Kisalföld logö

2018. 12. 11. kedd - Árpád 1°C | 5°C Még több cikk.

Péntek 13.: az utolsó híradó?

A kialakult helyzet szerint pénteken sugároz utoljára Sopronból a nyugat-magyarországi regionális híradó, miután felmondta az MTV-vel kötött szerződését a stúdiót üzemeltető kft. A többségi tulajdonos szerint a döntés nem végleges.

Értesülésünket Sass András, a soproni székhelyű nyugat-magyarországi regionális televízió ügyvezetője megerősítette: – A Pannon Sopron Kft. felmondta műsorszórási szerződését a Magyar Televízió fizetési nehézségei miatt. – Az ügyvezető fontosnak tartotta mindehhez hozzátenni: munkatársai a mai napig precízen és jól dolgoztak, a stúdió megszűnésének hátterében egyértelműen a fizetési problémák állnak. Mint ismeretes, alig múlt két éve, hogy – sokak szerint politikai nyomásra – Szombathelyről telepítették Sopronba a regionális televíziót.

A stúdió üzemeltetésére hozták létre a Pannon Sopron Kft.-t, amelynek többségi tulajdonosa egy miskolci székhelyű cég, de valamivel több, mint 27 százalékban részesedik a kft.-ből Sopron önkormányzata és három százalék erejéig a Pro Kultúra Kht. is.
– Még tárgyalunk arról, hogyan lehet megoldani a problémát – mondja elöljáróban Boronkay Gusztáv, a Pannon Sopron Kft. többségi tulajdonosának – az NCArt Rt. – igazgatója, aki aztán pontosan megvilágítja a helyzetet: – Nem is az a legnagyobb baj, hogy az MTV késik a kifizetésekkel, történt ilyen már máskor is. A nagyobb probléma az, hogy az APEH megváltoztatta egy pénzügyi állásfoglalását, emiatt kizárólag tárgyi adómentesen számlázhatunk. Ez azt jelenti, hogy költségeink után sem igényelhetjük vissza az áfát. Kiadásaink tehát nőttek, a ráfizetés elkerülése érdekében kénytelenek lennénk emelni az árakon. Ez viszont az MTV-nek nem tetszik.
Boronkay Gusztáv arra a kérdésre, hogy lát-e politikai szándékot a soproni stúdió jövőjével kapcsolatban, egyértelmű nemmel felelt.
Szerettük volna megkérdezni Belénessy Csabát, az MTV Rt. Regionális, Kisebbségi és Határontúli Főszerkesztőség vezetőjét, ő azonban haladékot kért. Pénteken mindenesetre tulajdonosi értekezletre gyűlnek össze Sopronban az érintettek, s ott bizonyára újabb részletek is kiderülnek, elsősorban arról, hogy valóban véget ér-e a regionális stúdió soproni élete, mi lesz a sorsa a tévénél dolgozó negyvenhárom munkatársnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közeleg a terrortámadás egyéves évfordulója

A Kisalföld holnapi számában emlékezik az amerikai terrortámadás első évfordulójára. Az… Tovább olvasom