Kisalföld logö

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

Óvodáknak ajándékozták a közösen épített házakat

Sopron - A Handler Nándor Szakképző Iskola és a nürnbergi szakképző iskola tanulói közösen építettek mászóházat a gyerekeknek.

– Uniós támogatásból indíthattuk el ezt a közös nemzetközi projektet, melynek keretében a mi intézményünk, valamint a nürnbergi szakiskola ács-, illetve faipari tanulói közös gyakorlatot folytathattak Sopronban – tudta meg a Kisalföld Králik Tibortól, a Handler-iskola igazgatójától. – A német diákok három hetet töltöttek itt, s ez idő alatt két faházat készített a tizenkét magyar s a tizenkét német tanuló. Úgy döntöttünk, a játékokat 1–1 soproni óvoda kapja, most a bánfalvi és a Jegenye sori gyermekkert volt a kedvezményezett. Szempont volt, hogy olyan óvodákat válasszunk, ahol elférnek s a környezetbe illeszkednek a fajátékok – sorolta az igazgató.

 Az ajándékozási ünnepséget tegnap tartották a bánfalvi óvoda udvarán.
Az ajándékozási ünnepséget tegnap tartották a bánfalvi óvoda udvarán.

Az intézményvezető elmondta még, az óvodák nagy örömmel fogadták az ajándékot. De boldog volt valamennyi diák, pedagógus is, hiszen a közös gyakorlaton együtt tanulhattak, nyelvet gyakorolhattak s az elkészült műveket nemes célra ajánlhatták fel. A mostani akcióra mintegy hárommillió forintot fordítottak, amiben a külföldi diákok vendégül látása, az anyagköltség is benne foglaltatik. A tervek szerint az iskolák folytatják a közös gyakorlatokat, így csakhamar a többi óvoda is új játékokkal gazdagodhat.

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tévézés az unoka és a szomszéd segítségével

Sopron - Sokan nem találják a megszokott csatornákat a tévékészülékükön, csak hosszas hangolás után… Tovább olvasom