Kisalföld logö

2019. 03. 26. kedd - Emánuel 3°C | 10°C Még több cikk.

Nyugdíjasegyetem Sopronban a számokról és formákról

A Soproni Nyugdíjasegyetem kedden délután 4-kor a GYIK Rendezvényházban kezdődő programján ezúttal dr. Németh László és dr. Szalay László Számok és formák című előadása várja a hallgatókat.

Az egyetemi docens előadók elöljáróban elmondták, korunkban a matematika még inkább megosztja a diákokat és a felnőtteket, mint korábban bármikor.

Az előadás meghirdetésekor a matematika népszerűsítése mellett azt a célt tűzték ki, hogy az emberiség kultúrtörténetéből, a természet alkotásaiból kiválasztott példák segítségével közelebb hozzanak a hallgatósághoz bizonyos matematikai fogalmakat, összefüggéseket. A nyugdíjas-egyetemi programon a formákról és számokról lesz szó, képletek, bizonyítások nélkül.

Dr. Németh László 1969-ben született Zalaegerszegen. Matematika, ábrázoló geometria és számítástechnika tanári szakon diplomázott a Debreceni Egyetemen. Doktori disszertációját a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen védte meg hiperbolikus geometria témakörből.

A Nyugat-magyarországi Egyetem Erdőmérnöki Kara Matematikai Intézetében oktat főleg geometriai és ábrázoló geometriai tárgyakat.

Dr. Szalay László 1965-ben született Csornán. Diplomáját az ELTE matematika–fizika–számítástechnika szakán szerezte, doktori címét a Debreceni Egyetemen védte meg számelméletből, később ugyanott habilitált.
Az NYME Matematikai Intézetének vezetője, kutatási területe elsősorban a diofantikus egyenletek, valamint a rekurzív sorozatok elmélete. A világ számos országában tartott előadást nemzetközi konferenciákon, rendezvényeken, több magyar és külföldi szakemberrel tart fenn tudományos kapcsolatot.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fejre állt az autó Petőházánál

Petőháza felől Vitnyéd irányába hajtott gépkocsijával egy kapuvári férfi szombaton hajnali 3-kor. Tovább olvasom