Kisalföld logö

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -5°C | 2°C Még több cikk.

Nyugdíjasegyetem Sopronban: az új aranykor

Az új aranykor, avagy a bölcsesség társadalma címmel kedden rendezik meg a Soproni Nyugdíjasegyetem tavaszi szemeszterének utolsó előadását a GYIK Rendezvényházban délután 4 órakor.

Az órát dr. Vágyi Ferenc Róbert egyetemi docens, Nyugat-magyarországi Egyetem Közgazdaság-tudományi Kar Pénzügyi és Számviteli Intézetének igazgatója tartja.

Elöljáróban elmondta, az órán a XX. századi technikai-technológiai fejlődés részletezését követően felhívná a figyelmet a virtuális világ veszélyeire, az egymástól való elidegenedés folyamatára. A nagymamák és a nagypapák feladata (is) a bölcsesség átadása az ifjabb generációknak. Ugyanakkor a technikaalapú társadalmat felváltotta a tudásalapú társadalom, de már ezt is kezdi felváltani a bölcsességalapú közgondolkodás.

Dr. Vágyi Ferenc a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szerzett okleveles közgazda diplomát, majd ugyanott egyetemi doktori címet. Szakmai továbbképzés keretében megszerezte az adótanácsadói, az okleveles könyvvizsgálói, majd az okleveles adószakértői végzettséget.

1993 óta folytat oktatási tevékenységet, 2001 óta az NYME-n, majd 2003-tól óraadóként az ELTE-n. Előtte dolgozott a bankszektorban, a közigazgatásban és a vállalati szektorban is. Több cégnek volt a gazdasági vezetője vagy tanácsadója. A Magyar Okleveles Adószakértők Egyesülete alelnökeként szakmai érdekképviseletet lát el, szervezi az egyesület nemzetközi kapcsolatait és rendezvényeit.

Alelnökként és kutatóként is foglalkozik az adórendszer változásával, az egyes adóreformok közgazdasági és társadalmi hatásaival, a nemzetközi és a hazai adótervezési technikák és módszerek alkalmazásával, valamint az összehasonlító adótan kidolgozásával. Számos publikáció és szakkönyv szerzője.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Letarolta a termést a jégeső Sopronkövesden - fotók, videó

Hatalmas jégverés zúdult Sopronkövesdre. A kertekben, a veteményekben és a földeken komoly kár keletkezett. Tovább olvasom