Kisalföld logö

2019. 03. 25. hétfő - Irén, Irisz 7°C | 13°C Még több cikk.

Ön kérdezett, a rendőrkapitány válaszolt

Sopron - Szerkesztőségünk vendége volt Farkas Gábor alezredes, soproni rendőrkapitány. Az Önök kérdéseire válaszolt.

Bartalné Csete Beáta: Tisztelt Kapitány Úr!
Szeretném megkérdezni létezik-e olyan jogszabály amely a biztonságiövre rögzíthető „csiptető" használatát tiltja vagy engedélyezi? (Hivatalosan, autós boltban vásárolt rögzítőről van szó. Használatára azért került sor mert az öv nagyon szoros, kellemetlen és zavaró. Egészségemet nem veszélyezteti, az öv feladatát nem gátolja.)

 
F. G.: A csíptető használata megengedett.
 

1soproni: A Lackner Kristóf utcai benzinkút előtti kanyarodósávban szabályos a parkolás, vagy csak azoknak szabad, akik úgy gondolják? Van-e lehetőség a kihelyezett KRESZ táblák indoklását megtekinteni valahol? A 18 éven aluliak alkohollal és dohányáruval történő kiszolgálásának ellenőrzése kinek a feladata (lenne)?
 
F. G.: A fogyasztóvédelmi felügyelőségé. 
 

Egy autós közlekedő: Miért nincs rendszeres sebesség ellenőrzés az Ágfalvi és az elkerülő úton?
 
F. G.: Az Ágfalvi úton sok útfelbontás és útépítés volt, de a jövőben intézkedem arról, hogy ott is legyen havi rendszerességgel ellenőrzés. Az tudni kell, hogy egy sebességmérő berendezéssel rendelkezünk és a kapitányság illetékességi területén 40 település található.
 

Olvasó**: Tisztelt Kapitány Úr!
Sokan vagyunk azon a véleményen, hogy annak ellenére, hogy lelassult közlekedés, biztonságosabbá vált az autózás a Várkerületen amióta nem egyirányú . Marad így a forgalmi rend,vagy visszaállítják a régit, esélyt adva a versenypályaként használó motorosoknak és autós suhancoknak arra, hogy ismét száguldozhassanak?

 
F. G.: Az önkormányzat dönt a Várkerület forgalmának kérdésében, ezzel kapcsolatban elkészült egy szakmai tanulmány, amely tartalmazza mindkét változatot. A döntés a képviselő-testület kezében van. 

Videó: Torma Sándor


egynő: Tisztelt Kapitány Úr!
Nem hízelgésként mondom, de a megjelenése, a nyilatkozatai alapján Ön az általam ismert legintelligensebb és legszimpatikusabb rendőrtiszt. Remélem azonban, hogy kellően kemény is tud lenni azokkal szemben, akik súlyosan vétenek a törvények ellen, vagy egyszerűen csak felelőtlenül veszélyeztetik mások testi épségét.

 
F. G.: Köszönöm szépen a bókot! Igyekszünk mindent megtenni, hogy határozottan fellépjünk a törvényszegőkkel szemben. A megánéletben általában mosolygós vagyok és vidám, de ha a bűnözésről van szó, akkor a leghatározottabban lépek fel és a kollégáimat is erre ösztönzöm.
 

Hol_A_Határ:  Tisztelt Farkas Úr!
Nekem személyes kérdésem lenne: ha egy telekszomszéd apró-cseprő nézetkülönbség miatt halálosan megfenyeget (átszúr vasvillával), milyen lehetőségeim vannak?! Sajnos nem volt más szem(fül)tanú, de úgy érzem, átléptek velem szemben egy határt, amit még az ember elenged a füle mellett, mint sértést....

 
F. G.: Javaolom, hogy zaklatás bűncselekménye miatt tegyen feljelentést a rendőrkapitányságon, amelynek során igyekszünk felelősségre vonni az elkövetőt.
 

