NB II-ben!

Az, hogy mi vezetett idáig, nem firtatjuk. Egy biztos, az akkori többségi tulajdonos lélektelen döntése, valamint a kisebbségi tulajdonos városi önkormányzat kellő tájékozottságának hiánya, a probléma eszkalálódásáig annak bagatellizálása, majd hibás koncepció mentén történő tűzoltási kísérletei után megszűnt a 2005-ben még Kupagyőztes és pozitív mérleget felmutatni képes soproni labdarúgó klub!

Egy biztos: mi, szurkolók a megszűnésről nem tehetünk!

Minden második hétvégén több ezer ember látogatott ki a 2003-ban 700 millió forintért épített Városi Stadionba, és sokan kísértek el idegenbe is csapatunkat. A soproni labdarúgás szeretete, csapatunk buzdításának szenvedélyes érzése több ezer szurkolónál megszűnt, rajtunk kívülálló okok miatt.

Az Önkormányzat 2008-as közgyűlési döntése értelmében legalább NB II-es szinten szükség van soproni focira, és ezt szeretné több száz – jelenleg Sopronban perspektíva nélkül küzdő – labdarúgó palánta és mi szurkolók is! Ennek eléréséért azonban - az ígéretek ellenére - az elmúlt két évben, látható tetteket nem érzékeltünk az Önkormányzat részéről!

Egy biztos: mi, szurkolók a megszűnésről nem tehetünk! Fotó: brigadesopron.hu
Egy biztos: mi, szurkolók a megszűnésről nem tehetünk! Fotó: brigadesopron.hu


Tudjuk, hogy az Önkormányzatnak nem feladata, hogy egy labdarúgó klubot eltartson, de az igenis feladata, hogy, ha ennek elérésére esély van, azt maximálisan támogassa és példamutatásával működjön közre – mint ahogyan azt, Sopron város vezetése a múltban mindig meg is tette – és egy legalább másodosztályú labdarúgó csapat fenntartásában hathatósan működjön közre!

Erre most reális esély van, hiszen az idén 90 éves fennállási évfordulóját ünneplő SVSE-GYSEV csapata 2. helyen áll az NB III-ban és a csapat szakmai megerősítése után egy jó tavaszi szerepléssel kiharcolhatja az NB II-be jutást.

A civil szféra eddig megtette a magáét: Gőbl Gábor, a Matáv Sopron és FC Sopron egykori ügyvezető igazgatója, önkormányzati képviselő saját tőkéből és több városi cégtől - köztük a Heinekennel - már komoly anyagi támogatást tudott előteremteni a csapat szakmai megerősítésére. A szponzori kör munkával tovább bővíthető!

Ha szeretné, hogy a klub eséllyel küzdjön az elsőségért, csapatát erősítse több tehetséges soproni fiatal visszaigazolásával, és a rutinos, Sopron labdarúgásáért sokat tett Tóth Mihály csatár, és a sokszoros válogatott labdarúgó, a kőkemény védő, a Matáv FC Sopron ex csapatkapitánya Pető Zoltán visszatérjen, és Gőbl Gábor személyében egy hiteles soproni sportvezető irányítsa a klub menedzseri tennivalóit, akkor jöjjön el 2011. január 22-én szombaton fél négyre a Deák térre a II. Világháborús hősi emlékműhöz.

A soproni futball közügy, így az mindenkié! Mutassuk meg, hogy fontos a számunkra és álljunk ki érte!

Várunk minden sportrajongót szurkolói petíciónk átadására, hogy egy közös sétával egybekötve átadjuk kérésünket a GYSEV székháznál és a városházán!

A soproni szurkolók nevében:

Kovács Ferenc, Pölöskei Ferenc, Meggyesi Zoltán, Kocsis Gábor, Asbóth András, Németh Dávid, Szálya Krisztián, Tóth Krisztián, Csontos Károly, Horváth László, Horváth Péter, Lukács Zoltán, Kecskés Sándor, Traxler Ferenc, Boda Gergely, Horváth Ákos, Talabér Péter, Lukács Szabolcs, Balázs Csaba és Péter, Nagy Gábor, Bokori Zoltán, valamint sokan mások idősek, középkorúak, fiatalok és nem utolsó sorban a soproni hölgyszurkolók!

Olvasóink írták

 • 16. zeta62 2011. január 21. 21:36
  „12. Chris_Sopron 2011.01.20. 13:54

  Krisztián!

