Kisalföld logö

2019. 01. 18. péntek - Piroska -1°C | 8°C Még több cikk.

Öt aranyat látott a helyszínen

Az elmúlt hét felejthetetlen volt a soproni Czérna Tünde számára. A hölgy egy, az olimpiai csapatot támogató cégnél dolgozik, amelynek fél éven át tartó nyereményjátékán érdemelte ki a tíznapos utat az athéni olimpiára.
Czérna Tünde férjével együtt utazott ki, és a sok felejthetetlen élmény között az élre mindenképpen azt teszi, hogy öt magyar olimpiai aranyérem megszületését is a helyszínen láthatta.
Tünde elmondta, az első „igazi" arany, amit látott, Majoros István birkózó győzelme volt. A soproni hölgyet leginkább az „fogta meg", hogy a birkózó vezérkar tagjai, Komáromi Tibor szövetségi kapitány és Hegedűs Csaba korábbi olimpiai bajnok, azaz meglett, ötven és hatvan év közötti férfiak úgy zokogtak a győzelem után, mint a kisgyerekek.
A soproni hölgy élőben követte a kajak-kenu válogatott szereplését, látta mindhárom aranyat.

Mint mondta, magát a kajak-kenu versenyt lehet, hogy televízión keresztül jobban élvezte volna. A rajt messze látótávolságukon kívül volt. A hangulat viszont ezen apró kellemetlenségért messzemenően kárpótolta. Hozzátette: a görög rendezők rugalmasak voltak. Bár a magyarok jegyei különböző helyekre szóltak, a vendéglátók igyekeztek egy helyre terelni az egy nemzetbelieket. Az előzetesen hallott szigorhoz képest ez kellemesen meglepte Czérna Tündét.

Fürdés a szökőkútban

Az utolsó napon az „infarktusos" pólódöntő utáni eufóriában a szurkolók úgy döntöttek: megfürdenek az uszoda melletti hatalmas szökőkútban. Több százan vettek fürdőt, élvezték a diadal mámorát. Közben megjelentek a szerb drukkerek. Tünde nem tagadta, kicsit megijedt, nem tudta, mit akarhat a rivális csapatnak a vereség miatt vélhetően nem a legnyugodtabb szurkolóserege. Barátkozni, gratulálni jöttek. A vége az lett, hogy a magyar szurkolók körbeállták a szerbeket, s a nagy rivális híveinek kifejezett kérésére elénekelték nekik a himnuszt.

Luxus felsőfokon

Tündéék a Queen Mary luxushajón laktak. Volt belépőjük minden szintre, a pincétől a tetőig. „Alul" két naponta volt borkóstolás, feljebb pedig minden luxussal el volt látva a hajó. Jacuzzis úszómedencék, teniszpálya, legfelül kosárlabdapálya. El nem tudta volna képzelni, hogy egy hajóra ennyi minden ráfér, most már látta. S a luxus mellett ott voltak a hajón, testközelben a világhírességek, többek között az amerikai női kosárcsapat tagjai. A soproni hölgy elmondta azt is, hogy bár több luxusszolgáltatást kipróbáltak, túl sok időt nem töltöttek a hajón, hiszen leggyakrabban a versenyeken szurkoltak.

Magyar ügyeskedők

Ha hiszik, ha nem, volt azért valami, ami felbosszantotta Czérna Tündét. Amikor belépőket akartak venni még egy-két eseményre, amelyek nem voltak benne a nyereménnyel járó „csomagban", ügyeskedő magyarok többszörös áron kínálták a jegyeket, a záróünnepségre például a százeurós tikettet ötszázért... Magyar a magyarnak! Nem vettek, de állítólag nem száradt rá a tikett ügyeskedő honfitársunkra!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Játszóteret avatnak Fertődön

Fertődön a széles körű társadalmi összefogásnak köszönhetően, másfél millió forintos költséggel új… Tovább olvasom