21. Közérdekű bejelentés adatai hogyan kerülhetnek ki az utcán lévő kollégákhoz, vagy piros-fekete lista van a belső berkekben. Retorzió az van, így ki mer bejelentést tenni? Hány rendőrt, rendőrségi dolgozót büntettek meg a szabályok megsértése miatt.
 
F. G.: Ha valaki bejelentést tesz a rendőrségen, a bejelentő adatait bizalmasan kezeljük. Amennyiben mást tapasztal, kérem személyesen keressen meg a rendőrkapitányságon, és ki fogom vizsgáltatni a körülményeket.
Minden évben kb. 20-30 közöttire tehető a rendőrökkel szemben indított fegyelmi, szabálysértési és büntető eljárási ügyek száma. Mondhatni az állomány 10-15 százalékávan szemben. A soproni kapitányságon az országos átlagnál magasabb a felelősségre vont rendőrök száma, ez a következetesebb munkának köszönhető.
 

Harry Krüger: A határőrség és rendőrség összevonását követően valóban sok gyalogos járőr volt a város területén. Ők most is gyalog járőröznek. Csak nem Sopron, hanem Budapest területén (persze nem önszántukból). Elvégre hirtelen olyan sok rendőr lett az utakon és az utcákon, hogy egyeseket már zavart. Az, hogy amíg annyian voltak, csökkent a bűnözés a városban? Nem baj. Egyeseknek nem tetszik a sok rendőr (ami valójában nem is olyan sok), de ha itt lennének és nem a nagyfaluban, talán lenne, aki a város polgárainak ügyes-bajos dolgaival (parkolás, száguldozók, kutyások) foglalkozna.
 
F. G.: A soproni kapitányság állományából 36 fő három hónap időtartamban Budapesten teljesít szolgálatot. Ezt a döntést központilag hozták meg, amelyet nekünk végre kellett hajtani.


FJózsi: Tisztelt Kapitány úr!
Immár több mint egy éve díszeleg horogkereszt a Princz-pihenőnek nevezett, volt buszmegállóban. Kérdezem, miért nem lépnek fel keményebben az ilyen jelenségek ellen?

F. G.: A kérdező két dolgot vet fel, egyrészt: miért van ott egy éve. Ezt a buszmegálló kezelőjének kellene eltávolítani. A másik, hogy amennyiben önkényuralmi jelképet (a horogkereszt annak számít) fest valaki, az bűncselekménynek minősül. Az illetővel szemben eljárás kezdeményezhető. 
 

Pé-ter: Tisztelt Kapitány Úr!
Esténként, de még nappal is a Lővér körúton motorosok, autósok száguldoznak! Csináljanak egy kis bevételt, büntessenek szigorúan - amíg nem lesz emberhalál! 
 
stef: T.Kapitány úr!
Ajánlom esténként a fertői bekötőutat: ma este 5 száguldozó motorost számoltam kb.20 perc alatt! sacc/kb 120-140 km-rel szabtak el mellettem, nem biztos, hogy józanul.
 
F. G.: A motorosok száguldozásával kapcsolatban az a probléma, hogy az általunk használt sebességmérő berendezés szemből méri a járműveket, és mivel a motorkerékpáron hátul van a rendszám, így a szabálysértés bizonyítása nehézségekbe ütközik. Egyetértek abban, hogy a lakosságot irritálja a száguldozó motorozók magatartása, amelyhez még a magas zaj is hozzájárul, ez különösen a nyári időszakban zavaró. 
 

stef: Kérdésem Farkas úrhoz: van-e jogszabályi lehetőség (pl. mint Bécsben) az egyirányú úton szemben vagy a járdán kerékpársáv kijelölésére? Van-e értelme, hogy pl. én lefotózok 1 szabálytalanul parkoló-közlekedőt beküldöm, Önök meg eljárnak ellene?
 
F. G.: A rendőrség is csak olyan eszközöket vehet igénybe a szabálysértések dokumentálására, amelyek a rendőrségen belül rendszeresítve és hitelesítve vannak. Amennyiben magánszemély részünkre szabálysértéssel kapcsolatban fotót küld el, annak a bizonyításban történő felhasználása aggályos. 
 
