Kisalföld logö

2019. 07. 21. vasárnap - Dániel, Daniella 21°C | 33°C Még több cikk.

Nő a forgalombiztonság a Fertőszentmiklós-Lövő-Kőszeg összekötő úton

A 8627-es jelű út több mint 2 kilométeren teljes körűen újult meg.
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indította el. A program egyik elemeként Győr-Moson-Sopron megyében a 8627-es jelű Fertőszentmiklós-Lövő-Kőszeg összekötő út több mint 2 kilométeren teljes körűen újult meg.
 
A projektet a Társaság 649 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásból valósítja meg. A projekt keretében több mint 2 kilométeren vehették birtokba a közlekedők a 8627-es jelű utat. A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező, a Swietelsky Magyarország Kft. mintegy nettó 257,5 millió forintból valósította meg a beruházást.
 
A Fertőszentmiklós-Lövő-Kőszeg összekötő út érintett szakaszának teljes körű felújítása során a kivitelező a meglévő burkolat profilmarása után 3,5 cm vastag kiegyenlítő réteget és 5 cm vastag aszfalt kopóréteget épített be. A Fő utca és a 84-es főút között a kiemelt szegélyek átépítésre kerültek, a burkolatot 6,5 méterre szélesítették, valamint a szegély melletti járda is átépült. Az útburkolat mellett a kapubejárók és az útcsatlakozások is új aszfaltréteget kaptak az út ingatlan határáig. A meglévő 6 méter szélességű burkolat felújításával párhuzamosan az árkokat kitisztították és a padkát zúzottkővel stabilizálták. Az útépítési munkákkal egyidejűleg a lövői Kardos-ér híd is megújult.
A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében országosan 2018-ban több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indult el. Ebből Győr-Moson-Sopron megyében közel 8,8 kilométernyi út felújítása valósulhat majd meg európai uniós forrásból. A programról további információk elérhetőek a www.kozut.hu oldalon.
 
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autógumik égtek Ivánban, a Kápolna utcában

Az elsődleges információk szerint az eset során senki nem sérült meg. Tovább olvasom