Kisalföld logö

2019. 07. 22. hétfő - Magdolna 19°C | 31°C Még több cikk.

Öt év alatt egymilliós lopási kár

Legalább egymillió forintos kárt okoztak az Erzsébet-kórháznak a tolvajok az elmúlt öt év alatt.

Legutóbb egy irodából loptak el ismeretlenek orvosi műszert és készpénzt.  Besurranó tolvajok készpénzt, kabátot, zsebszámológépet vittek el a soproni kórház egyik irodájából. Megtörtént az is, hogy orvosi szobából tűnt el pénz, de sajnos a betegek kárára is előfordult pénztárca-, illetve gyűrűlopás.

– A kórházat nap mint nap sok százan keresik fel, akár mint páciensek, akár mint beteglátogatók. Lehetetlen feladat, hogy kiszűrjük a rossz szándékkal érkezőket – mondja Harcos Ferenc intézményi főmérnök. – A besurranó tolvajok nemcsak a kórtermekben okoznak károkat, hanem a közösségi helyiségekből leszerelik a vizesblokkok csapjait, a lámpatesteket. Volt rá példa, hogy még a WC-ülőkét is ellopták.

Lába kelt a gyerekosztály videójának, sőt, a falra kifüggesztett vidám, hangulatos festmények közül is vittek már el. A frissen ültetett tuják közül is hiányzik néhány. „Félelmetesen hangzik, de igaz: a tolvajok a kórház tűzvédelmi berendezéseit sem kímélik. "Talabér Ferenc– Az elmúlt években tizenkilenc poroltó készüléket, tizenhárom darab, egyenként tíz méter hosszú tömlőt, nyolc sugárcsövet, nyolc tömlőösszehúzót s öt darab tűzcsapot nyitó kulcsot loptak el az intézmény területéről – vette át a szót Talabér Ferenc munka- és tűzvédelmi vezető. – Hiába pótoljuk ezeket, könnyen átlátható, adott vészhelyzetben milyen súlyos problémákat okozhatnak meggondolatlan tettükkel a tolvajok. – Legalább egymillió forint volt a kórház lopásból eredő kára az elmúlt fél évtizedben – összegzett Tiborcz Sándor gazdasági igazgató. –

Szerencsére a lopási cselekmények száma nem mutat emelkedő tendenciát, épp ezért úgy véljük, nagyobb odafigyeléssel eredményeket lehetne elérni a tolvajok ellen. Éjjeli őreink fogtak már el rongálót, akit átadtak a rendőröknek. Értekezleteken újra és újra felhívjuk dolgozóink figyelmét az ajtók kulccsal való zárására, a fokozott óvatosságra. A betegeket pedig arra kérjük, gondosan őrizzék saját és egymás értékeit. A kórház vezetése külső szolgáltatóval hatékonyabb biztonsági rendszer kidolgozását tervezi, hogy erőteljesebben visszaszoríthassuk a lopásokat és a károkozásokat.

 

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kutyatámadástól félnek

Kilencéves staffordshire mart meg öt hónapos kölyökkutyát Kópházán a nyílt utcán. A szülők félnek, a vérengző négylábú bármikor gyermekeikre támadhat. A staffordshire gazdái állítják, kutyájuk embert még soha nem bántott. Rettegnek Kópháza új lakónegyedének lakói attól az ebtől, amelyet harci kutyának tartanak vérengző tulajdonságai miatt. Tovább olvasom