Kisalföld logö

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -3°C | 4°C Még több cikk.

Pályázat környezetvédelmi centrumra

Nyolcszázmillió forintos beruházásra, a soproni innovációs parkban létesítendő környezetvédelmi centrum megvalósítására nyújt be pályázatot a Nyugat-Magyarországi Egyetem – hangzott el dr. Faragó Sándor rektor tegnapi sajtótájékoztatóján.
A soproni székhelyű egyetem jelenéről és a jövő terveiről szólt a sajtó munkatársainak dr. Faragó Sándor, az intézmény rektora. A négy városban működő egyetem sokirányú képzésével továbbra is igen vonzó a tovább tanulni vágyó fiatalság előtt.

Az uniós kihívásoknak megfelelően a környezetvédelmimérnök-képzés beindítása is a finiséhez érkezett. Ez lesz az első olyan integrált képzés, amely négy város karain fog zajlani.
A 14 ezer hallgatót oktató egyetemen Sopronban volt a legnagyobb létszámnövekedés.

Az intézményi hálózat bővítése elkerülhetetlen volt: előszerződés született az egyetem és az önkormányzat között az Erzsébet utcai egykori tőzsdepalota megvásárlására. A 450 millió forint kifizetése ütemezéssel és az Oktatási Minisztérium garanciájával történik. Az épületben nyer végleges elhelyezést a közgazdaság-tudományi kar. A rektor hangsúlyozta: a városvezetéssel példamutatóan korrekt és kitűnő kapcsolat alakult ki.

Az egyetem egy új – informatikai – kar létrehozását is tervezi: éppezért a soproni innovációs park jó otthona lenne a technológiai, informatikai intézetek letelepítésének. Emellett egy nyolcszázmilliós projekt, a környezetvédelmi és környezettudományi centrum megvalósítására is pályázatot nyújtanak be.

„A következő fél évben kiderül, megvalósíthatjuk-e az elképzelésünket vagy sem" – húzta alá a rektor, aki elmondta: az ELTE, a műegyetem és a Semmelweis orvostudományi mellett a Nyugat-Magyarországi Egyetem is bekerült abba a körbe, amely vállalkozói alapon bővíttetheti kollégiumi férőhelyeinek számát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A borvidék múzeuma lehetne

A soproni önkormányzat szőlő- és boralbizottsága szeretné létrehozni a történelmi borvidék múzeumát,… Tovább olvasom