Kisalföld logö

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -7°C | -1°C Még több cikk.

Nem volt engedély, eltűnt a gyermekrajz

A soproniak meglepetten vették tudomásul, hogy a forgalmas Magyar utca egyik tűzfaláról eltűnt a dekoráció.

A házat évek óta képek díszítik, a legutóbbit csaknem egy esztendővel ezelőtt festették fel.

A győztes pályamunka helyett most csak a szürke homlokzatban ˝gyönyörködhetnek˝ az arra járók. Tavaly a tűzfalat birtokló telefonos cég munkatársa, Kapitány Zoltán elmondta: régóta szeretnének valami újat mutatni reklámfelületeiken, így úgy döntöttek, hogy a Gyermek ARC pályázat győzteseinek környezetvédelemmel kapcsolatos alkotásait festetik fel a nagyvárosokban – így Sopronban is – a bérelt tűzfalaikra.

Ilyen volt – A Gyermek ARC pályázat győzteseinek környezetvédelemmel kapcsolatos alkotásai díszítették.
Ilyen volt – A Gyermek ARC pályázat győzteseinek környezetvédelemmel kapcsolatos alkotásai díszítették.

A hűség városában a rajz a jövő iskoláját ábrázolta, melyben az energia jó részét a nap, a szél és a víz munkája teremti elő. A rajzot készítő fővárosi gyerekek elmondták, a jövőben többször eljönnek majd szüleikkel Sopronba, hogy láthassák a művüket a házfalon. A illetékesek akkor úgy nyilatkoztak, a kép akár öt éven át is díszítheti a várost. Mégis eltűnt a festmény...

Ilyen lett – Az engedélyek hiánya miatt az önkormányzat az eredeti homlokzat visszaállítására kötelezte a kivitelezőt.
Ilyen lett – Az engedélyek hiánya miatt az önkormányzat az eredeti homlokzat visszaállítására kötelezte a kivitelezőt.

˝A Magyar Telekom és a kivitelező cég között fennálló szerződés szerint a kivitelező kötelessége a hatósági engedélyek beszerzése. Miután ez a gyerekrajz felfestése előtt nem történt meg, az önkormányzat az eredeti homlokzat visszaállítására kötelezte őket. Társaságunk emiatt a fal bérletének felmondása mellett döntött˝ – tudtuk meg a Magyar Telekom PR-igazgatóságától.

Olvasóink írták

60 hozzászólás
 • 60. soproni 2010. augusztus 14. 23:22
  „53.moose! Úgy tűnik sokaknak szimpatikusabb a megszokott szürke fal .Igen....itt kell leragadni....egy lépést se előre. Igazad van ,Bécsben más emberek élnek,ők kedvelik a vidám,modern dolgokat és nem félnek a változtatástól.Egyébként jók a hundertwasseres képek....nekem tetszenek.Milyen buli lenne Sopron lepukkant falait is igy szinesebbé tenni. :)”
 • 59. Elektra971 2010. augusztus 13. 11:13
  „Én inkább a szürke falat nézem, mint a gyermekrajzot. A Tűztornyos kép sokkal szebb látványt nyújtott, mint ez a firkálmány.”
 • 58. aahh 2010. július 30. 20:46
  „most jobb, hogy a szürke fal van?

