Kisalföld logö

2018. 12. 12. szerda - Gabriella -2°C | 4°C Még több cikk.

Pénz7 Sopronban - A pénz jó szolga is lehet

A pénzügyi tudatosság elengedhetetlen a XXI. század ifjúsága életében. Tantárgyszerű oktatása már az általános iskolákban elkezdődik, amint életbe lép az új Nemzeti alaptanterv. A szakgimnáziumokban már most kötelező tananyag.
– A pénz az okos ember zsebében jó szolga, az oktalan zsebében lusta úr – idézte Gárdonyi gondolatát a Handler-szakiskola Pénz7 című, pénzügyi és vállalkozói témahetének rendezvényén dr. Tebeli Izabella. A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) soproni születésű főosztályvezetője egyike azon ötszáz minisztériumi és pénzintézeti önkéntesnek, akik a Pénz7-en az ország 1200 iskolájában 200 ezer diáknak a pénzügyi tudatosságra nevelés szükségességéről, mibenlétéről tartanak előadást. Az együttműködő partnerek – az Emmi mint projektgazda, a Magyar Bankszövetség, az NGM, a Pénziránytű Alapítvány és a Junior Achievement Magyarország Alapítvány – küldetésüknek tekintik a gazdasági, pénzügyi szemléletformálást és azt, hogy segítséget nyújtsanak a mindennapokban.
Dr. Tebeli Izabella arról beszélt: A pénz az oktalan ember zsebében csak lusta úr.
A lakosság pénzügyi tudatosságának fejlesztése érdekében cselekvési programmal kiegészített stratégiát fogadott el a kormány, hogy a társadalom széles rétegei, legfőképpen a jövő nemzedékei, gyakorlati ismereteket kapjanak e témakörben, beleértve a kapcsolódó digitalizációs lehetőségeket is.

A program célja, hogy a nyugat-európai országokhoz hasonlóan nálunk is minél többen hangolják össze a bevételeiket, kiadásaikat a háztartási költségvetéssel.

A pénzügyi tudatosságot az oktatás révén lehet a leghatékonyabban terjeszteni. Ezért van jelentősége annak, hogy már gyermekkorban elkezdődjön. A fiatalok így felnőttként tudatosabb, körültekintőbb fogyasztók lesznek. Örömteli hír, hogy a pénzügyi ismeretek tantárgyat – amely az NGM által fenntartott szakképzési centrumok intézményeiben már kötelező tananyag – bevezetik az általános és középiskolák tanrendjébe, amint életbe lép az új Nemzeti alaptanterv.
A Gárdonyisok is pénzügyeztek

A Pénz7 Fáy-szakgimnáziumi rendezvényére a Gárdonyi-iskola tanulói is ellátogattak. Tanórákon vehettek részt, hogy a hétköznapi életben is hasznosítható ismeretekhez jussanak a pénz világáról. A Pénziránytű Alapítvány erre a tanévre az „Okosan a hitelekről" című tananyaghoz ingyenes tankönyveket és munkafüzeteket is rendelkezésre bocsátott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szédületes kalandok Namíbiában

Németh Bálint 5500 felvételt exponált Afrikában a negyvenezer hektáros vadászterületen. Tovább olvasom