Kisalföld logö

2018. 12. 19. szerda - Viola -5°C | 3°C Még több cikk.

Nem tudnak fizetni, költöznie kell a beteg fiú családjának

Gyurika születése óta éberkómában él, ami annyit jelent, hogy szinte semmit nem fog fel a külvilágból. Sem állni, sem ülni, sem beszélni, sem mozogni nem képes, csak fekszik a nap 24 órájában, édesanyja tápszerrel eteti cumisüvegből. A család elérte anyagi lehetőségeinek végét, ha nem segítenek rajtuk, el kell adni a házat ötük feje fölül.

Gyurika most hatéves. Portálunk többször beszámolt már a kisfiúról, családjáról, és szívet szomorító betegségéről. A gyermek agyában egy rákos daganat alakult ki. - Mindegyik cikk után sok segítség érkezett, valaki élelmiszert, más pénzt, vagy ruhát hozott - mondta el portálunk érdeklődésére Jakab Ibolya, Gyurika édesanyja. - Az utóbbi két évben a kisfiú állapota egyre rosszabb. A hihetetlen csoda mégis az, hogy képes arra, hogy öntudatlanul is megajándékozzon bennünket egy-egy mosollyal. 

Ibolya Bettikével és Gyurikával.
Ibolya Bettikével és Gyurikával.

A család anyagi körülményei egyre romlanak, Gyurika édesapja kőművesként dolgozik, de az utóbbi időben sokkal kevesebb a munkája. A családfenntartó fizetéséből ötüknek kell kijönnie, a bevételük februárban alig pár tízezer forint volt. - Gyuri, a párom most beteg, ágynak döntötte az influenza - teszi hozzá Ibolya. - A gyógyszerek mellett élelmet is kell vennünk és a peresztegi házat is törlesztenünk kell, ha nem akarunk utcára kerülni. Egyre kevesebbet fűtünk, éppen csak annyit, hogy a gyerekek ne fázzanak meg. Azt sem tudom, hol spóroljak... Tizenöt éves nagy lányom sokat segít otthon a házi munkában, de sosem tudom, mi lesz velünk a jövő héten. Azt fontolgatjuk, eladjuk a házat és visszamegyünk albérletbe, Sopronba.

A család mindenféle segítséget örömmel fogad. Bankszámlaszámuk: Rajka és Vidéke Takarékszövetkezet: 59500313-15197379. Az édesanya telefonszáma: 06-20/ 92 88 379