Fotó: Magasi Dávid

NoBo: Tisztelt Farkas Úr!
Az egyik kérdésem: mozgássérült parkolók ellenőrzése miért nem hatékony?! Magam is autós vagyok, de eszembe sem jut oda állni...
Másik kérdésem: rendszeres, hogy az autósok - főként külföldiek - nem használnak tompított fényszórót városon kívül! Nemcsak kötelező, de igazán balesetveszélyes is, főleg a megye kanyargós útjain... Nem lehetne valamilyen "razziás", vagy "citromos/almás" akció ez ügyben is?!
 
F. G.: Sok olyan járművet bírságolunk meg, amelyik mozgássérült parkolót vesz igénybe, de minden ilyen helyen nem tudunk ellenőrizni. Engem is irritál, amikor egyesek egy nagyáruház parkolójában, ahol ingyenesen lehet várakozni, általában vannak üres parkolóhelyek és lustaságból a bejárathoz közeli rokkant parkolót veszik igénybe. Köszönöm az észrevételt, a jövőben hatékonyabban fellépünk az ilyen szabálysértőkkel szemben. 
A rendőri állományunknak kiadom, hogy a jövőben a fényszórót nem használó autósokkal szemben is hatékonyabban lépjenek fel. 
 

F.T.: Tisztelt Főkapitány Úr!
Miért parkolhatnak tilosban - büntetés nélkül - a gépkocsik a Széchenyi téren, a Petőfi téri lezárt területen, a Liszt Központ előtt, a Templom utcában és sokhelyütt?
 
F. G.:A parkolás is egy neuralgikus része a közlekedésnek Sopronban. Amennyiben a járőreink a jelzett helyen észlelik a tiltott helyen várakozást, helyszíni bírságot szoktak kiszabni. Úgy gondolom, az lenne a megoldás, ha több parkolóhely kerülne kialakításra.
 

hans: Tisztelt Kapitány Úr! Az eddigi hozzászólások alapján Sopronban a közlekedés jelenti a lakosságnak a legnagyobb problémát, nem pedig az, hogy a bűnözés jelentős méreteket öltött. A tiltott helyen való parkolást roppant egyszerűen meg lehetne oldani Sopronban, de ahhoz az Önkormányzatnak be kellele szerezni egy úgynevezett "lopóautót" és azzal elszállítani a tiltott helyen várakozó gépkocsikat. Ausztriában is jól működik, és még bevételt is jelent a település számára.
 
F. G.: A polgármester úrral tárgyaltam többször a tiltott helyen való várakozás felszámolása érdekében. Abban maradtunk, hogy amennyiben az útbontásokat helyreállítják, akkor azt követően Sopronban is bevezetik a kerékbilincset. A rendőrség egyetért a kerékbilincs használatával, úgy tudom hogy ezzel kapcsolatban az önkormányzatnak van érvényes rendelete és az év második felében várható, hogy a város beszerez technikai eszközöket és remélhetőleg megvalósulhat a kerékbilincs-használat.


Nagypapa: Tisztelt Rendőrkapitány Úr!
Szombaton éjjel 1 óra előtt szemtanúja voltam egy háromtagú vandál társaság garázdálkodásának a Széchenyi tér - Erzsébet utca útvonalon. Sok az ilyen, károkozás ebben az időszakban, nyilván a diszkóból, más szórakozóhelyekről hazafele menet.
A rendőrség miért nem fordít gondoz az ilyen időben történő fokozottabb járőrözésre? Nem érné meg anyagilag is?

 
Brumi2: Kapitány Úr!
Hol vannak éjszaka a kollégái, miért nem fékezik meg a garázdákat, és rendbontókat?
 
