Kisalföld logö

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -5°C | 5°C Még több cikk.

Néptáncgálát rendeznek Zsófiért

Schőberl Zsófi kínai őssejtbeültetésének támogatására tartanak jótékonysági néptáncgálát szombaton 18 órakor a Liszt Ferenc Konferencia- és Kulturális Központban.

A jótékonysági gálán műsort ad a Lajtha László Néptáncegyesület, a Testvériség Néptáncegyüttes, a Sopron Táncegyüttes, a Pendelyes Néptáncegyüttes, az Ágfalvi Patakugrók és a Fenyő Téri Általános Iskola Tánccsoportja, valamint a Bánfalvi Kórus. A fellépők a gála teljes bevételét felajánlják Schőberl Zsófi gyógykezelésének támogatására. Aki nem tud részt venni a gálán, jótékonysági jegy vásárlásával támogathatja Zsófi gyógyulását. A belépők ezer forintért a jótékonysági jegyek ötszáz forintért vásárolhatók a Pro Kultúra kht. jegypénztárában.

Olvasóink már többször találkozhattak lapunk hasábjain a hét esztendős soproni Schőberl Zsófival, aki 29 hétre született, mindössze egy kiló húsz dekával, oxigénhiányt, majd agyvérzést, központi idegrendszeri sérülést állapítottak meg nála. Mindennek ellenére Zsófi szellemileg teljesen ép, szeptemberben a harkai általános iskolában kezdi az első osztályt. A mozgás ugyanakkor óriási nehézséget és fájdalmat jelent a cserfes kislánynak, akinek szülei, számtalan fejlesztő terápiát kipróbálva már, most a kínai őssejtterápiában bíznak. A kezelés azonban több millió forintba kerül, ám szerencsére Zsófi rengeteg segítőre talált eddig. A néptáncgála támogatóinak hála, a kislány és édesanyja valószínűleg még a nyáron kijut a kínai klinikára.

Nagy Márta

Gyűjtenek a VW-esek is

Június 1-jén és 2-án a Lövér Kemping ad otthont a VW-találkozónak, ahol a soproni klub ugyancsak Zsófi javára jótékonysági licitre bocsát néhány ritka autóalkatrészt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Őrangyal óvta meg a babát

Egy lépés, vagy talán annál is kevesebb mentette meg kedden Sopronban Guti Lászlóné és gyermekei életét. A Színház utcában egy bérház kőkonzoljának letört darabja a második emelet magasságából lezuhant a babakocsira. A nyolc hónapos kisbaba szerencsére sértetlen maradt, édesanyjának is "csak" a keze tört el. Tovább olvasom