Kisalföld logö

2019. 05. 27. hétfő - Hella Még több cikk.

NYME: Kikapcsolták az áramot

Felhalmozott tartozás miatt az áramszolgáltató szerdán kikapcsolta a villanyt a Nyugat-magyarországi Egyetem egyes épületeiben.

Három nap haladékot kapott az intézmény számlája rendezésére. Egyik pillanatról a másikra, sorban sötétültek el a számítógépek képernyői és némultak el a vonalas telefonok. Elsőként az Alkalmazott Művészeti Intézet tömbjét, majd az Erzsébet utcai közgazdaság-tudományi kart érintette az „áramtalanítás".

Az Alkalmazott Művészeti Intézetben csak a portás maradt a helyén, áram nélkül ugyanis senki nem tudott dolgozni. Fotó: Magasi
Az Alkalmazott Művészeti Intézetben csak a portás maradt a helyén, áram nélkül ugyanis senki nem tudott dolgozni. Fotó: Magasi


– Jómagam éppen a rektor úrnak írtam e-mailt képzésszervezési ügyben, amikor hirtelen megszűnt létezni a számítógépem – közölte dr. Székely Csaba, a közgazdaság-tudományi kar dékánja.

Hipságh Gyöngyi oktatásszervező épp a szakirányú továbbképzések reklámkampányán dolgozott, amikor leállt az áramszolgáltatás. – Azt hittem, valami lecsapta a biztosítékot, kerestük is a hiba forrását – mesélte. – Végül megtudtuk, hogy központilag kikapcsolták az épületet az áramszolgáltatásból.

Az egyetem gazdasági főigazgatója vidéki útja miatt tegnap elérhetetlen volt. Megkérdeztük volna tőle, mekkora az intézmény áramszámla-tartozása, hogy a szolgáltató végül a kikapcsolás mellett döntött. Úgy tudjuk, a mosonmagyaróvári kart is érintette a héten az áramtalanítás. Az
E.ON szóvivője, Egyházi Nikolett elmondta, ők csak a vezetéket biztosítják az egyetemnek, az intézmény más áramkereskedővel áll szerződéses kapcsolatban. A megnevezett áramszolgáltatónál ugyanakkor csak a telefonos ügyintézőig jutottunk, tovább nem. Pedig szerettük volna megtudni, a kikapcsolás csak a mosonmagyaróvári és a soproni, vagy az egyetem valamennyi intézményét és épületét érinti-e, köztük a győrit. A legfrissebb hírrel összefüggésben rákérdeztünk volna, hogy valóban adnak-e három nap haladékot az egyetemnek. Mekkora részfizetés mellett nyitnák meg az áramcsapot?

Azt is megtudakoltuk volna, hogy mennyire egyedi, vagy éppenséggel országos jelenséggel állunk-e szemben. Ugyanis információink szerint az egyetem nem kapta meg azokat a pénzeket, amelyek áthidalhatták volna a gondokat. Egyes vélekedések szerint kormányzati lépésekre van szükség, mert összetett problémáról van szó, pont a felvételik időszakában.

Értesüléseink szerint az egyetem intézkedett, hogy mielőbb visszaálljon az áramszolgáltatás a kikapcsolt fogyasztási helyeken.

