Kisalföld logö

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -5°C | 0°C Még több cikk.

Péntekre elkészül a Csengery utca

Sopron - Egy hetet csúszik a Csengery utca második szakaszának átadása. A városban azonban már aszfaltozzák az Ady Endre utcát, valamint a virágvölgyi kereszteződésben a körforgalmat.

A vállalt június 15-i határidő helyett néhány napot csúszik a soproni Csengery utca felújítása. Igaz, a nagyobb munkákkal, mint például az aszfaltozás, végeztek.

Hátravan még az útburkolati jelek felfestése, az autóbuszöblök, valamint néhány parkoló kialakítása, továbbá a járda térkő burkolatának befejezése.

A vakok és gyengénlátók közlekedését segítő akadálymentesítés is csupán részben készült el. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. mintegy nyolcvanmillió forintot fordított a kivitelezésre.

A Közút sajtóosztályán megtudtuk, az útszakasz műszaki átadása június 19-én lesz, a zavartalan forgalom pedig 22-én indulhat meg. A csúszást az okozta, hogy időközben több szolgáltató az adott szakaszon további felújításokat végzett el, hogy az utat néhány év múlva ne kelljen ismét felbontani.

A Csengery utcát hivatalosan pénteken adják át, a zavartalan forgalom 22-én indulhat meg. Fotó: Magasi
A Csengery utcát hivatalosan pénteken adják át, a zavartalan forgalom 22-én indulhat meg. Fotó: Magasi

A Csengery utca felújításával kapcsolatban többször is tartottak lakossági fórumokat. Az ott felmerült panaszokat a városháza az út átadását követően továbbítja a beruházónak, azért, hogy azokat korrigálja. Gyakori megjegyzés volt, hogy a járda térkő burkolata nem illeszkedik pontosan a házak falához, valamint az építkezés során több épület falazata és pinceszigetelése megsérült.

A Csengery utca mellett több helyszínen is javában zajlanak az útfelújítások. Az Ady Endre utca város felőli végén tegnap kezdték el az aszfaltozást, ezzel párhuzamosan folyik a járda rendbetétele is. A kivitelezéssel várhatóan július közepére végeznek.

A faltól falig történő felújítás, valamint a vízközművek rekonstrukciójának költsége meghaladja a 120 millió forintot. Az elkerülőút virágvölgyi kereszteződésében létesülő körforgalomban ugyancsak hétfőn aszfaltoztak. Itt is tartható a június végi átadási határidő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Segítség két keréken

Sopron - Újra hallatnak magukról az érző szívű motorosok. Az Országutak Lordjai Motoros Egyesület… Tovább olvasom