Kisalföld logö

2019. 02. 23. szombat - Alfréd -6°C | 2°C Még több cikk.

Őzikével lett díjnyertes a soproni Alexandra

Visszahúzódó, szerény lány a 17 éves soproni fodrásztanuló, Orsós Alexandra, aki megnyerte a gyermekvédelmi intézetben élők irodalmi pályázatát.


˝Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy őzike, szép volt ugyan mindene, csak a lába volt egy kicsit görbike. Csúfolta őt az erdőben minden állat, ezért aztán mindennap nagy volt a bánat. Szegény kis őzike mindig egyedül játszott, a barlangból ki sem mászott˝ – így kezdődik Orsós Alexandra díjnyertes meséje, amelyet a gyermekvédelmi intézetben élők irodalmi pályázatára küldött be. Első díjat nyert vele.

– Csoportvezető nevelőm, Planicsek Istvánné volt az, aki ösztönzött, jelentkezzek a pályázatra. Tudta, hogy szeretem a rímeket – mondta Alexandra, a Handler-szakközépiskola fodrásztanulója. – Ennek előzménye pedig, hogy 12 évesen két társammal részt vettünk a GYIK tehetségkutató versenyén. Hiphopot táncoltunk, közben rappeltünk, de előtte napokig agyaltunk a rímeken. Megérte, mert különdíjasok lettünk. Másrészt a mostani irodalmi pályázatra is leginkább azért jelentkeztem, mert pénzdíjas volt...

Alexandra elmondta még: szereti az erdei állatokat, először a rókáról akart írni. Végül azt nem találta olyan szépnek, ezért maradt inkább az őzikénél. ˝Különben nem szoktam rendszeresen verset írni. Az irodalmat és minden mást is magánügyként kezelem˝ – fogalmazott visszahúzódóan a középiskolás lány, aki elárulta, tanulás közben zenét hallgat ugyan, ám a diszkók világát már távolinak érzi.

– Kiemelt fontosságúnak tartjuk a gyermekvédelmen belüli tehetséggondozást. Tavaly ˝Intézményi csillag születik˝ elnevezéssel megyei szintű versenyt rendezett Sopron, idén pedig az egyetemi Benedek-tehetségponttal közösen pályázatot nyertünk tehetséggondozási feladatok ellátására – közölte Szendrődi Andor, a megyei gyermekvédelmi központ soproni igazgatóhelyettese. – Ennek keretében nemcsak irodalom, színjátszás vagy kézművesség, hanem például a matematika témakörében is tartunk majd foglalkozásokat a jó képességű gyermekeinknek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ízutazásra fel! Így jutunk el a langallótól a pálinkáig a soproni hétvégén

A II. Soproni Ízutazás vásári forgataggal, kiállításokkal, előadásokkal, kóstolókkal, s versenyekkel… Tovább olvasom