Kisalföld logö

2019. 03. 23. szombat - Emőke 2°C | 18°C Még több cikk.

Nemzetközi zsűri járt Lövőn

Lövő minden tőle telhetőt megtett annak érdekében, hogy jól szerepeljen a Virágos Falu európai versenyén.

Nemzetközi zsűri járt vasárnap Lövőn. A település a Virágos Magyarország verseny falu kategóriájának 2011-es győztese volt, így indulhatott az európai megmérettetésen. A belga, lengyel, szlovén, ír, holland, horvát, angol, olasz és osztrák tájépítészek, mérnökök, újságírók delegációja a zsűri elnöke, Inka Truxova cseh szakember vezetésével látogatott a felvirágozott községbe.

A Virágos Falu európai versenye nemzetközi zsűrijének tagjai tegnap végigjárták Lövő utcáit. Fotó: Gosztonyi Miklós
A Virágos Falu európai versenye nemzetközi zsűrijének tagjai tegnap végigjárták Lövő utcáit. Fotó: Gosztonyi Miklós


Környezettudatosságról is szól a Virágos Falu európai versenye
– Lövő minden tőle telhetőt megtett annak érdekében, hogy jól szerepeljen a Virágos Falu európai versenyén. Virágosítottunk, szépítettük a települést, és ami a legfontosabb, a lakosság egy emberként állt a törekvés mellé – mondta Balics János lövői polgármester. – Ez a megmérettetés a szép környezet iránti vágyat és az igényességet ébreszti fel az emberekben, és ez nem egy évre szóló indíttatás. Mindez pedig forintban ki nem fejezhető értéket jelent mindannyiunk számára.
Ezt erősítette meg Pintérné Vissi Natália eladó is, aki mint mondta, szintén azok közé tartozik, akik rendszeresen ültetnek virágot a kertbe, a ház elé és az ablakba is.

A nemzetközi zsűri tagjai lövői látogatásukon átfogó képet nyerhettek a falu életéről, történelméről és fejlődéséről a polgármester és az alpolgármester, Hollósi Gábor közreműködésével. A Szolgáltató és Kulturális Központban, a templomban, az iskolában és az óvodában is megbizonyosodhattak arról, Lövőn a szépre és a jóra, valamint a környezettudatos nevelésre fogékony nép lakik.

A vendégeket nemcsak a település legnagyobb cégéhez, a Rotóhoz invitálták meg a szervezők, hogy a vállalat környezetpolitikájáról hallhassanak, hanem a Galavics és a Menyhárt család is tágra tárta kapuját. Mindeközben, ahol elhaladt a delegáció, a helybéliek mosolyogva és integetéssel köszöntötték a zsűrit.

Prutkay János, a Virágos Magyarországért szervezőbizottságának elnöke részletezte: a horvát, az osztrák, a szlovén és az olasz falu megtekintése után járt Lövőn a zsűri. Ezt követően a belga, a holland, a német, majd az angol, az ír és a cseh település szemléje következik. Az eredményhirdetés szeptember 14-én lesz a Venlo nevű holland városban, amely az európai verseny ezüstérmese volt.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jó hely ez a Tómalom!

Rangsort aligha lehet felállítani az évközbeni, Tómalomnál tartott közösségi rendezvények között. Tovább olvasom