Kisalföld logö

2019. 06. 20. csütörtök - Rafael 19°C | 26°C Még több cikk.

Olimpiai bajnok köszöntötte a fertőrákosi diákokat - fotók

Olimpiai bajnok köszöntötte a fertőrákosi diákokat - fotók
A Fertőrákosi Általános és Alapfokú Művészeti Iskola a Soproni Növényi Sportakadémián rendezte meg a művészeti képzésben részt vevő tanulóinak idei legsikeresebb alkotásaiból álló kiállítását. Negyvenöt tanuló 50 alkotását láthatja a közönség a Soproni Növényi Sportakadémián (Sopron,Pozsonyi út 60.)
Az érdeklődőket Növényi Norbert olimpiai bajnok köszöntötte, aki arról is szólt, hogy tehetség és inspiráció, kreativitás kell a sporthoz és a művészethez egyaránt. A település és a fenntartó nevében Palkovits János Fertőrákos polgármestere, a fertőrákosi Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke köszöntötte az egybegyűlteket.

A kiállítást Kárpáti Béla, a Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. vezérigazgatója nyitotta meg, aki a sport és a művészetek közösségteremtő erejét hangsúlyozta, továbbá a Fertő táj ihlető erejét.

- A mai kiállítás annak bizonyítéka, hogy mind tehetséges fiataljaink vannak. Mert örök igazság, hogy mindenki tehetséges valamiben, mind ahogyan mindenben meg lehet találni az ihlető erőt. Ebben és a tehetségek kibontakoztatásában szükség van a felkészítő tanárok tudására – fogalmazott Kárpáti Béla megnyitó beszédében.

 
Olimpiai bajnok köszöntötte a fertőrákosi diákokat - fotók


Hozzátette: A tehetség, a bátorság, a fantázia, az alkotókészség mellet fontos, hogy legyenek olyan pedagógusok, mint Fertőrákoson, akik küldetésüknek tekintik a tehetséges fiatalok nevelését, és a 
rajzversenyeken való megmutatkozásukat is. Ezért köszönet jár a felkészítő pedagógusoknak és az iskolának, hogy segítenek felszínre kerülni a tehetséget.

A Fertőrákosi Iskola diákjai Schmidel Bernadett és Palkovits Tamásné irányításával végzik alkotó tevékenységüket – mondta a kiállításról Leopold Beatrix, igazgató.

Ebben a tanévben több témakör anyagából állítottuk össze a kiállításunkat. Az alsó tagozatosok a magyar népmeséket illusztrálták, a felsősök a természeti formák és a járművek világából merítettek. Új 
ötletként merült fel, a soproni Növényi Sportakadémián rendezzük meg idén ezt a kiállítást, összekötve a sport és a művészet témakörét. Ez a helyszín kínálta a következő témakört, a sport, a mozgás megjelenítését. 
A tanulók választottak a legkedvesebb sportágak közül, a legizgalmasabb mozdulatok, mozdulatsorok megjelenítésére törekedtek. Az alkotások a vizuális élmények mellett, a sport, a mozgás szeretetére is irányítják a figyelmünket.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kétszer hármas baleset történt Sopronban! - fotók

Kétszer hármas baleset történt Sopronban! - fotók
Három gyalogost ütött el egy Opel pénteken a Magyar utca és a Pócsi utca kereszteződéséhez közeli zebrán, úgy, hogy nem is a sofőrje volt hibás. Tovább olvasom