Farkas Gábor:
Egyetértek a kérdezővel, hogy valósban sok értelmetlen, vandál pusztítás van a városban. Magánemberként is fáj a szívem, amikor a közterületen lévő berendezési tárgyakat rongálják. Igyekszünk az ilyen jogsértés ellen hatékonyaín fellépni. Tudi kell, hogy éjszakánként 2-3 járőrautó van a városban, akik sajnos minden helyen nem tudnak ott lenni. A nyári szezonban egyébként a szórakozóhelyek ellenőrzésére illetve az onnan távozókra fokozottabban figyelünk.
 

Fotó: Magasi Dávid


Kovács Miklós: Tisztelt dr. Farkas Gábor Úr!
Miért lehet Sopronban minden különösebb következmény nélkül a járdán kerékpározni, tilosban megállni és parkolni, valamit a kutyákat szájkosár nélkül sétáltatni és elengedni?

F. G.: Szájkosár nélkül úgy lehet kutyát sétáltatni, ha a tulajdonos a kutya közelében van. A szabálysértés a jegyző hatásközébe tartzozik (ebtartási szabályok).


Fájófej: Tisztelt Kapitány Úr!
Valóvan súlyos méreteket öltött a járdán való kerékpározás? Bünntetendő vagy tilos? A rendőr a 12 év alatti gyereknek tilthatja-e, hogy a járdán kerékpárral közlekedjen? Kerékpár úton babakocsit tolni, sétálni tilos? És a fő, ami nagyon érdekel: mivel kívánja elérni illetve milyen eszközei vannak, hogy a gyalogosokat a felfestett gyalogátkelőkön észrevegyék és átengedjék az úttesten közlekedők?

 
Farkas Gábor: Ez a városban visszatérő probléma, ugyanúgy, mint a titott helyen való várakozás. A kérdezővel egyetértek abban, hogy nem szabad a járdán kerékpározni, de a kérdés annál bonyolultabb, hogy minden esetben büntessünk. Sajnálatos módon Sopronban nagyon kevés a kerékpárút és vannak olyan veszélyes útszakaszok, amelyet ha igénybe vesznek a kerékpárosok, akkor könnyen balesetet szenvedhetnek. Ilyenkor a rendőrség dilemmája, ha nincs a kerékpárosnak biztonságos közlekedésre alkalmas út, akkor megbüntessük-e azokat, akik esetleg a gyalogosok testi épségét nem veszélyeztetve haladnak a járdán. A járdán kerékpározók kb. fele gyerekkorú, akivel szemben nem kezdeményezhetünk szabálysértési eljárást, illetve nem büntethetjük meg.

Elsőbbségi jog meg nem adása miatt lehet fellépni az autóssal szemben. A hozzánk látogató osztrák turisták minden esetben megadják az elsőbbséget a gyalogosoknak. Ennek az az előzménye, hogy az osztrák jogszabály alapján 50 euró büntetést kap az az autós, amelyik nem ad elsőbbséget. Úgy gondolom, hogy nálunk is szigorú büntetéssel lehetne az autósokat rávenni arra, hogy az elsőbbséget megadják.F. G.: Köszönöm szépen az érdeklődést, örömmel venném, ha mihamarabb ismét lehetőség nyílna olvasói kérdések megválaszolására.  Úgy gondolom, a rendőrségnek minden alkalmat meg kell ragadni arra, hogy a lakosság véleményét megismerhesse. Ez egy kiváló lehetőség volt.

Köszönjük a kérdéseiket, online interjúra még soha ennyi kérdést nem kaptunk, mint most. Farkas Gábor idejéből nem is futotta minden kérdés megválaszolására, de reméljük, ígéretéhez híven hamarosan újra lehetőségünk lesz arra, hogy Sopron első számú rendőre az önök kérdéseire válaszoljon a kisalfold.hu vendégeként.

