Kisalföld logö

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Óvodapedagógusok a fertődi Esterházy-kastélyban

Soproni óvodapedagógusok látogattak a fertődi Esterházy-kastélyba.
Az óvónők múzeum- és kastélylátogatáson vettek részt, amelyet követően múzeumpedagógiai szakmai program következett.
- Magyarország legnagyobb barokk-rokokó kastélya nemcsak látványban, de épített-, természeti értékeiben, továbbá a Haydn életműve által fémjelzett szellemi örökségben is egyedülálló élményforrás, különösképpen az oktatás-nevelés területén tevékenykedőknek - mondták el az óvodapedagógusok, akik igazán izgalmasnak tartották a túrán látottakat. Látogatásuk célja az is volt, hogy az óvodai csoportok látogatását is előkészítsék a különleges helyszínen.
Az Esterházy-kastélyban a korabeli értékek hitelessége mellett a modernitás jelenléte is egyedülálló, miközben a legkisebbeket is egész évben színes és gazdag múzeumpedagógiai programkínálattal várja a fertődi Esterházy-kastély. Az óvodapedagógusok meggyőződhettek arról, hogy nem csak az óvodáknak ajánlható megismerésre,felfedezésre a kastély különleges világa és értékei, de különleges élmények várják itt a szabadidős, családi programot tervezőket is. A kézműves családi programok mellett, folyamatosan bábszínházi előadás, vetélkedők, gyerekkoncertek színesítik a programkínálatot, miközben a kastélypark, a díszudvar akár egy közös szabadban eltöltött program különleges helyszínét kínálja.

Az óvónők, akik ezúttal barokk ruhákba is beöltözhettek, barokk múzeumpedagógiai foglalkozáson Fényes Miklós-korabeli legyezőt készítettek, kagylófestést tanultak a kastély óvodapedagógusa vezetésével.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Országjáró gasztrokonvoj Sopronban - fotók

Országjáró gasztrokonvoj Sopronban - fotók
Először érkezett Sopronba a hétvégén az országjáró gasztrokonvoj. Tovább olvasom