Kisalföld logö

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -5°C | 5°C Még több cikk.

Párbeszéd az utakon

Sopron - Párbeszéd az utakon címmel országos mozgalom indult a közlekedési kultúránk javításáért. Az Országos Baleset-megelőzési Bizottság tízezer matricát bocsát ki, mellyel jelezhető: fontos a példamutatás.
Országos mozgalom indult közlekedési kultúránk javításáért, Sopronban is igényelhető az a matrica, melyet a szélvédő belsejére felragasztva jelezhetjük: felelősséget vállalunk, példát mutatunk az utakon. – Aki kirakja a matricát, vélhetőleg előzékenyebb lesz a közlekedésben, megáll a gyalogátkelőhelyek előtt, betartja a szabályokat és nem mutogat járművéből kifelé, ha esetleg sérelem éri – mondta el a Kisalföldnek a kampány „ötletgazdája", Papp József, aki korábban a bajai polgárőrség támogatásával kezdte országos mozgalmát. – Ez nem kis feladat, ha figyelembe vesszük az elvadult világot. Sajnos sok baleset adódik abból, hogy a közlekedők nem figyelnek a másikra, felelőtlenül autóznak. A kampány azonban nem csak autósoknak szól. Ugyanúgy szükség van a szabályokat – és egymást, a másik közlekedőt – tisztelő motorosokra, kerékpárosokra és gyalogosokra is.

Papp József hozzátette, a soproni polgárőrség konferenciát tartana a biztonságosabb közlekedés érdekében. Ebbe bevonnák az önkormányzatot, a Nyugat-magyarországi Egyetemet, valamint az Országos és a Megyei Baleset-megelőzési Bizottságot. – Szeretnénk a környező országokban is kiterjeszteni mozgalmunkat, megkeresve ottani szervezeteket, megpróbálunk nemzetközivé válni.

A matrica a www.sopronipolgarorseg.hu honlapon igényelhető, vagy a 30/621-7490-es telefonszámon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Norbi: `Számomra Réka az etalon`

Schobert Norbi és felesége Rubint Réka nemrégiben Sopronban járt. Tovább olvasom