Kisalföld logö

2019. 07. 19. péntek - Emília 18°C | 27°C Még több cikk.

Összetartás balekhéttel

Fiatalok százai lepték el Sopron belvárosát az elmúlt napokban. A Nyugat-magyarországi Egyetem első éves hallgatói a balekhét jegyében a felsőbb évesek kalauzolásával ismerkednek meg új környezetükkel.


Idén 136 erdőmérnök, 106 faipari mérnök és 55 közgazdászhallgató vesz részt a hagyományos balekhéten. A felsőbb évesek bemutatják nekik Sopron nevezetességeit, megismertetik őket a selmeci hagyományokkal, valamint segítik felfedezni az egyetemet és a kollégiumokat.

A hagyományos szekértolással kezdődött a balekhét a Nyugat-magyarországi Egyetemen.
A hagyományos szekértolással kezdődött a balekhét a Nyugat-magyarországi Egyetemen.


– Fontos, hogy ezen a héten erősítsük az összetartást, a kreativitást és a segítőkészséget. Az érettségizett diákok, akik azt hiszik, hogy már a ranglétra tetején állnak, most szembesülnek azzal, hogy ismét alulról kell kezdeniük megmászni azt – fogalmazott Erdősi Bence harmadéves közgazdászhallgató, a program főszervezője. – Segítettük az elsőéveseket a beiratkozásnál, a tárgyfelvételnél és a kollégiumi jelentkezésnél is. A tanévnek már úgy vágnak neki az elsőévesek, hogy egymást és minket is ismernek, és tudják, hogy tőlünk számíthatnak segítésre.

A felsőévesek színes programot szerveztek, a hagyományos szekértolás mellett ismerkedési est, túrázás a Lövérekben, múzeumlátogatás és színházi előadás is várta az elsőéveseket. A balekhét résztvevői kirándulnak még Nagycenkre, a fertőrákosi kőfejtőbe és a Fertő tóhoz is, ahol már a kötetlen szórakozásé lesz a főszerep.

