Kisalföld logö

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -5°C | 5°C Még több cikk.

Óvodakorszerűsítést és kerékpárút-építést terveznek

Sopronkövesd - Az elmúlt években félretett tartalékokból fejlesztenek Sopronkövesden. Az elkezdett beruházásokat mindenképpen befejezik. Az már korántsem biztos, hogy újakba is belevágnak.
A már elkezdett beruházások befejezése az elsődleges feladat Sopronkövesden. Így a tervek szerint új ravatalozója lesz a településnek, s egyúttal a temetőt is rendbe hozzák. Idén az intézményfejlesztések területén a fő hangsúlyt az óvodakorszerűsítésre teszik. Ennek tetőszerkezete az elmúlt ötven évben nem volt felújítva, szeretnék kicserélni a palaborítást. Emellett a vakolat újraszínezését és a játékok felújítását is elvégzik. Az ötmillió forintos költségeket önerőből, az elmúlt évek megtakarításaiból fedezik. Továbbá idén is folytatódik a huszonhárom építési telek közművesítése. A Margaréta utcában pedig járda és kerékpárút megépítését is szeretnék elvégezni.

– Az önkormányzatokkal kapcsolatban sajnos még mindig sok a bizonytalanság, a válságon túl azt sem tudjuk, hogy a változó jogszabályok mennyiben érintik a költségvetésünket – jegyzi meg Egyházi István polgármester. – Ha a jelenlegi húszszázalékos áfát akár csak egy százalékkal megemelik, az is több millió forintos pluszkiadással jár. Azaz a második évre tervezett beruházásainkkal most kivárunk. Pedig teendő lenne bőven.

Az egyik fontos feladat, hogy elkészítsék a település belvízrendezési tervét. Amint ez megvan, részt vehetnek a csapadékvíz-elvezetés megépítésére kiírt pályázatokon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevesebb a gyerek, nőtt az átlagéletkor

Sopron és térsége - A tisztiorvosi hivatal statisztikája alig mutat pozitív változást. A soproni… Tovább olvasom