Kisalföld logö

2019. 03. 26. kedd - Emánuel 3°C | 10°C Még több cikk.

Óvodások és a hallgatók töltik ki életét

– Számomra a legnagyobb elismerés, amikor az óvodások egy-egy foglalkozáskor azt mondják nekem: „te milyen jókat tudsz kitalálni" – fogalmazott dr. Molnár Katalin, akit a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével tüntettek ki.
Dr. Molnár Katalin, a Nyugat-magyarországi Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kar intézetigazgató egyetemi docense, országos és helyi szinten is kimagasló, különösen az óvodapedagógia, valamint a játék- és szabadidő-szervezés területén egyedülálló szakmai munkája, továbbá közösségszervező tevékenysége elismeréséül részesült a Magyar Érdemrend lovagkereszt kitüntetésben. Az ő nevéhez fűződik a játék- és szabadidő-szervező tanár mesterképzési szak programjának összeállítása, amelynek ő a szakfelelőse is. Tudományos fokozatát a tudatos környezeti nevelés témaköréből szerezte.

A kitüntetett, dr. Molnár Katalin.
A kitüntetett, dr. Molnár Katalin.


– Életem a hivatásom, hiszen harminchét éve foglalkozom óvodapedagógiával. Tizennégy éves koromban kezdtem e szakterületen tanulmányaimat, a csornai Hunyadi János Gimnázium és Óvónői Szakközépiskolában, majd a Soproni Óvóképző Intézetben szereztem oklevelet. Oktatói munkámban most kezdem a harmincegyedik tanévet, egy helyen, itt a „Benedeken" – mosolygott dr. Molnár Katalin. – Húszéves koromban lettem gyakorlatvezető óvónő, 1991 óta a kar oktatója vagyok. Kollégámmal, Tóth Mariannal közösen dolgoztuk ki 1989-ben azt az óvodai életmód-szervezési modellt, amelyben a gyerekek kreatív fejlesztését a néphagyományokra, az ötletgazdag játékosságra alapoztuk. A játék- és szabadidő-szervezés terén a tematikus játék gyakorlatára ösztönzöm a hallgatókat, amiben bármilyen korosztály partner lehet. Rendeztünk reneszánsz játszóházat, varázslóiskolát. A legnagyobb elismerésnek tartom, amikor a kicsik odajönnek hozzám, és azt mondják: „te milyen jókat tudsz kitalálni..." 
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

16 és 20 éves fiú lopott piát Sopronban

A soproni és az iváni fiatal 11 üveget rejtett a táskájába. Tovább olvasom