  Nevetséges ez az önkormányzat, ami régebben volt azt el kell tünteteni vagy átalakítani?”
 • 57. dohogó 2010. július 27. 22:44
  „Az ősszel volt alkalmam egy hónapig naponta látni a falfestést. Jó ötletnek tartottam akkor is. És tetszett!”
 • 56. egybuszos 2010. július 25. 23:48
  „Megnézném annak a szülőnek a gyerekét aki ennél a rajznál sokkal szebbeket rajzol. Nem vagyunk egyformák, néhány nagy művész alkotása is undorító, mégis millióan csodálják őket. Az egyik gyerek így tud a másik pedig máskép tud rajzolni. Ezt hívják művészi szabadságnak, mégha a rajzolók ebben az esetben gyerekek voltak. Az eredeti fal pedig klingertéglás volt ha esetleg valaki nem tudná, na arra kellene visszaálítani. A tűztornyos kép se volt valami jó, szerintem nem élethű (hol látszik a torony mögött a Lővérek?) Ha valamit rajzolnak a város szimbólumáról akkor legalább hasonlítson az eredetire.”
 • 55. oriza-triznyák 2010. július 24. 14:36
  „solitary te beszélsz zagyvaságokat 50 emberböl 3-nak tetszik jobban a szürke fal?És az a firka pedig kb 1-nek.Mindenkinek az előző városkép tetszett.Az a szánalmas, hogy itt mindenki eldönti milyen legyen a fal és neki mi tetszik mi nem, politizálás, müvészoktatás, gyerekrajz, rtl klub volt itt már minden de, hogy azok akik ott laknak és egyáltalán mit gondolnak arrol, hogy is néz ki az ő házuk és miért kell mindig festékszagot szagolniuk miért van megint felálványozva a fal miért nem tudnak nyáron nyitott ablaknál főzni az a kutyát nem érdekli.”
 • 54. solitary 2010. július 24. 11:00
  „Hozzászólónak: ne forgasd ki a szavaimat. Senki nem írt arról, hogy tiltakozni kellene, meg Parlamentbe menni. Egyszerű statisztika hány embernek tetszett. Az a szánalmas, hogy kiforgatod mások mit írnak, aztán osztod az észt.”
 • 53. moose 2010. július 23. 13:12
  „Egyáltalán ismeri valaki azt a szót itt ,hogy Művészet? Rtl kub helyett inkább kiállításokra kéne ellátogatni, vagy fellapozni egykét híresebb festőművész munkáit. Tessék utána nézni pl HUNDERTWASSERNAK. Bécs már tud épp ésszel gondolkodni, és alkotni ,pedig csak egy köpetre vannak tőlünk. Ideje elszakadni a tv képernyő elől mert onnan az ember aztán sokat nem tanul.”
 • 52. Lárika 2010. július 23. 09:57
  „Mert nincs kivel lefestetni, azért. :-)))) Egyébként vannak szép grafittik, csak sajnos nem Sopronban :-(((( Budapesten láttam párat, amelyek kimondottan felkérésre készültek ilyen szürke falak díszítésére.”
 • 51. máris 2010. július 23. 09:52
  „Lárika! HA AZ ELŐZŐ RAJZ, --- MINDEGY HOGY GYEREK RAJZOLTA-E---- CSÚNYA VOLT, AKKOR MIT MONDASZ A " GRAFITI "-RŐL ?? AZ SE NEM SZÉP, SE NEM ENGEDÉLYEZETT, MÉGSEM FESTETIK LE !!!!!”
 • 50. SzImike 2010. július 23. 07:08
  „Érdekes! A Pihenőkereszt lakóparkban lehetett engedélyezni többlakásos társasházakat, miközben családiházas övezet. Ez ellen az ott lakók is felszólaltak. Biztos vagyok benne, ha akarták volna, lehetett volna utólagosan engedélyezni ezt a rajzot. Valakinek szép, valakinek nem, de inkább a gyerekrajz - valóban szebb volt a tűztornyos -, mint a szürke fal.”
 • 49. muskátli 2010. július 23. 07:08
  „az elözö rajz ami sopront ábrázolta, sokkal szebb volt. biztos valamilyen polidilisnek a gyerköce rajzolta. lehet, hogy mszp-s volt, es most viktornak nem tetszett. jobban mondva ez is hozzátartozik a tisztogatáshoz.”
 • 48. Lárika 2010. július 22. 22:00
  „Csúnya volt az a rajz nagyon. Ha tényleg gyerek csinálta, érdemes lenne még most, fiatalon szakemberhez vinni. A város meg festessen oda valami tiszességeset és kész! Ami szép és nem reklám, úgy gondolom.”
 • 47. Hozzászóló 2010. július 22. 21:19
  „#32, 37
  Akkor Ti meg a telefonos cégnél véditek a mundér becsületét, igaz?! Magentában szép az élet...”
 • 46. Hozzászóló 2010. július 22. 21:17
  „Akkor hajrá kedveseim, menni kell a parlamentbe, hogy változtassák meg a jogszabályt, mert a Kisalföld fóromozók többsége ezt akarja. Gyerünk, gyerünk, hiszen 50 hozzászólásból 3-nak tetszik csak jobban a szürke fal. Az 47 ember! Megérett hát az építésügyi jogszabályok változtatása! Uramatyám, de szánalmas...”
 • 45. solitary 2010. július 22. 20:36
  „Nekem tetszett a kép ami ott volt, igaz az utcakép még jobban tetszett, de ez a szürke fal, ez valami undorító. Aki szerint a szürke fal jobb, mint bármilyen alkotás, hát erre nem tudok mit mondani. Nem is értem. Lehet jogállamiságról, demokráciáról beszélni, hogy be kell tartani a jogszabályokat, de azért van rugalmasság is világon. A demokráciához hozzá tartozik a többség véleménye, akarata is. Itt a közel 50 hozzászólásból kb. 3-nak tetszik jobban a szürke fal, mint a korábbi alkotás, tehát közel 95 %-nak jobban tetszett a valamit is ábrázoló kép...”
 • 44. BLA 2010. július 22. 19:34
  „Hat lehet en is gyepes agyu vagyok, de az ilyen "szep" gyerek rajzok a konyhaba a hutore valok, vagy a szulo ragassza ki a falra otthon, de legyunk oszintek, meg a szurke fal is jobb, mint ez a formedveny. Regen is voltak festmenyek rajt, de azok jol neztek ki.”
 • 43. csokipudingakedvencem 2010. július 22. 17:32
  „A két tűztornyos kép volt a legjobb.”
 • 42. moose 2010. július 22. 14:23
  „Itt látszik Magyarország minimum egy teljes generációval le van maradva. Begyepesedet agyú konzervatív népség. A legszebb alkotást takarták be avval az üres szürkeséggel. Nem tudok mit mondani. Hogy ennyire nincs senkiben művész hajlam,Siralmas”
 • 41. SzárnyatiGéza 2010. július 22. 12:58
  „Bürokrácia Magyarisztánban!!!4

  Minek is csodálkozunk?
  Ha van valami, ami egy kicsit is feldobja a várost, országot, azt el kell tüntetni, meg kell szüntetni!
  Lásd Red Bull Air Race, vagy a Moto-cross pálya...
  CSak azt nem értem, hogy ilyen esetekben miért nem lehet valami különeljárásban lefolytatni a dolgokat????

  Itt szerintem inkább onnan zörög a haraszt, hogy valamelyik dicső városvezetőnk nem kapott csúszót...
  Véletlenül ennyi idő alatt derült ki, hogy nincs engedély????
  Ugyan ki hiszi ezt el???
  Amikor tettem egy 5méteres állványt a kisházam elé, hogy a tetőt meg tudjam igazítani, akkor pár órán belül ott termett egy hatósági bobby, hogy aztán engedélyem van-e???
  Nem egy forgalmas útkeresztetződésben lévő 20méteres faalnál.....

  Korrupt banda!!!!”
60 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sétány őrzi Haydn emlékét

Josepf Haydn egykori lakhelye mellett sétálóutcát alakítanak ki Fertődön. A keddi ünnepélyes… Tovább olvasom