Olvasóink írták

57 hozzászólás
 • 57. Hegymászó 2009. április 05. 18:17
  „http://onzetlenul.uw.hu”
 • 56. fortuna54 2009. március 06. 10:59
  „Nagyon megható volt a 17-es történelemtanár hozzászólása.Latom többeknek hasonló a véleménnye,talán
  ez magyar mentalitás?Irigyelni a segitséget egy szorult családtol. A lukas vödröt is lehet javítani.”
 • 55. Lárika 2009. március 05. 22:33
  „Vitatnám az "alig pár tízezer forintot". Csak a családi pótlék jóval több ennél, és még ott a családfő fizetése. Nem állítom, hogy dúskálnak, de legyen reális a tájékoztatás egy megyei lapban!
  Chaterinát meg könnyű elítélni annak, aki nem élte át azt, amit ő, és nem vállalt annyi gyereket, mint ő. (Vajon miért?)
  Szóval, nézzük meg, mit csinálnánk adott helyzetben, mielőtt elítélünk valakit!”
 • 54. SC 2009. március 05. 21:37
  „Tisztelt soproni!
  Azok az "emberek"csak testileg voltak egészségesek,lelkileg nagyon betegek!És ennél nincs rosszabb...”
 • 53. soproni 2009. március 05. 19:31
  „48 és 50.
  Mielőtt még itélkeznének felettem.... nekem is volt egy Down kóros nagybátyám és tudom jól,hogy a közel 50 év alatt amig élt,milyen törődést igényelt a nagyszüleimtől és azt is láttam,ahogy az egészséges emberek gúnyt űztek belőle,megvetették és azon nevettek,ha jól megviccelhették ,hisz őt nem volt nehéz.Az ilyen emberek szemében ő volt a falu bolondjaTalán pont ez az oka annak,hogy más a reakcióm,mint Önöknek.”
 • 52. alien 2009. március 05. 12:42
  „Ez a lehetőség most is megvan azoknak, akik igénybe szeretnék venni. De kötelezővé úgysem teszik, erőszakkal nem lehet elvenni a gyereket a szülőktől azért, mert beteg vagy magatehetetlen!”
 • 51. pampus 2009. március 05. 11:59
  „Szép és gerinces dolog e sajtótól, hogy közre ad néha megoldásra váró ügyeket dolgokat! Vannak tanácsok bőven! Persze szerintem az lenne a megoldás, ha intézményesítenék az ilyen betegségben szenvedők ellátását!
  Termesztésen volt és van is ilyen lehetőség ,csak, akkor a szülőnek meg kell válnia az állandó érintkezéstől, gondozástól, ami szintén nem könnyű! Győrben az öregek otthonában volt egy fiatal hasonló eset igaz Ö ugyan tehetetlen volt, de nem volt kómában. Őt naponta látogatta az édesanyja,sőt közel is költözött hozzá e miatt.
  reméljük az illetékesek is olvassák és nem csak lapítanak a babérjaikon.”
 • 50. fortuna54 2009. március 05. 11:10
  „47-es.Maga ne javasoljon nekem semmit.Nem csak szivtelenek,de elég ostobák is,akik itt illyen véleményt
  mondanak.Bátják az amugyis szenvedö szülöket,családot.Gondolom van annyi élettapasztalatom,hogy nincs
  szükségem a maga javaslataira.”
 • 49. lolita 2009. március 05. 10:02
  „Öszinten szolva nehez megitelni hogy mit tennenk mi hasonlo helyzetbe,valoban elgondolkodtato.”
 • 48. ungi 2009. március 05. 00:24
  „Kedves soproni! Ön szerint nem szivtelenseg igy gondolkodni? Hagyjuk a beteg gyerekeket, csinaljunk ugy mint Spartaban, hagyjuk a sorsukra öket? Mert ezt irta Catherina. Akarhogy olvasom, probalom megerteni, de nem megy. Tudja, csak az az ember kepes aterezni a problemat, aki sajat maga is megelte.Egyes hozzaszolasok itt örületes butasaggal, lelki szegenyseggel parosulnak. Aztan kivancsi lennek, ha sem az ultrahang, sem a vizsgalatok nem mutattak ki a baba fejlödesi rendellenesseget, kilenc honapig vartak, becezgettek, es kiderülne a szüles utan, hogy baj van, akkor is igy reagalnanak-e egyesek. Akkor kidobnak a csecsemöt, mint a szemetet, mert köszönöm, ilyen nem kell? Eltorzult vilagban elünk. Ajanlom mindenkinek, latogasson el egy gyermekklinikara, eljen par napot a beteg gyerekek között, es kivancsi lennek utanna a velemenyükre.Ahhoz, hogy egy beteg embert toleralni tudjon valaki, fel kell nöni. Itt egyesek meg nem ertek el ezt a szintet. Sajnos!”
 • 47. soproni 2009. március 04. 18:39
