Kisalföld logö

2018. 12. 10. hétfő - Judit 3°C | 7°C Még több cikk.

Nem minden az, aminek látszik! – új élő szabadulós játék Sopronban

Új szabadulós játékot próbáltunk ki Sopronban, a Kőszegi út 29. alatt található RövidZárlat kihívását. (x)

Miután a szoba ajtaja ránk zárult, talányok és rejtvények vártak ránk. A kaland elkezdődött, és neki kellett állnunk, hogy apránként felfedjük a szoba titkait, és végül ráleljünk a kijutás kulcsára.Angéla és Zsombor, a RövidZárlat ötletgazdái és megvalósítói sok hasonló szabadulós játékot kipróbáltak Pesten és Pécsen is, azonban a Zárka szobával hazánkban egyedülállót alkottak a csapatjátékra való ösztönzésben: a szoba két, egymástól ráccsal elválasztott helyiségében a csapat kettéosztva egyszerre küzd a kijutásért - ám a feladványokkal mégis közösen kell megbirkózniuk. A pálya minden részét, ötletét Angéla és Zsombor álmodták meg és készítették el.


Mi négyen, méghozzá lányok mentünk a Kisalföld szerkesztőségéből, majd a kötelező eligazítás után nem sokkal már a Zárkába zárva találtuk magunkat. Angéla a csapatunkat két részre osztotta – elsőként a közöttünk lévő, minket elválasztó rácsot kellett legyőznünk. A kijutásra 60 perc áll rendelkezésre, az idő múlását egy homokórán követhettük. Ám hamar rájöttünk, hogy nem csupán maguk a feladatok okoznak fejtörést, hanem néha a megtalálásuk is. Ott néztétek már? Abban volt valami? – ilyesmi mondatok közepette nyomoztunk lépésről lépésre a szobában.
Agytekervényeinket megmozgatva, néha kissé elveszve próbáltunk össze-, majd kiszabadulni a sejtelmes füsttel teli, zárt szobából. Talpraesettségünk is próbára lett téve, mivel néha előbb jöttünk rá egy-egy megoldásra, mint magára a kérdésre. A játék során háromszor kérhettünk segítséget, mi ezeket ki is használtuk – hozzáteszem, érdemes is. Végül rekorderekként, 50 percen belül sikerült kijutnunk, így nem maradtunk a Zárka foglyai. Óriási élményben volt részünk, mintha egy mozifilm főszereplőivé váltunk volna egy órára. Azonban ha most bárki megkérdezné tőlünk, milyen feladatokkal kellett szembenéznünk, semelyikünk sem tudna válaszolni. Utólag a csapatjáték hangulatára emlékszünk inkább, mert egy biztos: a csapatmunka a legfontosabb!


A RövidZárlat többnyire péntektől hétfőig várja a szabadulókat, akik izgalmas, újszerű kikapcsolódásra vágynak. Az ajánlott létszám legalább 2 (így akár pároknak is ajánlott), legfeljebb 6 fő, az ideális azonban 3-5 fő. A játékhoz előzetes időpontfoglalás szükséges a www.rovidzarlat.hu  honlapon. Postai úton lehetőség van kuponrendelésre is, a Zárka kiváló ünnepi ajándék lehet szeretteinknek. Az árak egy főre vonatkoznak, így magunk dönthetjük el, hányan veszünk részt a szabadulásban. Mindemellett a pálya játszható angol, és hamarosan német nyelven is.Jelenleg még csak ez a szoba játszható, de Angéla és Zsombor elárulták, hamarosan a második, Hajótörés témájú szoba is megnyílik, benne egy vadregényes szabadulós kalanddal.

RÖVIDZÁRLAT

Web: www.rovidzarlat.hu
E-mail: info@rovidzarlat.hu
Telefon: +36-30/311-5699
Cím: 9400 Sopron, Kőszegi út 29.
Facebook: facebook.com/rovidzarlat.sopron


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megmentette Nérót, az argentin dogot a soproni rendőrnő

A kutyáról fertőszéplaki gazdája nem gondoskodott: az eb kórosan lesoványodott. Tovább olvasom