Kisalföld logö

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Nemsokára csobbanhatunk

A Fertő-tavi vízitelepen átalakítják a parkolási rendet, Sopronban a Lővér fürdőben és Tómalom fürdőn bővítik a napozóhelyeket. Győrben, a strand két csúszdával lesz gazdagabb.

Alig hagytuk magunk mögött a telet, de lélekben egy ideje már a nyári jó időre, és persze a strandolásra gondunk. Annak néztünk utána, hogy Sopron és Győrben milyen fejlesztéseket, átalakításokat végeznek el a szezon kezdete előtt.

Sopron: Minimális lesz az áremelés

A soproni Csik Ferenc uszodában a nyár végére elkészül a közkedvelt szauna felújítása. A kinti strand részen még a szezon kezdete előtt pergola fedéssel rendelkező pihenő helyeket alakítanak ki. Emellett a vízminőséget javító berendezéseket is felszerelnek.

Tómalmon a jelenleg rendelkezésre álló napozófelületet bővítik.

- A Fertő-tavai vízitelep esetében a napokban készült el a fürdő fejlesztési
elképzeléseinket tisztázó tanulmányterv - mondta el Varga Tibor, a Sopron és Környéke Víz- és Csatornamű Zrt. fürdő üzemmérnökség-vezetője. - Így a közeljövőben kisebb-nagyobb mértékű fejlesztések indulhatnak meg, a rendelkezésre álló források függvényében. Idén mindenestre átszervezésre kerül a parkolási rend, mellyel az időarányos parkoló díj megvalósítása, bevezetése a cél.

Mint megtudtuk, idén infláció alatti, minimális jegyár emelés várható.

Győr: Két csúszda épül

A győri strandon a csúszda együttes felújítása megkezdődött. Az Anankonda Csúszda már megépült. A Kamikáze csúszda és a csobbanó medence átalakításának tervei is kész vannak, az építési engedély kiadása a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal illetékességébe tartozik.

A felújítási munkák teljes körű elvégzése után a strand két modern csúszdával, és egy feszített víztükrű csobbanó medencével lesz gazdagabb.

Horváth Cs. Attila, a Rába-Quelle általános igazgatójának tájékoztatása alapján az idei évben áremelés nem várható.

Olvasóink írták

 • 7. roberta 2010. március 31. 23:11
  „Irány Ausztria ! Minőségben és árban is jóval kedvezőbb!!!
  Miért kell a Fertőn a strandot kerítéssel leválasztani?
  Fürdéshez miért szednek belépőt?? Nem elég a parkolási díj,
  Akkor szedjenek belépőt, ha a strandot homokkal vagy apró kaviccsal feltöltik, hogy ne legyen iszapos és koszos, előbb fejlesszünk, tegyük, kulturált fürdőhelyé aztán lehet belépőt szedni.
  Soproni strand : Sopron szégyenfoltja a Lövérekben!
  Lehet toldozgatni, foltozgatni, nem éri utol a mai kornak megfelelő színvonalat, az ide érkező turisták szálloda vendégek el vannak hűlve a soproni strand látványától,
  Pl. Ajka kis város , de érdemes megnézni, hogy a város vezetése hasonló sátor uszodából milyen strandot épített az elmúlt évben, de ott van Pápa, CELLDÖMÖLK!! És sorolhatnám az alföldi városokat is .A 84-es út mentén az Anger réti pálya mellett nem kellett volna eladni a területet , nagyon jó hely lett volna modern szép uszodának , fürdőhelynek, lehet hogy a Balatonra tartó külföldiek is megálltak volna pár napra. Valaki kitalálta hogy több millióért kutat fúrjanak Nagycenken, volt pénz , nincs pénz. Nekünk szerencsére marad Celldömölk, Sárvár vagy Ausztria .”
 • 6. t_boy 2010. március 29. 21:21
  „A Ferő tavi beléptetést és parkolást meg lehetne (kellene) oldani a kerítés nélkül is.
  A másik, amit évek óta nem értek, hogy ha a belső parkolóban szeretnék parkolni, minek vetetik meg a jegyet
  a külsőre is. Kíváncsian várom mit terveznek.”
 • 5. dzsi 2010. március 29. 13:21
  „Mankapunka

  Van még szabadstrand a Balcsin.
  Csak ahol kiépítették,szolgáltatást nyujtanak,annak fejében kérhetik a szolgáltatásért a belépőt!A Fertőn meg max ledőlhetsz a gyepre..:)”
 • 4. Mankapunka 2010. március 29. 11:32
  „dzsi

  Ilyen már több éve a Balaton is.”
 • 3. dzsi 2010. március 29. 09:07
  „Fertőre eddig is kevesen jártak..ezután még kevesebben fognak...
  Mióta elkerítették,azóta nem járok(unk)..fizess parkolóra..fizess belépőre...
  Ahhoz hogy a lenti boltosoknak(büfé..stb)hasznuk és az embereknek is csalogató legyen,minimum az ingyenes belépés..amit jobb helyeken SZABAD STRANDNAK hívnak...ami jócskán van a Balatonon is.
  Addig amig az embereket lerabolják,ne várjanak fejlődést mert a víz minősége ugyanolyan szar mint volt...
  Inkább ki járok Ritzingre,Siegendorf,Deutschkreutz..stb ami jóval minőségibb és árban is jóval kedvezőbb!!!Meg szerintem sokan igy gondolják..”
 • 2. urbaniastapista 2010. március 29. 07:59
  „Győrben nem épül, felújítják.
  Nem ugyanaz!”
 • 1. valami89 2010. március 29. 07:14
  „nem úgy volt h sopronban is átalakítják a nagy medencét meg h tómalom is vmi unios pénzt nyert, elég nagy összeget, amivel korszerűsítik???”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emlékezés Peéry Rezsőre

Peéry Rezsőre, a soproni Berzsenyi Dániel Gimnázium egykori igazgatójára, kiváló tanárra, európai… Tovább olvasom