Olvasóink írták

 • 12. Hozzászóló 2010. augusztus 30. 20:53
  „Ugyan már!”
 • 11. csery 2010. augusztus 27. 13:04
  „3. mámiáti! Tényleg ezek a gondtalan évek, ebben igazad van, de pl, tegnap két egyenruhás srác mellett mentem el és csak úgy dőlt belőlük a piaszag, megjegyzem még csak délután kettő óra volt. Ez mi szerinted ha nem undorító?? Engem a hányinger kezdett kerülgetni. Én is voltam egyetemista, 5 éve fejeztem be, akkor is sokat jártunk szórakozni, de lehet azt normálisan is szerintem.”
 • 10. rasztaman 2010. augusztus 27. 09:01
  „Akkora területe van annak az egyetemnek, miért nem rendezik meg ott a programokat? A Soproni közlekedést figyelembe véve, sztem nincs szükség plusz akadályokra. Azzal nincs gond, ha ismerkednek a várossal, de naponta több száz túrista nézi meg Sopront, mégsem burítják fel ezzel a város életét. Az egyetemisták meg már az "avatási szertartások" alatt megtanulják, hogy kell hasalni, énekelgetni közterületen, amit később rendszeresen gyakorolnak éjszakáként... Sztem ha a kollégium előtt azt művelném amit, ők az ablakom alatt hajnali kettőkor, akkor 2perc múlva ott lenne a rendőr... Én nem hívtam, tiszteletben tartva, hogy egyetemisták... Ők is tiszteletben tarthatnák a város lakót, és a várost. Erre kellene inkább tanítani őket.”
 • 9. szasza6 2010. augusztus 27. 08:08
  „Tiszteletben van tartva, aki nem szeretne alkoholt fogyasztani, az nem iszik, ennyi. Ha megnézzük a diszkókat, azt hiszem nem csak az egyetemisták vannak jelen, hanem a 14-17 évesek. Tehát azt hiszem nem az "egyetemen tanulnak meg inni", mint egyesek hiszik. Sajnos már 15 évesen készen fetrengenek, és azt hiszik ez menő. Nem hiszem, hogy a sör pedig olyan kemény ital lenne, mert a balekhéten csak azt isszák. Szóval nem az egyetemistákra kéne ráverni, ha berúgnak, amikor én voltam ugyanígy elsősként részvevője ennek, érdekes nem fetrengtem, semmi baj nem volt, mert tudtam a mértéket. Arról nem tehetünk, hogy az elsősök elkapatva jönnek oda.
  A másik aki nem vesz részt benne nincs kiközösítve, ugyanolyan egyenrangú társaságunknak, mint aki részt vesz benne...”
 • 8. Kiskovács 2010. augusztus 27. 06:28
  „hagyományőrzés???? jó név a piálásnak és a züllésnek...”
 • 7. Dörgés 2010. augusztus 26. 22:51
  „Ja, hogy csak ba..nak? Csak az a probléma hogy utána meg berúgva és letolt gatyával v. hiányos öltözettel ki sétál mámorosan az autó elé. NA, EZT NEM irigyelem... DE legközelebb a fék helyet a gázra lépek. ( És ilyenkor jön, az hogy szegény egyetemista.)A mentő meg az én adómból viszik a detoxba.(Azért meg nézném a képüket mikkor a detox számlát meg kapják..:-))”
 • 6. Spectrasoul 2010. augusztus 26. 22:21
  „ezek a hagyomány őrző megmozdulások egy dologra jók, hogy alkoholistát csináljanak a diákokból, és 4-5 évig igyanak mint a vadállat, de most ezen mit kell csodálkozni? mindig is ilyenek voltak az egyetemek.
  "mindennek meg van az ideje és a helye, a piláásnak és a drogozásnak az egyetem."
  nem kötelező részt venni az eseményeken, bár ha nem megy el az ember akkor ki lesz közösítve.. na mind1.
  ja "Dörgés": és mi van akkor ha az Erzsébet kertbe ba....nak? senkit nem zavarnak ott éjjel 2 órakor.. Jobb lenne nem irigykedni!”
 • 5. Dörgés 2010. augusztus 26. 21:03
  „-es igazad van.És az idősebek meg a részeg első éves csajokat ke..lik meg egyebek az Erzsébet kert környékén meg a Deák tér környékén. Reggel meg részegen fekszenek jobbik esetben a járdán... És még ezek az értelmiségek...Adó fizetők pénzéből tanulnak és vannak itt..
  De kérdem én a Dékán, és tanárok honnan kapják a fizetésüket? Az adómból és a várostól. Miért nem tudnak rendet tenni? Egyszerű nem kap fizetést vagy csapja ki az oda nem való egyetemistát.”
 • 4. coolzsu 2010. augusztus 26. 18:17
  „a városban tilos a közterületi alkoholfogyasztás, ha jól tudom... jól a kezükre kéne csapni, megelőzendő a szemetelést, az összerókázott házfalakat és stb.... anélkül a mai gyerekek már nem tudják jólérezni magukat, hogy fejre ne álljanak??? nagyon szép látvány, mikor alig tizenéves kölyök, a szép egyenruhájában fetreng a lackner közepén.... - és még el se kezdődött a tanév...”
 • 3. mámiáti 2010. augusztus 26. 15:07
  „miért lenne alkoholista, mert jól érzi magát,,,??
  Ezek a gondtalan évek és sajnos jönnek a munkanélküli évek is, vagy mégsem??”
 • 2. ufo 2010. augusztus 26. 13:01
  „jönnek az alkoholista növendékek !”
 • 1. coolzsu 2010. augusztus 26. 12:59
  „aha... és némelyik a nyitott sörösüveggel a kezében kolbászol szédölögve az úttesten..... jól kezdődik...”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Linter Tibor hatodszorra nem fut neki

Húszévnyi polgármesterség után nem jelölteti magát Linter Tibor, Iván első embere az új helyhatósági… Tovább olvasom