  Ne fáradj barikával!
  Sima agent provocateur :)
  Kötözködik, okoskodik, tartalom nélkül.”
 • 15. ÁrtatlanBárányka 2011. január 21. 14:41
  „Chris:
  Ha pozitív a mérleg, akkor miért is kellett az önkormányzat támogatása?
  Kapjátok össze most is azt a 250-400 milliót, és uzsgyi az NB1-be!
  Mert azért beláthatnád te is, hogy a 250-400 milliós költségvetéshez a Gőbl Úr által nagyvonalúan felajánlott 5 milla elég sovány. Mennyi idő alatt kapná azt vissza fizetésben?
  Köszi az elérhetőséget, nem fogok élni vele, mert egy kicsit olyan érzés nekem még itt is, mintha egy Amway előadást halgatnék. Még szerencse, hogy mindenki jól jár.”
 • 14. Hozéluiz 2011. január 20. 21:36
  „Legalább több dolga lenne a zsaruknak meg a köztisztaságiaknak is... Hát még a giroszos hogy örülne!!!!”
 • 13. lackojr 2011. január 20. 18:53
  „Én ott leszek !!!Hajrá Sopron!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 12. Chris_Sopron 2011. január 20. 13:54
  „bárány!
  Szívesen elmagyarázzuk neked a dolgot személyesen egy kávé mellett, sőt ha kívánod, még a FC Sopron üzleti tervét is elvisszük a mi időnkből, hogy lásd a "pénznyelőt", pl. 2005-ben a mérlegünk pozitív volt ( egyetlen klubként a Debrecenen kívül). A város a Kft-.ben tulajdonos volt és ennek arányában évi 35 millió forintot adott működési költségekre. Itt jegyzem meg, hogy a teljes költségvetésünk mindig 250-400 millió forint között mozgott. Ezen kívül a létesítmény fenntartására és az utánpótlásra természetesen külön költött, de ugyanezt teszi most is, csak nagycsapat nélkül. Tehát az általad említett pénznyelő, élvonalbeli, MK győztes futballcsapat a városnak 35 milliójába került évente. Az átlagnézőszámunk 3000-3500 körül mozgott, egyetlen más sportág sem tud(ott) megmozgatni ennyi embert a városban. Megítélés kérdése, hogy ez sok vagy kevés. Megjegyzem, Zalaegerszegen ( ugyanakkora város) jelenleg ez az összeg csaknem 110 millió forint. Persze az is igaz, hogy a város harmadannyira sincs eladósítva, mint Sopron. Várjuk invitáló hívásodat a 06/302165297-es vagy 06/309579212-es számon.Ha ezzel nem élsz, kérlek a tények tudása nélkül ne állíts fel hipotéziseket. Köszi. C.”
 • 11. ÁrtatlanBárányka 2011. január 20. 12:48
  „Na, de bakker!
  Kosarasok legalább vannak.
  Gőbl belead 5 milliót! Mégis abból mit vesznek? focilabdát, vagy mit? Néhány másik is belead pár millát, összejön 15, és az még hol van az általatok emlegetett összegektől?
  Én is szeretem a sportot, meg támogatom is a dolgot, de nem az olyan feneketlen pénznyelő dolgokat, mint a soproni foci. Ennek egyelőre nagyon olyan szaga van, mintha Gőbl Úr akarna lenni a következő Vizer Máriusz.
  A másik meg az, hogyha volna értelme a focinak ilyen szinten itt a városban, akkor nem tudott volna egyik napról a másikra évekre eltűnni, méghozzá úgy, hogy azóta pár száz emberen kívül senkinek nem hiányzik.

