Kisalföld logö

2019. 07. 18. csütörtök - Frigyes 16°C | 26°C Még több cikk.

Növelte nyereségét a Heineken, de Nigériában és Kongóban már kevesebben isszák

Emelkedett a világ második legnagyobb söripari vállalatának, a Heinekennek a bevétele és a nyeresége is 2016-ban.
Az egyszeri tételeket és az árfolyamhatást nem számolva 9,9 százalékkal, 3,54 milliárd euróra nőtt a csoport működési nyeresége, a működési haszonkulcs pedig 16,5 százalékról 17 százalékra javult - közölte a Heineken szerdán a vállalat székhelyén, Amszterdamban.

A Reuters által megkérdezett elemzők 3,51 milliárd eurós üzemi eredményre számítottak az előző évi 3,38 milliárd euró után.

Az értékesítési árbevétel 1,4 százalékkal, 20,79 milliárd euróra emelkedett az előző évi 20,51 milliárd euróról.

Különösen erősen nőttek az eladások Ázsiában és Mexikóban, de nőtt a bevétel Franciaországban, Olaszországban, Lengyelországban és Spanyolországban is, miközben Nigériában, a Heineken négy legnagyobb piacának egyikén, a Kongói Demokratikus Köztársaságban és Oroszországban csökkenést mértek.

A vállalat tiszta nyeresége 18,6 százalékkal 1,54 milliárd euróra süllyedt tavaly, de az egyszeri tételeket nem számolva a Heineken 2,09 milliárd euró profitot termelt, ami 8,5 százalékkal több 2015-höz képest. Az egy részvényre jutó nyereség hígított értéke 3,68 euró volt, szemben az egy évvel korábbi 3,57 dollárral.    

A vállalat vezetése részvényenként 1,34 eurós osztalék kifizetését javasolta a 2015-ös 1,30 euró után.

A Heineken arra számít, hogy idén is növekedni fog organikus bevétele és nyeresége, tovább javul üzemi jövedelmezősége, állóeszköz-beruházásainak értéke pedig a tavalyi 1,8 milliárd euróról valamivel több mint 2 milliárd euróra emelkedik.   

A kedvező gyorsjelentésnek és előrejelzésnek köszönhetően az amszterdami tőzsdén jegyzett Heineken árfolyama több mint 4 százalékkal emelkedett, napi csúcspontján 76,37 eurón, 4,68 százalékos pluszban forgott.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Úgy tűnik, senkinek nem hiányzik a szemét Sopronban - fotó

Úgy tűnik, senkinek nem hiányzik a szemét Sopronban - fotó
A lakótelepen nem mindenki sétál el a szemetesig. Tovább olvasom