Kisalföld logö

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Önzetlen segítség ötvenöt esztendeje

Fertőboz - A Magyar Vöröskereszt Fertőbozi Szervezete megalakulásának 55. évfordulóját ünnepli. A kezdetekről nemrégiben a községházán és kiadványukban is megemlékeztek.
– A Magyar Vöröskereszt 1952-ben tagtoborzást hirdetett, településünket is felkereste a megyei és a soproni vöröskeresztes titkár. Nem kellett győzködniük, a titkári feladatokra való felkérést elfogadtam, s még az év őszén 13 fővel megalakítottuk – a községek között elsőként – a fertőbozi alapszervezetet – idézte a múltat Bizzer Istvánné, a fertőbozi szervezet elnöke.

A hivatalosan 1953-tól tevékenykedő fertőboziak is – csakúgy, mint az anyaszervezet – fő feladatukként a lakosság egészségügyi ismereteinek bővítését tűzték ki célul. Az első idősek napi rendezvényükön 1960-ban nagy izgalommal várták, vajon a főszereplők eleget tesznek-e a meghívásnak. Az ünnep sikeres volt, a megjelentek névsorát még ma is őrzik az archívumban. 1971-ben már 110-en voltak, most a község lakosságának 31 százaléka tagja a helyi vöröskeresztes alapszervezetnek, mintegy nyolcvanan vannak.

Már 1967-ben kiérdemelték a Kiváló véradó község címet. Több mint egy évtizede ifjúsági csoportot is szerveztek, hogy legyenek fiatalok, akiknek átadhatják a stafétát.

– Vöröskeresztesnek lenni szívmelengető érzés, hisz tetteinket a segíteni akarás, a megértés, a szeretet vezérli. Meggyőződésem, hogy a közösségért végzett önzetlen munka érzelmi gazdagodást is eredményez – mondta Bizzer Istvánné.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kerékpárral a bemutató majorba

Hét nemzeti park tíz pályázata nyert uniós támogatást, így mintegy 4 milliárd forintot fordíthatnak… Tovább olvasom