  Arról nem beszélve, ha Gőbl Úr valóban szeretne focicsapatot, akkor tegye azt hírverés nélkül, beszélje rá a leendő szponzorokat, támogatókat, és majd hamár van mit felmutatni, akkor szaladgáljon médiafigyelemért. Mert ez így sajnos nem másnak tűnik, mint lehúzásnak.”
 • 10. pulci 2011. január 19. 22:05
  „Egyesek itt még mindig nem fogták fel főleg bárányka de rendes leszek elmagyarázom a nehéz felfogásúaknak.
  Senki nem akar itt egyenlőre pénzt az önk-tól vagy gysev-től arról van szó, hogy gőbl beszáll 5 milióval szponzoroktól ill. saját vállalkozásából amiből finanszíroznák az új játékosokat ill. a távozók pótlását.
  A jelenlegi városvezetés által írt sporttervezetben szerepel, hogy szükség lenne nb2-es focicsapatra aminek támogatásáról feljutás esetén nyáron lehetne gondolkodni akkor már természetesen szükség lenne nagyobb méretű támogatásra. Ebben az esetben Gőbl segítségével több szponzort is lehetne bevonni a finanszírozásba és ezzel biztosítani feltételeket. Erről van szó semmi többről nincs itt szó a város megsarcolásáról meg semmi másról egyszerűen arról, hogy nyártól nb2-es csapata legyen a városnak.
  "Etsaman"- egyetértek első részével de szerintem ez majd akkor valósul meg ha szeptembertől tényleg mindennapos testnevelésóra lesz alsóban máshogy ez nem érhető el aki akar meg úgyis megy futni vagy konditerembe vagy más módon sportolni. A versenysportnak viszont legalább akkora szerepe van mert senki sem fog elmenni sportolni ha nincs példaképe ha nincsenek olimpia bajnokaink, minőségi kézilabda, vízilabda csapatunk vagy igen elismert focistáink mint dzsudzsák, gera vagy koman.”
 • 9. skandi 2011. január 19. 18:42
  „bárány!
  A város most is legalább 80 millát fizet a focira, csak az jelenleg nincs ( 30 millió az üres stadionra, 20 az anger és a vasas pálya, 25 a SC Sopron, 10 az SVSE ). 80-at kap az MKB is papíron, javasold, hogy nekik se adjanak. Ugyanúgy az SKC-nak is több tízmilliót, nekik sem kell, igazad van!!! Kár, hogy akkor megszűnnek azonnal. a Pro Kultúrának sem kell, hiszen van jegy és bérletbevételük, éljenek meg abból, igazad van! Minden szavadat támogatom! Sőt, ne adjon az Önkormi a szociális otthonoknak se pénzt, hiszen az öregek úgyis oda fizetik a nyugdíjukat. Osszák be azt! Igaz, hogy ezek a klubok majdnem 1000 gyereket sportoltatnak, de nem probléma, hiszen a szülők fizetnek tagdíjat. Majd abból működnek tovább. Köszi, hogy minden témában megvilágosítod az embereket.”
 • 8. ÁrtatlanBárányka 2011. január 19. 18:29
  „Jé, itt vannak normális gondolkodásúak is!!!!
  Amúgy, ahogy végignézem ezt a névlistát itt a cikk végén, nem éppen jómódú vállalkozók, pénzemberek neveit látom. Tehát, honnan is akartok pénzt szerezni? A várostól.
  Komolyan, azért fizessen a város, mert pár ember meccsre akar menni?”
 • 7. ujidok 2011. január 19. 17:40
  „Talán a megoldás Walter Dezső lett volna, melyet komoly vállalkozók támogattak!
  Kapcsolat rendszer a mai világban hatalom!!!”
 • 6. etsaman 2011. január 19. 16:31
  „"cirkuszt és kenyeret a népnek" lehet, hogy Cézár reinkarnálódott? Helyes dolog a sportért kiállni és tenni akarni érte.Azonban sokkal fontosabb lenne a városban komoly tömegsport mozgalmat létrehozni a gyerekeknek, fiataloknak.Igen, délutánonként sportolni, mozogni kellene azoknak is, akik nem versenyszerűen sportolnak.Nem az utánpótlás nevelése a legfontosabb, ami már kisgyerekként azt sulykolja, hogy ha... akkor sok pénzt kereshetsz, ha...profi leszel, ha... nem is tanulsz, ha... Ez egy kicsi, nagyon apróka szegmens.Természetesen erre is szükség van. De! Tanítsuk meg a gyermekeinket, a jövőnket élni. Tanítsuk meg a mozgás örömét. Ez nemesebb cél. Az ilyen létesítményekhez,, testnevelői háttérhez adott pénz, akár városvezetés, akár szponzori tekintetben garantáltan visszatérülő hitel. Ebbe nem lehet belebukni. A foci sajnos sfájci frank szagú kicsit.”
 • 5. vlajos43@gmail.com 2011. január 19. 14:52
  „Uraim, semmi gond ki kell menni a mérkőzésekre, de nem néhány százan. Kosárlabda mérkőzéseken még az ingyeneseken is üresek a lelátók. Lehet hogy az önkormányzatnak és a GySEV-nek is van más gondja mint néhány száz ember szórakozását szolgálni.”
 • 4. nagypityu 2011. január 19. 14:16
  „Siralmas,szánalmas nem is érti az ember! A Jobbik sekniházi focistákkal foglalkozik miközben a nemzet végveszélyben!
  http://www.jovonk.info/2011/01/19/olvasonk-szerint-zsidok-betelepulese-megkezdodott

  Igaza lett Budaházynak aki azt mondta "aki korpa közé keveredik megeszik a disznók" !”
 • 3. zeta62 2011. január 19. 13:45
  „Bárányka, te megint vetítesz!

  Az önkormányzat és a GYSEV kavarja a háttérben a fekáliát.”
 • 2. ÁrtatlanBárányka 2011. január 19. 12:10
  „Erről beszéltem!
  Ha valami miatt már petíció kell, meg tömegmegmozdulás azt már úgyis megb...ta a ló!”
 • 1. zeta62 2011. január 19. 11:54
  „Mire helyzetbe kerülne a CSAPAT, szétverik...
  Nem marad a vezetőségben soproni...”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Családi asztalitenisz-bajnokság Nagycenken

A Nagycenki Sportegyesület Asztalitenisz Szakosztálya mindenkit szeretettel hív és vár a 2011.… Tovább olvasom