Kisalföld logö

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -7°C | -1°C Még több cikk.

Ötszáz aláírás a felújítás ellen

Több mint ötszáz aláírás gyűlt össze a Deák tér rekonstrukcióját ellenző íveken.
A gyűjtést szervezők december 21-én adják át ezeket Walter Dezső polgármesternek. Már két fórumot is tartottak a Deák tér tervezett felújításával kapcsolatban. A Kálvin Kör, illetve az önkormányzat által szervezett lakossági eszmecsere azonban a résztvevők szerint: „semmiféle gyakorlati hasznot nem hozott". Ez a kijelentés tegnap este hangzott el a Soproni Erdélyi Kör helyiségében.

Itt alakult meg az a csoportosulás, melynek létrejöttét Hruby József alpolgármester kezdeményezte a legutóbbi fórumon. Ekkor kérte a városvezető, hogy a jelenlévőkből szerveződjön egy csoport, mely képviseli, illetve közvetíti a lakók véleményét a város vezetése felé.
A tegnapi „alakuló ülésen" dolgozta ki a társaság, melyek a legfőbb problémák a Deák tér rekonstrukciójával és annak előterjesztésével kapcsolatban.

– A demokrácia szabályait sértette meg a városvezetés azzal, hogy már csak az elfogadott egyetlen tervvel szembesítette a lakosságot – jelentette ki a tér lakóit, erdő- és gépészménököket, illetve Hárs József helytörténészt magába tömörítő szerveződés. Az asztalra kiterített terveket nézve további sérelmek is felszínre kerültek: – A brüsszeli pénzekből olyan ötletet kellene megvalósítani, mely a lakosság tetszését is elnyeri, és nem ellenérzéseket kiváltó „alkotást". Azt is csak „fű alatt" hallottuk, hogy a tér közepére mélygarázst terveznek.

Bírálat érte továbbá a tér leendő stílusát, az „odaálmodott" épületeket is: – Ez a modern stílus nem illeszkedik Sopron hangulatához. Attól is tartunk, hogy a terv végrehajtásához, majd a megújult tér fenntartásához nem lesz elég az elnyert támogatás.

Több mint ötszázan már csatlakoztak a fent megfogalmazott érvekhez, és tiltakozásukat aláírásukkal is kifejezték. A szignókkal teli listákat a csoport tagjai kedden nyújtják át Walter Dezsőnek, egyben felkérik a polgármestert, támogassa a lakosság kérését, és gondolják újra a terveket. – Amennyiben nem járunk sikerrel – jelentették be tegnap – hivatalos úton igyekszünk érvényt szerezni a lakosság óhajának.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nádaratás a Fertőn

Javában tart a nádaratás a Fertőn. Márciusig a kijelölt területről 3 millió kévét vágnak le a gépek. A Fertő Tavi Nádgazdaság Rt. szakemberei szerint a nád minősége jó. Csípős hideg fogadta tegnap délelőtt a fertőrákosi strand közelében dolgozó nádaratókat, akik akkor is „kifutnak a gépekkel a végeláthatatlan nádasba, ha esik vagy fagy. Reggeltől estig dolgoznak. Tovább olvasom