Kisalföld logö

2019. 02. 20. szerda - Aladár, Álmos 2°C | 10°C Még több cikk.

Őszre végeznek a petőházi cukorgyár bontásával

Petőháza - Őszre teljesen végeznek a petőházi cukorgyár bontásával. Az üzem tavalyelőtt karácsonykor bezárt ugyan, de térségünkben a gazdák mintegy kétezer hektáron vetnek majd cukorrépát.
A még használható berendezéseket, felszereléseket már leszerelték a petőházi cukorgyárban. Ezeket más, még működő üzemekbe, elsősorban Kaposvárra szállították át. A gyár felszámolásának látványos szakasza most kezdődik. A földdel teszik egyenlővé az üzemi épületet. A 85-ös számú főútról is jól látható két nagy silótorony azonban megmarad.

– A gyár területét jogilag és ténylegesen is két részre osztottuk – mondta el Fischer Béla, a tulajdonos Magyar Cukor Zrt. vezérigazgatója. – A kisebbik felében továbbra is működik a csomagoló és a raktár. A másik rész az elbontás után alkalmas lesz az értékesítésre. Érdeklődők vannak, ám az adásvételhez meg kell várnunk a teljes felszámolást.

A még használható berendezéseket, felszereléseket már leszerelték a petőházi cukorgyárban. Ezeket más, még működő üzemekbe, elsősorban Kaposvárra szállították át.
A még használható berendezéseket, felszereléseket már leszerelték a petőházi cukorgyárban. Ezeket más, még működő üzemekbe, elsősorban Kaposvárra szállították át.

Fischer Béla hozzátette, az, hogy a feldolgozás megszűnt, nem jelenti azt, hogy a térségből teljesen eltűnt volna a cukorrépa. Idén tavasszal a tervek szerint a gazdák mintegy 2000 hektáron vetnek majd répát. A részvénytársaság egy tonna növényért 41,5 eurót fizet.

– Magyarországon csupán egy helyen, Kaposváron működik cukorgyár – folytatta a vezérigazgató. – Itt a hazai fogyasztás egyharmadát állítjuk elő csupán.

Így idéntől kezdve már mintegy kétszázezer tonna cukor behozatalára kényszerül az ország.

Az import elsősorban Horvátországból, illetve Romániából érkezhet.

Olvasóink írták

  • 3. látó 2009. február 20. 11:24
    „Szerintem őszig az országot is szétbontják!”
  • 2. egyiptomy 2009. február 20. 07:21
    „Szüleim 25 és 30 évet dolgoztak egy tejipari vállalatnál. A céget a francia tulajdonos szép lassan leépíti, és viszi ki Ukrajnába. Mi lesz így a normális, becsületesen normál fizetésért dolgozó és dolgozni akaró középkorú emberekkel kérem?! Minden terhet ők viselnek (a gyereket még nevelik, a nyugdíjas pénzét megtermelik, adót fizetnek) és a bevételi forrás (munka) megszűnik. Rohadt egy világot élünk.”
  • 1. gall 2009. február 19. 16:25
    „cselédek leszünk saját hazánkba.ezek -moderálva- mindent eladnak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A rendőrt is megütötte a fojtogató exférj

Sopron - Emberölés kísérlete miatt vette őrizetbe a rendőrség, s kezdeményezte az előzetes fogva… Tovább olvasom