Kisalföld logö

2019. 04. 21. vasárnap - Konrád Még több cikk.

Nyugdíjazás, szervezeti átalakítás a kórházban

Sopron - Új osztályvezetőket neveztek ki a soproni Erzsébet oktató kórház több egysége élére. A személyi változásokat nyugdíjazás és szervezeti átalakítás indokolja.
– Az osztályvezetői posztokra kiírt pályázatok eredményeit mind a szakmai kollégiumok, mind a helyi szakmai bizottságok jóváhagyták – nyilatkozta lapunknak prof. dr. Baranyai Tibor, az Erzsébet oktató kórház főigazgató főorvosa. – Intézményünk oktató kórház, ezért csak a magasan képzett és minősített orvosok kinevezése jöhetett számításba. A belgyógyászati osztályt kettéosztottuk: az újonnan kialakítandó gasztroentorológia élére dr. Patai Árpád főorvos került. A gyomor- és bélbetegségek specialistája Szombathelyről érkezett hozzánk. A szakmai munka bővítése és a minőség javítása érdekében önkormányzati támogatással 54 millió forintért az endoszkópos műszerparkot bővítettük.

A kardiológia vezetését dr. Tóth László látja el, aki budapesti, majd németországi klinikákon szerzett tapasztalatot. Újdonság, hogy a soproni oktató kórházban pacemaker-beültetésre is mód nyílik a továbbiakban. A sebészeti osztályon a már korábban megbízott dr. Rakos Gyula főorvos irányítja a munkát, aki nagy tapasztalattal rendelkezik, kiemelten jártas a gyomor-, vékony- és vastagbélsebészetben, a hasi sebészi problémák megoldásában. Az urológia osztályvezetői posztjára az Egerből érkezett dr. Kulcsár Dániel került, aki a húgy-, ivarszervek megbetegedésének konzervatív és sebészi kezelésében kiemelkedő szakmai munkát végez. A tüdőgyógyászat osztályvezetője, dr. Fónay Károly júniusban nyugdíjba vonul, helyét dr. Bártfai Zoltán budapesti specialista veszi át. Hasonló ok miatt váltja fel a Debrecenből érkező dr. Székely Csilla dr. Tóth Pétert, a gyermekosztály vezetőjét. A sürgősségi betegellátó osztályon az eddigi megbízott osztályvezető főorvos, dr. Orbán Ferenc immár hivatalos kinevezéssel tevékenykedik.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Horvátok kiállítása

Kortárs horvát rajzokból nyílt kiállítás Sopronban a Nyugat-magyarországi Egyetem Alkalmazott… Tovább olvasom