Olvasóink írták

88 hozzászólás
 • 88. megállapítás 2008. június 04. 12:26
  „Sopron magyar királyi város úthálozatát lovaskocsiknak éskerékpározóknak alakították több mint 100 éve. Azóta óriási személy és teher gépkocsi forgalom keletkezett. Autobuszról nem si ebszélve. Be kell látni, hogy ezek a városi utak nem alkalmasak
  a megnövekedett autós forgalom lebonyolítására. Újabb városba bevezető utak és várost elkerülő utak sokaságára lenne szükség.”
 • 87. Egy bringás 2008. június 02. 21:02
  „Egyébként én is egyetértenék azzal, hogy a kerékpárosok is tegyenek valamiféle kreszvizsgát. Legalábbis azoknak akiknek nincs jogosítványuk. Nem kell itt nagy dolgokra gondolni mert szerintem egy 10 órás kis tanfolyamn meg lehet azt tanulni ami egy kerékpárosnak kell és nem is kerülne szerintem oly sok pénzbe. Azonban ha már általános sulioban elkezdenék ezeket a tanfolymokat már elérnénk valamit...”
 • 86. Anyuka 2008. június 02. 19:55
  „A járdán való kerékpározásról annyit, hogy pl. a Széchenyi téren, Torna utcában és még sok helyen nem is lehet az úttesten biciklizni, hiszen akkor megáll az autós forgalom, olyan keskeny az út, főleg két kisgyerekkel.
  Én a gyerekeimmel megyek általában (6,5 és 5 évesek) és folyamatosan mondom nekik, hogy figyeljenek a gyalogosokra, mert nekik van elsőbbségük a járdán és én is mindig figyelek. Érdekelne, hány súlyos baleset történt a városban úgy, hogy valakit a járdán ütött el biciklis, és mennyi baleset történt úgy, hogy az úttesten ütöttek el autóval biciklist, illetve gyalogost a zebrán. Ma reggel a Sláger rádióban felvetették azt, hogy a bicikliseknek is kelljen Kresz vizsgát tenniük. Én is egyetértek ezzel, mert míg én és még sokan bicajosok betartjuk a szabályokat, addig sokan fütyülnek rájuk.

  Sokkal nagyobb bajnak tartom a mozgássérült helyen jogosulatlanul parkolókat, a városon belüli gyorshajtókat, valamint az egyirányú utcában szembe közlekedőket (lásd Paprétet az Árpád utcával összekötő szakasz- és itt soha nem áll rendőr).
  Nem az elsősegély dobozzal meg a háromszöggel kéne bohóckodni, hanem a szabálytalankodókat kéne megbüntetni.”
 • 85. Egy bringás 2008. június 02. 19:35
  „A 40 éveseket nem elküldték nyugdíba hanem maguk mentek el! sajnos ilyen törvények vannak, hogy ennyivel előbb elmehetnek nyugdíjba! Tudnék még foglalkozásokat sorolni ahol indolt lenne a stressz és egyebek miatt...”
 • 84. mindigatutit 2008. június 02. 14:38
  „nem kell a 40 éves rendőröket nyugdíjba küldeni .mindjárt nem lenne létszámhiány.mi bajod van a bmw,audisokkal.ne álatánosíts.lagalább annyi balfax suzukis meg mittudom milyen autóval ökörködő barom van az utakon”
 • 83. Egy bringás 2008. június 01. 18:19
  „81.c1!
  Ha megkérdezhetem, akkor hogy érted a csillagot? Ha arra gondolsz, hogy hivatásos rendfenntartó vagyok akkor nagyon tévedsz!”
 • 82. intel 2008. június 01. 17:38
  „Miért nem a lényegről beszélünk?
  A szorakozóhelyekn nincs razzia, drog annál inkább, utánna meg a vandalizmus. Ha lenne razzia, azt is kitudodna, a statisztikai eredmények érdekében, hogy ne rontsuk öket.
  A rendőrség ezen a téren nagyon gyenge...

  Másik gyorshajtás, zárovonalak figyelmen kivül hagyása, Bmw,Audisok, és a felsőkategoriás autosakat, abszolult nem ellenőrzik. Félnek tölük?
  Bezzeg átlag autosokat mindig rendezik, meg a 75éves Joska bácsit a 20éves Ladával.

  Ne beszéljünk, dolgozzunk, és szigoruan, mint Kapuváron...”
 • 81. c1 2008. június 01. 14:44
  „79 80
  1csilaggal többet kapsz!!”
 • 80. Egy bringás 2008. június 01. 10:06
  „Bocs a helyesítrási hibákért, de vacak a billentyűzetem kicsit.

