Kisalföld logö

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -6°C | 2°C Még több cikk.

Osztrák férfit büntetett a bíróság

Sopron–Vitnyéd - A hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntette miatt 168 ezer forint pénzbüntetésre ítélte dr. Gajdos Anikó soproni bíró azt az osztrák férfit, aki Vitnyéden ezer literszámra tárolt használt étolajat. A határozat jogerős.
Az előzmények még tavaly nyárra nyúlnak vissza: egy bécsi férfi Ausztriából – engedély nélkül – hordókban használt étolajat hozott be az országba, s azokat az általa bérelt vitnyédi családi ház udvarán helyezte el, illetve azt saját célra tisztította. Lakossági bejelentésre a helyszíni szemlén a hatóságok három ezerliteres és négy százliteres műanyag tartályt – bennük különböző szennyezett papírt és ruhát –, egy-egy ezer- és nyolcszáz literes műanyag tartályt – bennük nyolcszáz, illetve hétszáz liter étolajszármazékot –, továbbá 154 különböző üres műanyag hordót, kétszáz literes fémhordókat, olajos anyaggal töltött egyéb fémtartályokat
és egy nagynyomású mosóberendezést, valamint két szivattyút foglaltak le.

Az Észak-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség szakvéleménye szerint az olajos hulladékok veszélyes anyagokkal szennyezett abszorbenseket és más, ugyancsak a veszélyes hulladék kategóriába tartozó anyagokat tartalmaztak. Az érvényben lévő rendelkezések szerint veszélyes hulladékot csak engedéllyel rendelkező személy, kijelölt helyen tárolhat.

Mindezek miatt a Soproni Városi Bíróságon a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt 168 ezer forint pénzbüntetésre ítélték az osztrák férfit, akit további 49 ezer forint bűnügyi költség megtérítésére is köteleztek. A lefoglalt anyagokat elkobozták és gondoskodnak a szakszerű megsemmisítésről is.

Olvasóink írták

 • 6. látó 2009. január 18. 19:07
  „A 7 Mrd kötvény, amelyből a város 2 Mrd-t már elköltött, és már csak 2 Mrd-t tud ebben a ciklusban elkölteni!!!!!!!!!!!! Kedves barátaim egy ilyen meccs után, ahol a románokat legyőztük az ember emocionálisabb, bár azt mondják ez nem jó tulajdonság, de le*arom! Amúgy rendkívül buta politikát folytatott a városvezetés (minden figyelmeztetés ellenére) az elmúlt 2 évben, most már nehéz lesz megmagyarázni, a nyilván közgazdaságilag analfabéta lakosság számára, hogy ez egy folyamat eredménye! Kedves Havas András a "gyáva" politika ide vezet, hallgattál volna azokra, akik idejében jelezték, hogy ez így vajmi kevés lesz!!!!
  Azért, ha Walter "úr", mint Horthy fehér lovon tér vissza, ez a buta és gyáva!!! politika okolható egyedül!
  A Városházán és a Holdingnál a legnagyobb gazembereket hagyták meg, ma nem a politika a legkorruptabb, hanem a műszaki területeken a számlaigazolók!!
  Mindenki azt kapja, vagy fogja amit megérdemel!!!!”
 • 5. miria 2008. október 28. 06:51
  „szerintem aki lop , azt büntessék meg keményen akár milyen származásu , de ne általánositsanak . nem az osztrák üzletekkel van bajom , hanem a kiirással ,. honnan tudod hogy loptak magyarok , azt sem irta az ujság .”
 • 4. nem érdekel 2008. október 27. 21:20
  „Miria ! De akkor ne terjen be a Möbelix be se mert az is Lutz !
  Hoferbe se meg masik üzletekbe se mert azok is nagyrésze osztrak !
  Ha becsületes ember vagyok es minden tiszta az udvarom tájan nincs mitöl tartanom !
  Ha megnezik táskám. hat csak nezzék !
  Csak annyit megjegyeznék hogy sajnálatos modon egyes " becsületes hazámfiai " miatt a toprol levertük a lengyeleket es masokat ami a büncselekményeket illeti !”
 • 3. jldv 2008. október 27. 21:05
  „Csak megjegyzé képpen megint 3 magyar lopott !
  ?rdekes hogy sokan alitják .hogy osztrák lop a magyar boltokban de hivatalosan ezt meg nem olvastam sehol !
  Miria ! Ha egyes honfitársai nem rontották volna el mások becsületét is nem kellene ilyen modszerekhez folyamodni !”
 • 2. miria 2008. október 27. 19:09
  „most voltam az eisenstadti xxlutzba , befelé nem is figyeltem , igaz a pénztárnál táskavizit volt , de még ez is elment , bár az elöttem lévő osztrák táskáját nem nézték meg . kifele a körajton egy nagy fehér papiron csak magyarul ecsetelik hány féle kamerával figyelik a vásárlokat és táskavizitet is tartanak . ez felháborito , lényegében a ne lopj magyar bóvebb kórülirt változata . pedig ha a magyarok nem mennének be az áruházba , sok eurotol esnének el . nálunk is lop oszták a boltokban , mégsem irjuk ki ezt csak németül . biztos , hogy ide mostanába nem fogok bemenni”
 • 1. ezatuti 2008. október 27. 07:49
  „Ezt jól kitalálta az osztrák! Kifizeti a büntetést röhögve, mert gondolom ez csak egy része annak az összegnek amennyiért elvállalta odaát a veszélyes anyagok tárolását. Majd Magyarországon a bíróság úgy dönt hogy a továbbiakban magyar adófizetők pénzén elszállíttatja, és tároltatja majd megsemmisítteti a veszélyes anyagot. A fickó gondolom keresett több 10.000 euro-t és kifizet büntiként 500-at???? Kedves birónő maga szerint ez normális? Miért nem veszik elő ilyenkor az ide vonatkozó osztrák díjtételeket? Ha odaát egy magyar gyorsan hajt akkor se a magyarországi viszonyoknak megfelelő a büntetés.
  Legyen már rend !!!!
  Azt mondjuk nem feltételez, hogy a különbözet magánzsebekbe vándorolt az enyhe büntetés miatt?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kétmilliárd forint kamatfizetésre

Sopron - Az előző városvezetés akkora adósságállományt hagyott maga után, hogy az önkormányzatnak… Tovább olvasom