Olvasóink írták

59 hozzászólás
 • 59. hneili 2012. július 24. 15:45
  „Remek spórolási lehetőség az ELMŰ új hűségprogramja is ! Bár ez gondolom csak magánszemélyeknek elérhető, biztos lehetne valami hasonlót intézni az intézményeknek is!
  De addig is, nehogy mi is így járjunk én ikább befizetem időben a számlám, hogy máshol spórolhassak :)
  http://www.aram.hu/husegprogram/informaciok”
 • 58. hintapalinta 2012. július 19. 10:42
  „Abalajobb: hm, téged kirúgtak, hogy ilyen könnyedén beszélsz erről?”
 • 57. Lacee86 2012. július 15. 11:14
  „Elég szomorú, h már itt tartunk a mai Magyarországon...”
 • 56. Ovinkor 2012. július 15. 09:57
  „54. Abalajobb 2012.07.13. 16:48
  Én úgy hallottam, hogy a legtöbb karon óriási leépítések voltak. A fő gond inkább az, hogy hatalmas beruházások, építkezések, fejlesztések voltak, de a lecsökkent hallgatói-oktatói létszám mellett ezek kihasználatlanok és pénznyelők. A megnyert pályázatok pénzei sem érkeznek időben, s persze a gazdálkodásban is lehetnek hibák. De nem az oktatói-kutatói létszám túl magas. Az egyetem számos területen túlvállalta magát, s most részben az áldásos kormányzati tevékenység, részben belső hibák miatt képtelen ezt finanszírozni. De aki esetleg ott dolgozik, megcáfolhat.”
 • 55. himbi 2012. július 14. 19:38
  „Kifizetik vagy kifizették a villanyszámla elmaradást. Ez eddig rendben is lenne. De... ha eddig nemvolt pénz akkor most honnan lesz? Valahonnan ezt a pénzt elvették? Honnan? A jövő hó elején járó bérekből? Esetleg a bérek közterheit nem fizetik majd be időben? Bennem most ilyen gondolatok vetődtek fel. Vagy ha sehonnan nem vettek el pénzt akkor eddig miért nem fizettek rendesen?”
 • 54. Abalajobb 2012. július 13. 16:48
  „Ideje lenne a pazarlást megszüntetni. Rengeteg felesleges pénz megy el bérekre, szükségtelen kiadásokra. Fele létszámmal, kevesebb költséggel is müködne az egyetem. Ennek kellene utánanézni.”
 • 53. bali00004 2012. július 13. 16:17
  „azért Hoffman Rózsa látogatásakor ........húúú....az milyen lett volna ha kikapcsolják?:-) mikor a "szent" igét hirdeti?:-) és a végrehajtó besétál, és felolvassa a követelést!:-)))”
 • 52. bali00004 2012. július 13. 14:10
  „minden Fideszes vigyen egy sörös üveget, és még mindenki hozzon magával még egyet! Mert sokan vagyunk, de nem elegen!:-) az üvegeket beváltják, és kész is a pénz! A NAGY SOPRONI ÜVEG GYŰJTÉS! kész is az új akcióterv. a pénzt meg költsék a villanyra. szedjenek belépőt a botanikus kerteben.... a Kőhidai rabok, tekerjenek áramfejlesztőket....a Fideszes szavazók a bérükből 10%utaljanak át az egyetemnek. a HIT gyülinél működik. egy cég! :-) és a nagy vezér lelkesítő DAKOTA közmondásai még jobban fog mindenkit ösztökélni a nemes cél érdekében. és ezekért a tanácsokért még nem is kérek pénzt! ingyé adom!:-) nem 3.000.000 Ft-ért. ja, és ezt is tegyék hozzá.....:-)”
 • 51. kissferencné 2012. július 13. 11:33
  „S még annyi, lehet mindig az éppen aktuális kormányt szidni, de akkor se lesz jobb,ja ésengem is lehet szidni:)))))”
 • 50. kissferencné 2012. július 13. 11:25
  „Egy egyszerü vélemény, ha én nem fizetnék nekem is kikapcsolnák és gondolom még sok más embernek is, nincs ebben semmi, tuti kaptakmár fe lszolitást miért nem oldották meg valahogy, amit elhasználunk azt fizessük is ki, jo lehet hogy drága ma már a viz gáz stb de hát régenisazvolt”
 • 49. ifhorvth 2012. július 13. 10:34
  „Keresztes Imre főügyész az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a főügyészség a vádlottakat jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettével vádolja, melyet Juhász Ferenc tettesként, Fapál László pedig felbujtóként követett el.
  A vagyonkezelési szabályok megszegése következtében a Honvédelmi Minisztériumot 43 millió forint vagyoni hátrány érte, amely nem térült meg - olvasható a főügyészség közleményében""
  Íme, egy tanítvány/tanuló. Üzenet a kisköcs.g 45. Karcsika részére.
  Ha már matekozunk, akkor ez nem ide illő!”
 • 48. reszegenisjozan 2012. július 13. 06:19
  „Őseink harcoltak, küzdöttek érte, megszerezté; kszüleink, nagyszüleinket kiépítették, fenntartották; jött a hatalmi elit és fegyverével (ami a semmiből előállított p?nz) megszerezte. Ezt nem fogja fel az agymosáson keményen átesett nép, azaz embertömeg. Petőfi és társai iPod, iPhone, Internet, TV nélkül is értették a lényeget.”
 • 47. bojtár 2012. július 12. 22:42
  „ezt is át kell játszani a hitgyülinek egyből leszz több milliárd”
 • 46. hintapalinta 2012. július 12. 21:28
  „Üdv Mindenkinek, pánikra semmi ok, 12.-én délben helyreállt a rendszer.:)”
 • 45. Karcsika 2012. július 12. 20:52
  „Re: 41. ifhorvth 2012.07.12. 19:30

  Te biztosan hül..e maradtál, hisz egy dékánról beszélsz ilyen stílusban.
  Ha meg okos vagy, akkor biztosan nem a szüleid tanították meg
  pl.: az improprius integrálást, hanem a tanáraid, akiket itt sértegetsz.
  Köcs.g”
 • 44. AranyKözépút 2012. július 12. 20:50
  „Asztak.va.
  Ez már tényleg vicc. Nevetni azért nem könnyű. Amugy igen: ezt csinálja az állam.Minden támogatottat ellehetetlenít. A támogatásokat késve, csökkentve adja meg. Értjük h kevés a pénz, de akkor a Szalai Annamária 110 milliárdját!!!!!!!!!! kellene elsőként elvenni.”
 • 43. Karcsika 2012. július 12. 20:36
  „Re: #38: 1soproni
  Inkább 10%, mint hogy rátenyereljenek nemzeti kincseinkre!
  Meg miránk.”
 • 42. vlajos43@gmail.com 2012. július 12. 19:48
  „Remélem, hogy a többmilliárdos PPP program miatti törlesztésnek ehhez semmi köze.”
 • 41. ifhorvth 2012. július 12. 19:30
  „Jómagam éppen a rektor úrnak írtam e-mailt képzésszervezési ügyben, amikor hirtelen megszűnt létezni a számítógépem - közölte dr. Székely Csaba, a közgazdaság-tudományi kar dékánja. ""
  Tömören: közgazdaságtan - javak megszerzése, elosztása.
  Kedves dékán úr , hát ide jutottunk. Aki nem tudja csinálni az tanítja.
  Ugye ismerős ez a régi mondás.”
 • 40. pancser 2012. július 12. 18:54
  „34! "okda" Ha elmegyek valamelyik nagyobb megyei város valamelyik áruházába látom a népnyomort, jobbnál-jobb autók, tele bevásárlókocsik! Jobb lenne, ha nem nyáverognál! Ha meg valamelyik egyetemi intézménybe dolgozol, ha nem tetszik, menj el a versenyszférába.”
59 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kutyás frizbi: Bence jövőre már a világbajnokságon indul

A 15 éves, fertőszéplaki Palcsák Bence jövőre már a világbajnokságon indul immár nem kezdő, hanem haladó kategóriában. Tovább olvasom