Kisalföld logö

2019. 01. 18. péntek - Piroska -1°C | 8°C Még több cikk.

NYME: Idén többen jelentkeztek

Sopron - A Benedek Elek Pedagógiai Kar évnyitójával megkezdődött a tanév a Nyugat-magyarországi Egyetemen. A központi évnyitót szombaton 11 órakor Székesfehérváron rendezik.

A Benedek Elek Pedagógiai Kar tanévnyitó ünnepsége prof. dr. Takáts Péter köszöntőjével kezdődött. Az oktatási rektorhelyettes örömmel számolt be az elmúlt tanév fontos beruházásairól, kiemelve a Lewinszky-óvoda megújulását. Elmondta, pótfelvételi eljárással 745 diák került be az intézménybe, így a rendes felvételi eljárásban felvételt nyert 3961 diákjával együtt 4706 hallgató kezdheti meg szeptembertől felsőfokú tanulmányait a Nyugat-magyarországi Egyetemen, ami jelentős növekedést jelent az elmúlt évhez képest.

A Benedek Elek Pedagógiai Kar tanévnyitóján a hagyományok szerint fogadalmat tettek az elsőéves hallgatók. Fotó: Magasi
A Benedek Elek Pedagógiai Kar tanévnyitóján a hagyományok szerint fogadalmat tettek az elsőéves hallgatók. Fotó: Magasi

A Benedek Elek Pedagógiai Karon a 2008-as évhez képest 80 százalékkal nőtt az elsőévesek száma. Ez főleg annak a fényében ad okot az örömre, hogy a bekerülési ponthatárok magasabbak lettek.

Fodor Tamás polgármester beszédében külön köszöntötte az elsőéveseket, és kifejezte kívánságát, hogy illeszkedjenek be a város életébe.

Miután dr. Katona György dékán hivatalosan is megnyitotta a tanévet, az elsőéves hallgatók a hagyományoknak megfelelően ünnepélyes fogadalmat tettek.

Az évnyitók sora

Sopronban kedden 14 órakor az erdőmérnöki kar, szerdán 10 órakor a közgazdaság-tudományi kar, míg 14 órakor a faipari mérnöki kar ünnepségével folytatódik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Walter bemutatta programjának első részét

Walter Dezső, a függetlenként induló polgármester jelölt pénteken bemutatta az öt pontból álló… Tovább olvasom