Kisalföld logö

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -1°C | 12°C Még több cikk.

Országos szövetség tagja lett a Sopron Balett

Felvették a Magyar Táncművészek Szövetségébe a Sopron Balettet. Ez azt jelenti, hogy a fiatal csapatot a hivatásos, professzionálisan jegyzett együttesek közé sorolják az országban.
  
A Sopron Balett három éve alakult meg Demcsák Ottó Harangozó-díjas táncművész, koreográfus vezetésével. Rendszeresen szerepelnek a soproni színház zenés és prózai darabjaiban. Az elmúlt esztendőkben önállóan létrehozott előadásaik, így a Csillagok szárnyán, A szép Cerceruska, és a Végtelen Európa című táncjátékaik nagy közönségsikert arattak. Újabb nagy lépésként felvették őket a Magyar Táncművészek Szövetségébe.

A Végtelen Európa című produkció pedig augusztus 19-én a fertőrákosi barlangszínházban látható újra.
A Végtelen Európa című produkció pedig augusztus 19-én a fertőrákosi barlangszínházban látható újra.


- Most kerültünk be igazán a hazai táncélet vérkeringésébe. Fontos, hogy az országos szövetség tagjaként ott lehetünk a szakmai programokon, fesztiválokon, kapcsolatba kerülhetünk más együttesekkel. Azon kívül, hogy egy műfaji nívót is képvisel ez a szervezet, hiszen a hivatásos, professzionálisan működő műhelyeket tömöríti, képviseli is azoknak az érdekeit, segíti a felmerülő gondok, problémák megoldását.

Megtisztelő, hogy benne lehetünk a szövetségbe, és mindez kinyitja számunkra azt a kaput is, hogy az európai színvonalat képviselő csoportokkal együtt koprodukciók létrehozásában is gondolkodjunk - mondta Demcsák Ottó, aki örömét fejezte ki, hogy A szép Cerceruska című mesebalettjük meghívást kapott az országos győri táncfesztiválra június közepén.

A Végtelen Európa című produkció pedig augusztus 19-én a fertőrákosi barlangszínházban látható újra. Mindemellett már készülnek a következő évadra egy önálló, egész estés táncművel.

Demcsák Ottó már megírta a Sopron Balett következő bemutatójának szövegkönyvét, amelyhez Szarka Gyula a Ghymes együttes alapítója szerez zenét. Az anyag lemezen is megjelenik majd. Az Álmos legendája című táncmű a magyar őstörténet szakrális történetéről, Álmos életéről, szerelmeiről, csatáiról, újrakezdéseiről szól.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyitott ajtóval kocsikáztak Sopronban - fotók

Olvasónk nem mindennapi esettel találkozott Sopronban: egy autóban menet közben nyitották ki az… Tovább olvasom