  77. O. Andrea!
  Nem a kapitányunk akarta, hogy Bpre menjenek a soproni rendőrök is hanem erre kötelezték őket és ez nagy különbség.”
 • 79. Egy bringás 2008. június 01. 10:03
  „77. scarbantiaman!
  Tudom, hogy a Deák térnek csak az egyik oldalán van bringa út. nem is ez a baj! Ennyi épp elég. A baj ott van, hogy a gyalogos nem fér el a többi járdán és a parkban és ott kell tolni a babakocsit meg ott kell tracxcsolni. ha rászólsz megsértődik!! Ha én megyek a járdán bringával (amit nemigen szoktam) normálisan, másokat nem veszélyeztetve akkor a gyalogosok egy része igencsak sanda szemmel néz az emberre mintha köztörvényes bűnöző lennék vagy lennénk...

  71. Egy lány!
  A görkorisokkal nincs is baj, ha normálisan közlekednek. valahol viszont aztmondom, hogy a kerékpárútón is illene betartani valamelyest a jobbra tarts szabályt...


  75. Nagypapa!
  igen 2 - 3 rendőrkocsi van kint éjszaka a városban és hidd el, hogy nemlehet eljutni mindenhova. A 2 - 3 kocsiból az egyik a helyszínelő akinek nem feltéteólen feladata a sima járőrözés. Ha baleset van akkor kimegy és lehelyszíneli ha mepdig ott végzett akkor visszamegy a kapitányságra és megírja a balesetré a jelentés, feljelentést, stb...
  A maradik 1 vagy 2 járőrautó pedig cirkál az 55 ezer fős városunkban. Igen, de lehet, hogy nem is gondolod, hogy mennyi helyre el kell menniük. családi veszekedések, betörsénél helyszínbiztosítás és egyebek. A rendőrség össze van fogva apolgárőrséggel, de azt ne feledd, hogy a polgárőrk nappal dolgoznak és mindaz a munka amit csinálnak azt a szabadidejük terhére a családjuktól elvéve az időt ingyen és bérmentve csinálják! Ők önkéntes alapon vannak kint amikor éppen ráérnek.”
 • 78. Rechtsradikal 2008. június 01. 09:53
  „Béééééééééla!kérdezősködj az ismerettségi körödben,biztos történt ilyen valakivel!”
 • 77. O. Andrea 2008. június 01. 05:43
  „Break!
  Teljesen igazad van, mondjuk én csak egy helyet ismerek ahol rendszeres drogkereskedelem folyik. Ezt a rendőrség is ismeri, ennek ellenére mégsem tűnik megszűnni látszónak...
  A másik amit nem értek, hogy ilyen helyekre, mint a colosso, miért engednek be 14-15! éves "eszetlen" gyerekeket..Sajnos ez is rendszeres, nem kivételes eset.
  Ha jól tudom, szigorúan szabályozza, jobban mondva kéne, hogy szabályozza a törvény.
  Úgy tudom van elég rendőr. Ne Pestre küldjék őket, hanem itt tegyenek rendet.”
 • 76. Break_the_dawn 2008. május 31. 19:20
  „Nagypapa: Ne várj csodát, éjszakánként egyedül minket, normálisan viselkedő fiatalokat csesztetik.
  Félreállunk egy-egy parkolóba ismerősökkel, csendesen beszélgetünk erre persze odajönnek, elsősegélycsomag, izzókészlet, meg különben is mi a francot keresünk ott, takarodjunk el.

  A legjobb az volt mikor éjjel 2-kor a BEZÁRT alpha park parkolójában az autóm egyik kereke átért a mozgássérült parkoló sávjába, és ezért kaptam egy szép 5000-es büntetést.

  Kapásból fel tudnék sorolni olyan helyet a városban ahol illegális prostitúció, drogkereskedelem működik már 5 éve, zavartalanul. Kérdem én, miért nem oda mennek a rendőrök? bezzeg minket mernek büntetgetni.