  „46! Chaterina nem szívtelen,de becsülendő,hogy őszinte és elgondolkodtató a véleménye! Javasolnám,hogy olvassa el mégegyszer,hogy jobban megértse ,mi a mondanivalója.”
 • 46. fortuna54 2009. március 04. 14:15
  „Chaterina,ha a maga gyermekei szülöt választhattak volna? Az ilyen szívtelen hozzászolást,tegye meg egy
  más helyen.”
 • 45. soproni 2009. március 04. 14:03
  „Kövezzetek meg,de én is azon csodálkozom,hogy az anyuka miért vállalta be a 3.gyermekét? Annak ellenére,hogy én is egyedül neveltem fel a 2 gyermekemet ,ha tudok mindig segítek másokon,mert sajnos egyre többen lesznek olyanok,akiknek nagy szükségük van rá.”
 • 44. SC 2009. március 04. 13:07
  „"Az én vezérem bensőmből vezérel"
  Én nem szánalmat érzek,hanem együtt érzek,nem az egóm munkálkodik,a szívemmel látok és nézek.
  Ahol tudok, segítek önzetlenül,mert ettől több leszek!Az Önzetlenség az Isteni út.
  Ezek emelnek ki bennünket az állatok közül,és emiatt tarthatjuk magunk embernek.
  Nincsenek nagyobbak az Anyáknál,az Ő szeretetük Isten szeretete,minden gyermekükre egyformán árad,akár egészséges akár nem.Hogy is lehetne ezt felróni nekik?
  Most nekik,lehet hogy holnap neked!Milyen "jól" fog esni,mikor ilyen "csodás" tanácsokat,"segítő kész"kezet nyújtanak majd feléd!”
 • 43. alien 2009. március 04. 12:33
  „Tudjátok, nem is az a baj, hogy egyesek itt leírják a véleményüket, hanem az, amilyen formában teszik. A "lyukas vödörrel vizet merni", "köszönjük nem kell" "nem jött be be a számítás" stb egy beteg kisgyerek egészségére vonatkozóan nagyon durva, embertelen megfogalmazások. Ha már leírod a negatív, sokak számára sértő véleményedet, legalább normálisan tedd, ne úgy mintha férgekről beszélnél. 37 senki sem kötelez arra, hogy te is "humánus" légy és "okosabb légy a természetnél". Ha jobban tetszik, felmászhatsz a fára a majmok közé és nevelheted ott a gyerekeidet, amelyik meg "köszönöd nem kell", azt ledobhatod, hadd pusztuljon el.”
 • 42. kisköcsög 2009. március 04. 12:30
  „nornális ember soha nem lessz! ezt tudta elöre vállalta,most ne várjon mástol segítséget,mindenkinek épp elég a maga problémája”
 • 41. ungi 2009. március 04. 12:02
  „Meg mindig a döbbenet van bennem. Sokan azt mondjak itt, hulljon a fergesse. Akkor ök ezt hogy eltek tul? Mert ök nem testi, hanem lelki fogyatekossaggal küzdenek. Az is egy betegseg, es sokszor sulyosabb, mint a testi fogyatekossag!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 40. Sandro 2009. március 04. 11:24
  „catherina, bubesz,igazmondó?, neket az szarul esik ha valaki segít nekik.Nem kötelező a segitség ez csak egy kérés ,hogy aki akar és(vagy) megteheti az segitsen.Elitélni egy anyukát aki gondozza a beteg gyermekét? Soha nem tudhatod ,hogy veled mi fog történni és ha segítséget kérsz akkor majd te is csak ilyen okosságokat kapsz mint amit leirtatok.Mit éreznétek ha mondjuk autóval balesetet szenvedsz és lebénulsz majd segítség helyett csak annyit kapsz ,hogy minek ültél autóba.”
 • 39. lolita 2009. március 04. 11:11
  „En mikor terhes lettem megmondtam orvosomnak egeszseges gyermeket szeretnek szülni es több vizsgalaton atmentem Pesten.Sokan nem gondolnak ilyesmire vagy nem tudjak az orvosok is megtudjak mondani ,mire szamithat,lehet nem minden esetben vagy epp szerencsem volt de ha tudom hogy nem lehet egeszseges biztos megszakitottam volna ,es ez vegett nem itelhetnek el de meg a jo Isten sem!De ha megis igy születik egy gyerek? Nehez megitelnem mert az enyem tisztelet a szülöknek!”
 • 38. Szilágyi_Zsolt 2009. március 04. 10:44
  „Természetesen "egyedeinket", elnézést.”
57 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem találtak egy indítványt sem támogathatónak

Sopron - A költségvetés közgyűlési tárgyalása során benyújtott, ám a fideszes többség által… Tovább olvasom