Kisalföld logö

2019. 06. 17. hétfő - Laura, Alida 19°C | 28°C Még több cikk.

Olimpiai aranyérmet nyert a válogatottal

Sopron - Olimpiai bajnoka van a soproni Doborjáni Ferenc Nevelési-Oktatási Központnak. A 17 éves Pádár Tibornak az USA-ban rendezett IX. Téli Speciális Olimpián akasztottak aranyérmet a nyakába, ahol a magyar padlóhoki-válogatott kapusaként szerzett felejthetetlen élményeket, érdemeket.

– Öt éve itt, az iskolában ismerkedtem meg a padlóhokival, Halász Tibor testnevelő tanár, edző irányítása mellett – kezdett történetébe Pádár Tibor, akit kedden tanárai és diáktársai is felköszöntöttek. – Eljárunk versenyekre, a legjobbak közé tartozik a csapatunk. A hazai és nemzetközi mérkőzéseken látták a válogatott vezetői a játékomat és ez alapján hívtak meg az olimpiai keretbe. Csodálatos volt látni az amerikai Szabadság-szobrot, a tengert, az ottani házakat, embereket. Boldog vagyok, mert a győztes meccsen is én védhettem. A társaimnak azt üzenem, tanuljanak és sportoljanak, mert érdemes – mondta meghatottan az intézeti nevelt Tibor, aki speciális szakiskolai osztályban festőnek tanul.

Tibor 17 évesen juthatott ki az Amerikában rendezett speciális téli olimpiára, ahonnan aranyéremmel tért haza. Igazgatója, Csizovszki Sándor is büszke rá.
Tibor 17 évesen juthatott ki az Amerikában rendezett speciális téli olimpiára, ahonnan aranyéremmel tért haza. Igazgatója, Csizovszki Sándor is büszke rá.

A február 7–13. között lezajlott speciális téli olimpiára 37 versenyzőből álló magyar csapat utazott. A padlóhoki-válogatott az oroszoknak ütött aranygóllal vívta ki az elsőséget.

 – Nem mindennapi esemény, hogy egy intézeti nevelt, értelmileg enyhe fokban sérült fiatal kikerül az olimpiára – kezdte köszöntőjét Csizovszki Sándor, az iskola igazgatója. – Büszkék vagyunk olimpikonunkra, Halász Tibor testnevelőre és minden pedagógusra, hiszen e mögött a siker mögött komoly szakmai munka áll. Pádár Tibornak azt kívánom, maradjon meg a kitartása, az alázata és a becsülete a sport iránt, mert így mindig sikeres maradhat – tette hozzá. Az igazgató elmondta, az elismerés a pedagógusoké is, hiszen rendkívül nehéz motiválni a hátrányos helyzetű, speciális nevelési igényű gyermekeket. A szakmában dolgozó kollégáival egyetemben az a véleménye, a speciális világversenyeken érmet szerzett sportolóinkat az ép értelműekhez hasonlóan kellene kezelni és jutalmazni. Hivatalosak ugyan a köztársasági elnök fogadására, de közel sincs akkora felhajtás körülöttük, mint a hagyományos olimpia bajnokai körül. Pedig az ő példájuk igazi motivációt adhatna a többi fiatalnak. A szaktárca időről időre visszatérő gondja a sérült sportolók jutalmazása. – Bízom abban, csakhamar megteremtődik az esélyegyenlőség ezen a téren is – mondta Csizovszki Sándor.

Olvasóink írták

 • 4. ggg 2009. február 19. 13:44
  „ja és azt el is felejtettem, h egy ilyen hírt minimum a kezdőlapra kéne tenni! lenne neki hely. mondjuk erdélyi mónika helyett simán el bírnám képzelni...”
 • 3. ggg 2009. február 19. 13:23
  „ilyenkor igazán jó magyarnak lenni!
  SZÍVBŐL GRATULÁLOK!”
 • 2. anca 2009. február 19. 09:49
  „GRATULÁLOK a nyertesnek, a csapatnak, a felkészítőknek! Végre egy jó példa. Remélem, ragadós!”
 • 1. nocomment41 2009. február 18. 20:30
  „Gratulálok Tibor! HAJRÁ MAGYAROK !”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A világ legjobb tervei az AMI-ban

Sopron - A Nyugat-magyarországi Egyetem soproni Deák téri Alkalmazott Művészeti Intézete… Tovább olvasom