Kisalföld logö

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv 1°C | 7°C Még több cikk.

Nincsen szebb a gyerekszemeknél

Rendhagyó módon nemcsak felnőttek, hanem volt tanítványai is ajánlották a Sopron Kiváló Pedagógusa díjra Molnár Lászlónét. A Deák téri iskola tanítónőjének szinte otthona az osztályterem, s szerinte nincs szebb a csillogó gyerekszemeknél.
„Gréti néni mindnyájunkhoz segítőkészen állt és mindig támogatott minket, törekedett egy jó osztályközösség kialakítására, ami sikerült is neki... Ő tanított meg minket írni, olvasni és a matematika alapjaira is. Erre a tudásra azóta is biztosan tudjuk építeni a tanulmányainkat" – írták a képviselőknek címzett levelükben Molnár Lászlóné volt tanítványai, akik arra kérték a városvezetést, hogy Sopron Kiváló Pedagógusa díjjal ismerjék el tanító nénijüket. A kérés már önmagában is megható, az meg még emeli is a súlyát, hogy a levelet aláíró „gyerekek" már érettségi előtt álló fiatalok. Nemcsak ők, hanem a Deák téri iskola igazgatója is a döntéshozók figyelmébe ajánlotta kolléganőjét.

– Nagyon meghatott a gyerekek ragaszkodása, ahogy rendkívüli módon örültem a szülők, a kollégák és a képviselő-testület támogatásának is – mondja iskolai osztályában ülve Molnár Lászlóné. Ez a terem szinte az otthona, ahogy az egész iskola is. Itt volt ő is kisdiák, itt volt pályakezdő 1983-ban, sőt, a főiskolai gyakorlatát is itt töltötte.
Nincs a tanítói hivatásnál szebb! – vallja Molnár Lászlóné. Fotó: Magasi
– Azt mondják a gyerekek és a szüleik, hogy sokat kaptak tőlünk, tanítóktól. Azt mondom erre, hogy én még többet. A csillogó gyerekszemeknél nincs szebb! Amikor először sikerül kiolvasni a szavakat, amikor ráébrednek, hogy egyedül is meg tudják oldani a feladatukat. Amikor elmondják, mi foglalkoztatja őket. Nincs a tanítói hivatásnál szebb! – mondja szenvedélyesen Molnár Lászlóné. Hiába teltek el évtizedek,

hiába cserélődtek már generációk a padsorokban, ugyanolyan lelkes és lelkiismeretes, mint harmincöt évvel ezelőtt.

– Bekerül ide egy kisgyerek, a szülőnek pedig el kell engednie a kezét és ránk, pedagógusokra bízza a szeme fényét. Nekünk mindent el kell követnünk annak érdekében, hogy jól érezzék magukat, biztonságban fejlődjenek – vall munkájáról és hozzáállásáról Gréti néni. Ő már hét órától az iskolában van, várja a diákjait, becsengetés után pedig hagy nekik elég időt arra, hogy meséljenek, de arra is, hogy rendet tegyenek magukban és maguk körül.

– Nem elég oktatni, nevelni is kell, szeretettel és rengeteg türelemmel. Minden kisgyermek jó valamiben, együtt megtaláljuk azt, amiben örömét leli és sikert érhet el a továbbiakban. Egész további életét meghatározzák az első iskolai évek, s ez órási felelősség a tanítónak. A boldog, kiegyensúlyozott gyermek viszont megér minden erőfeszítést – mondja befejezésül Sopron kiváló pedagógusa, Molnár Lászlóné.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Összefogást kért Ujhelyi István Sopronban

Ujhelyi István, az Európai Parlament MSZP-s képviselője Sopronban tartott lakossági fórumot szerdán. Tovább olvasom