  Ennyit az éjszakai járőrökről.”
 • 75. Nagypapa 2008. május 31. 18:21
  „Tisztelt Kapitány Úr!
  Végig olvasva a feltett kérdésekre adott válaszait, egyáltalán nem vagyok elégedett. Tudom, hogy a rendőrség helyzete se könnyű manapság, de azért - ne sértődjön meg, nincs szándékomban megbántani - ilyen "langyos" válaszokra nem számítottam. A magam felvetésére utalva bizony az éjszakai randalírozásokat illetően sok javulást nem várok. Mi az, hogy " 2-3 járőrkocsival nem lehet mindehová eljutni"? Nem arra gondoltam, hogy elfogadja az amúgy közismert tényt, hanem vártam volna valami konkrétabb ígéretet. Pl olyat, hogy "Összefogunk a Polgárőrséggel, a városvezetéssel és minden lehetőt megteszünk e szörnyű rongálás megakadályozására, a vandalizmus felszámolására.
  Nem gondolom, hogy mostanában bádmilyen kérdést is teszek fel Önnek!”
 • 74. bééla 2008. május 31. 13:20
  „Rechtsradikal! Támaszd alá névvel helyszínnel, hogy ez mikor történt veled! Mert szerintem te csak kitalálod az ilyeneket! Bééla”
 • 73. Rechtsradikal 2008. május 31. 11:59
  „Az a legszebb az egészben,amikor a rendőr mondja,hogy 10000-ért elenged,és nem jelent fel,minden feltűnést kerülve csúsztassam a forgalmiba!meg amikor rendben van minden, és közli,hogy most nem,de legközelebb megbírságol!Mocskok!”
 • 72. scarbantiaman 2008. május 31. 11:51
  „Loppe!-67

  Na ne túlozzál, az utak valóban nincsenek jó állapotban Sopronban, de azért még biciklizni lehet rajtuk, mint ahogy ezt bizonyítja az is, hogy vannak azért biciklisek, akik nem a járdás kerekeznek.

  Egy bringás!-68

  CSAK ISMÉTELNI TUDOM MAGAM, A GYALOGOSOKAT EL KELL KÜLDENI A JÁRDÁRA!
  Egyébként a deák-téren csak egyik oldalon van kerékpárút-a másik oldalon a belső díszkövezet sáűv JÁRDA!!!!-NÉZD MEG A TÁBLÁKAT!”
 • 71. egy lány 2008. május 31. 11:23
  „Én például görkorizni szoktam és a deáktéri bicikli uton elöttem sétálgatott egy család nyugodtan tolta a babakocsit...akkor most szoruljak rá a diszköre ami szét cseszi a görkorit? amugy meg ebbe a városba én nem merek rámenni az utra biciklivel ezért inkább járdán megyek vele...egyrészt mert a járdán sokkal simább a beton másrészt meg annyi barom autos van hogy rohadtul nem veszik figyelembe a bringásokat és inkább büntessenek meg azért mert járdán bringázok minthogy korházba kerüljek...”
 • 70. joco1 2008. május 31. 09:10
  „69.es/-Rechtsradikal-/ maga meg biztos tiszta faju árja. Hogy irhat valaki le ilyen ökörséget? Tudja a mai rendörök és azok vezetöi már az orbáni uraklkodás alatt is ténykedtek, tehát szolgálták/és védték/ zsebdiktátor első uralkodását is.ha meg gondja van a rendörséggel azt irja le tényekkel alá támasztva- mert van Velük is gond, mivel ök is emberek, tehát hibázhatnak, de például lehet köztök olyan emberke is mint maga.”
 • 69. Rechtsradikal 2008. május 30. 21:31
  „Gyurcsány-katonák=magyar rendőrök!”
88 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hazai bútorok és forma a Pannon Design kiállításon

Sopron - Hetvenöt kiállítóval, több mint kétezer négyzetméteres területen tegnap megnyitották a… Tovább olvasom